LOL-motståndarna Henrik Dorsin fruktar mest: ”vill se dig misslyckas”

LOL-motståndarna Henrik Dorsin fruktar mest: ”vill se dig misslyckas”

  • Amazon Prime
Eric Diedrichs
27 december 2023 kl. 10:12

Snart är det premiär för en ny säsong av populära programmet

I "LOL: Skrattar bäst som skrattar sist" stängs folkkära komiker in i ett rum med den stora utmaningen att inte skratta. Filmtopp har pratat med Henrik Dorsin som är en av säsongens deltagare.

Vad är egentligen värst för en komiker, att inte få skratta eller att inte få några skratt? Gissningsvis det sistnämnda, det är i alla fall vad Henrik Dorsin säger i vår ingående intervju med honom, som genomfördes bara minuter innan det var dags att spela in den andra säsongen av LOL: Skrattar bäst som skrattar sist.

– Det är nog det som kommer att vara jobbigast, att känna sig dum och komma över skammen när man försöker vara rolig och inte får någon respons. Det spelar ingen roll om man är professionell eller inte, det är vidrigt att dra ett skämt när någon inte skrattar. Man känner sig enormt fånig och vill ju då själv skratta bort det. Och det får man ju inte heller göra, säger han till Filmtopp.

När vi pratar om honom avslöjar han bland annat sitt hemliga vapen – ett skämt han bara drar under press, och som alltid fungerar – och att han ska försöka ignorera vad alla andra säger:

– Om ni kommer ihåg gamla Snobben så var det bara nonsensljud när de vuxna pratade [imiterar]. Sen har jag lite ont i en sträckning i axeln så jag kan tycka där när det är något som är väldigt roligt. Då får jag ont och kan kanalisera skrattet på så vis.

Henrik Dorsin
Henrik Dorsin minuter innan inspelningsdags. Foto: Filmtopp Int.

LOL-motståndarna Henrik Dorsin fruktar mest: "vill se dig misslyckas"

När det kommer till sina egna svagheter berättar Henrik Dorsin att han gillar elak humor och uttrycker en viss oro för Johan Ulvesons och Petra Medes ”rappa käftar”. Vi frågar honom om han tänker slå tillbaka med att återvända material ur karriären.

– Nej, däremot kanske jag kommer att använda dåligt material som inte har flugit. Att köra sitt bästa material på det här gänget, det funkar inte. Ju sämre du är, desto roligare tycker de att du är. De vill se dig misslyckas.

Så komiker är lite sadistiska?

– Ja, jag tror det.

"LOL: Skrattar bäst som skrattar sist" har premiär den 29 december på Prime Video.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL