Kristina Petrushina om LOL: “Glömt värdigheten hemma“

Kristina Petrushina om LOL: “Glömt värdigheten hemma“

  • Amazon Prime
Eric Diedrichs
05 januari 2024 kl. 12:01

Komikern och TV-profilen om sina motståndare

I en intervju med Filmtopp delar Kristina "Keyyo" Petrushina med sig om känslorna inför "LOL: Skrattar bäst som skrattar sist". Med nerverna på utsidan berättar hon komikernas största hot – sig själva.

Det är en nervös Kristina "Keyyo" Petrushina vi möter inför inspelningen av ”LOL: Skrattar bäst som skrattar sist”. Med bara minuter kvar berättar hon om hur det var att träffa de andra tävlande under gårdagen när deras första möte spelades in.

– När man fick se vilka som kom in genom dörren. Min blick möttes av Henrik Dorsin i frack och jag fick panik. ”Tack, jättekul att vara här, nu vill jag gå hem” [skrattar]. Jag har sett programmet och det är ju jättekul, men är det att ta sig vatten över huvudet?

Vem av dessa motståndare, om vi nu ska kalla dem för det, har fått dig att skratta mest under årens gång?

– Så otroligt svårt! Jag älskar ju både Maria Lundqvist och Pia Johansson, men också Per Fritzell, Petra Mede, Johan Ulveson och Henrik Dorsin. Alla på olika sätt. Det känns skitjobbigt att vara inlåst med dem. Klart att det är lyxigt, men de har konsumerat så mycket humor i sina dagar så tänk ribban för vad de tolererar.

Har du skämtat för dem tidigare någon gång?

– Aldrig, så det är fruktansvärt jobbigt. Men jag måste ändå ge mig själv i det här på något vänster, det ska gå. Det känns som min första skoldag och jag har glömt min ryggsäck hemma och min värdighet.

Du får bunkra alla våra skratt här inne nu innan, så att du har en bank där inne.

– Ja, och i värsta fall, åker man ut så gör man ju det för att man har haft roligt. Det är det som är så bra med det här programmet.

Kristina Petrushina om LOL: “Glömt värdigheten hemma“
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.

Så tänker Kristina Petrushina spela ut Henrik Dorsin

När vi pratar om vilka som är de stora hoten och nämner Henrik Dorsin så lyser Kristina upp:

– Jag har faktiskt märkt hans akilleshäl och det är Johan Ulveson. Så jag måste få dem nära varandra på något sätt. Alla har varsitt hot i huset och det är väldigt kul!

Har du någon strategi för att inte skratta? Har du övat på något sätt, typ kollat komedier med stenansikte.

– Ja, men vet du, jag har faktiskt kollat på mina favoritserier och försökt att vara helt neutral och inte uppskatta det. Inte ens ett leende, men det var ju skitsvårt. En strategi är faktiskt att vara aktiv, man kan tro att det är bättre att vara passiv men det är då man bryter ihop. Så under första mötet tog jag fram en dammvippa, dammade David Batra på huvudet och sa ”du din lilla reptil”. Han bröt ihop, men det räknades inte. Sen har jag ett hemligt vapen när det krisar, att ha en cigarr eller godisklubba i munnen så man håller minen.

När det kommer till komikernas största hot, menar Kristina att det i själva verket är dem själva:

– Alla här inne är jättestora egon, jag tror att vårt största hot är oss själva. Att man skrattar åt sig själv och bryter ihop.  

Med det tackar vi Kristina Petrushina för pratstunden. "LOL: Skrattar bäst som skrattar sist" streamas hos Prime Video.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL