David Batra om att vara julvärd – att vara värd för kungen är mer nervöst

David Batra om att vara julvärd – att vara värd för kungen är mer nervöst

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 09:12 | Publicerad 25 december 2023 kl. 08:12

Årets julvärd rankar den senaste tidens uppdrag

De tunga uppdragen har hopat sig för David Batra den senaste tiden – både i det privata och professionella livet. I samtal med Filmtopp rangordnar årets julvärd den senaste tidens uppdrag baserat på nervositet.

David Batra är mitt uppe i en framgångsrik höst och vinter. Under gårdagen kunde vi se honom axla ett av de mest prestigefyllda uppdragen som finns i Sverige – att vara julvärd i SVT på julafton. Utöver det kommer vi att kunna följa komikern i Prime Video-programmet LOL: Skrattar bäst som skrattar sist, där han tävlar mot andra kända humorprofiler. Inte minst Henrik Dorsin som vi intervjuat inför hans medverkan i programmet.

Det är inte bara i det professionella livet som David Batra har många järn i elden. Även i det privata har det hänt en hel del den senaste tiden. Efter att frun Anna Kinberg Batra utsetts till landshövding för Stockholms län och makarna checkat in på Tessinska Palatset har det också vankats middagsbjudningar av de exklusivaste av slag. I slutet av november var Anna och David middagsvärdar åt självaste Kungen och Drottningen.

Frågan är bara vad som är mest nervöst, det hedervärda juluppdraget, att vara värd åt kungen och drottningen eller att mäta sig mot Sveriges humorelit?

David Batra om att vara julvärd – att vara värd för kungen är mer nervöst
Foto: Janne Danielsson / SVT.

David Batra säger sitt om att vara julvärd – inte det mest nervösa han gjort i vinter

Filmtopp hade möjligheten att byta några ord med David Batra om den kommande säsongen av LOL: Skrattar bäst som skrattar sist, som har premiär på Prime Video den 29 december. I samband med det passade vi att lyfta hans många spännande uppdrag den senaste tiden – och bad honom rangordna dem baserat på nervositet han kände. Det var lättare sagt än gjort, inte minst med tanke på att det är väldigt olika saker som ställs mot varandra, vilket profilen själv betonar.

– Ja, hur ska jag ranka det? Herregud. Middagsvärd för kungen och drottningen, det är ju någonstans privat i ens hem, så bara det är ju lite nervöst man är ny på det där. Så det kanske ändå blir etta; att man ska säga fel saker och så, slår David Batra fast.

Därefter blir det svårare för honom att särskilja de två kvarstående uppdragen, men han resonerar sig fram till ett svar:

– Sen är det svårt ... det ena är ju tyst och lugnt i en studio med ett ljus och det andra är som i ett dårhus. Nej, men det blir nog ändå julgrejen, [den] är nog ändå mer nervös för att man är ensam. [I LOL] så kan man drunkna i dårhuset lite mer.

David Batras nervositetsranking av julvärdskap, att vara middagsvärd för kungen och LOL:

  1. Middagsvärd för kungen och drottningen
  2. Julvärd
  3. LOL: Skrattar bäst som skrattar sist

Inte helt överraskande är det LOL: Skrattar bäst som skrattar sist som placerar sig som det uppdrag David Batra var minst nervös inför på förhand. Men, det ska betonas att det inte var en självklarhet och att flera av deltagarna varit påtagligt nervösa inför inspelningen av programmet.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL