Komikerna vi vill se i nästa säsong av LOL – Filmtopp listar!

Komikerna vi vill se i nästa säsong av LOL – Filmtopp listar!

  • Amazon Prime
Filmtopp
13 januari 2024 kl. 10:01

Profilerna som hade gjort succé i programmet

Filmtopps redaktion presenterar förslag på deltagare till nästa säsong av "LOL: Skrattar bäst som skrattar sist" på Prime Video.

Årets säsong av LOL: Skrattar bäst som skrattar sist har precis tagit slut och vi längtar redan efter mer. Programmet, som går ut åt på att stänga in komiker i ett rum utan att de får skratta, är helt klart ett av de bästa på den svenska reality-fronten.

I år fick vi se veteranerna Johan Ulveson, Per Fritzell, David Batra, Henrik Dorsin, Pia Johansson, Maria Lundqvist och Petra Mede gå in i ringen mot "årets ungdomar" Keyyo, Anis don Deina och Hampus Nessvold.

Under den sex timmar långa inspelningen åkte de ut en efter en, tills programledare Eva Röse till sist fick utse vinnaren med bäst pokerface. Och det var (utan att spoila för den som inte hunnit se ännu) en värdig vinnare, med tanke på vilka sinnessjuka galenskaper årets säsong bjöd på.

En ny säsong har ännu inte blivit bekräftad, men vi känner oss trygga med att LOL: skrattar bäst som skrattar sist återvänder åtminstone några gånger till. Svenska komiker finns det gott om, så för att hjälpa Prime Video att "rollsätta" sin nästa upplaga slog några på Filmtopp-redaktionen ihop sina kloka huvuden för att vaska fram några givna kandidater.

Komikerna vi vill se i nästa säsong av LOL – Filmtopp listar!
Årets deltagare i "LOL: Skrattar bäst som skrattar sist". Foto: Prime Video.

Komikerna vi vill se i nästa säsong av LOL – Filmtopp listar!

För att avgöra vilka komiker och humorprofiler som vi vill se i en ny säsong fick delar av Filmtopps redaktion rösta på tio namn var. Här är de som fick flest röster:

  1. Sissela Kyle
  2. Johan Glans
  3. Jesper Rönndahl
  4. Björn Gustafsson
  5. Felix Herngren
  6. Marcus Berggren
  7. Kodjo Akolor
    -------
  8. Jonatan Unge
  9. Johanna Nordström
  10. Johan Rheborg
  11. Claes Malmberg
  12. Mia Skäringer
  13. Marie Agerhäll
  14. Babben Larsson
  15. Sissela Benn
  16. Henrik Schyffert
  17. David Sundin
  18. Nisse Hallberg
  19. Kirsty Armstrong

Efter topp sju blev rösterna så tätt fördelade att det inte gick att fastställa de tre sista namnen. Därför kör vi varsin lista nedanför med en kort motivering. OBS! Listorna är inte rankade.

Mia Skäringer – Komikerna vi vill se i nästa säsong av LOL
Mia Skäringer i "Solsidan". Foto: TV4.

Sofie Landgrens förslag på LOL-deltagare

  1. Mia Skäringer
  2. Nisse Hallberg
  3. Kirsty Armstrong

Mia Skäringer har en given plats på listan då hon sitter på ett helt artilleri med olika karaktärer som kan ploppa upp under avsnitten och få de andra att tappa fästet. Nisse Hallberg har en tendens att dra till med oväntat grova uttryck fast med en finess som gör att det blir svårt att hålla masken. Kirsty Armstrong, eller "Årets kvinnliga komiker 2022" som jag brukar kalla henne, MÅSTE vara med. Hon har absolut inga spärrar och är expert på att lyfta fram folks svagheter när det kommer till både personlighet och utseende på ett fyndigt, smått elakt, men mest underhållande sätt.

Komikerna vi vill se i nästa säsong av LOL – Filmtopp listar!
Foto: SVT.

Axel Diedrichs förslag på LOL-deltagare

  1. Henrik Schyffert
  2. Johan Rheborg
  3. Claes Malmberg

En drömuppsättning måste ha landets bästa cyniker, men också hans återkommande lekkamrat sedan Killinggänget-tiden. Med all den historik som finns mellan dem vill jag se Henrik Schyffert och Johan Rheborg göra upp i en final. Claes Malmberg är mest bara en skön gubbe som alla blir glada av att se. Ställer mig dock tveksam till att han skulle bli särskilt långlivad genom denna prövning. Men jag slänger in honom som en joker.

Komikerna vi vill se i nästa säsong av LOL – Filmtopp listar!
Foto: SVT.

Emil Rasmussen

  1. Johanna Nordström
  2. Mia Skäringer
  3. Jonatan Unge

Det är smått upprörande att jag tvingas samsas med övriga i redaktionen i skapandet av någon form av dream team. Ni ser ju de sju namnen jag måste förhålla mig till? Briljanta allihop, ja, men balansen? Var är balansen?! Ska jag försöka upprätta någon form av harmoni med tre namn kastar jag in Johanna Nordström för att åldersfördelningen inte ska bli så ojämn, och för att hon har att fantastiskt skratt som det hade varit otroligt underhållande att se henne försöka kväva. Därefter slänger jag in Mia Skäringer. Hon hade behövts i gänget för sitt initiativtagande och för att ge Felix Herngren en lekkamrat (deras dynamik hade varit intressant att följa). Slutligen bjuder vi in Jonatan Unge i galenskapen – för vem sjutton vet vad som skulle kunna hända med honom inlåst i ett rum i sex timmar?

Johanna Nordström – Komikerna vi vill se i nästa säsong av LOL
Johanna Nordström i "Trevlig helg". Foto: SVT.

Eric Diedrichs

  1. Jonatan Unge
  2. Johanna Nordström
  3. Marie Agerhäll

Självklart ska Jonatan Unge vara med, tänk vilken härlig neurosbomb som kan slå ner mitt i Prime Video-studion! Eftersom Jesper Rönndahl har fått grönt ljus vill jag givetvis se Marie Agerhäll gå in i ringen mot honom – känslan är att hon kan få honom att flina rätt rejält. Behöver jag ens motivera Johanna Nordström?

Så, Prime Video, varsågoda! Nu har vi gjort halva jobbet inför kommande säsong (som vi hoppas blir av).

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL