Heta hjärtan är Prime Videos nya dejtingprogram

Heta hjärtan är Prime Videos nya dejtingprogram

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
29 oktober 2022 kl. 08:00

Superdejtare på jakt efter kärleken i Prime Videos nya satsning

Prime Video hakar på hysterin för dejtingprogram och har annonserat den kommande satsningen "Heta hjärtan" – ett koncept som bokstavligt talat kommer att få deltagarna att känna hettan.

Amazon Prime Videos satsning på den svenska marknaden är i full gång. Under eventet Prime Video Presents annonserade streamingjätten flera lokala produktioner som snart är redo för lansering i Sverige. Precis som mer eller mindre samtliga streamingjättar just nu satsar Prime Video friskt på reality. Bland deras kommande titlar i den kategorin hittar vi givetvis ett dejtningprogram – ett koncept som svenska folket helt enkelt inte verkar kunna få nog av.

Heta hjärtan är namnet på Prime Videos kärlekssatsning, som landar på streamingplattformen under julen 2022.

De är programledare för Heta hjärtan

Heta hjärtan – kommande dejtingprogram på Prime Video
Foto: Cato Ingebrigtsen/Prime Video.

Programledare för det nya dejtingprogrammet Heta hjärtan är Kristian Täljeblad och Anna Pankova. Duon var på plats under Prime Videos pressdag och kunde visa upp en mindre förhandsvisning för närvarande, i samband med en paneldiskussion.

Många känner säkerligen igen Kristian och Anna från Paradise Hotel, där de träffades första gången 2017. De har senare fått en hel del uppmärksamhet för sin relation till varandra. Dokusåpaprofilerna är fortfarande tillsammans och gifte sig 2020.

Upplägget i Prime Video nya dejtingprogram

Med tanke på att det kryllar av dejtingprogram är det viktigt att inkludera någon unik aspekt eller twist i sitt programkoncept för att sticka ut från mängden. I Heta hjärtan tycks lösningen på det problemet vara att inkludera ett element av hetta. Bokstavligt talat. Dejtingen i Heta hjärtan sker nämligen i en bastu.

Programmet går ut på att en "superdejtare" eller "super-dater" får chansen att dejta tre singlar inne i en bastu. I varje avsnitt får vi följa två superdejtare på jakt efter kärleken. Under deras dejter utsätts de dessutom för olika typer utmaningar, i form av exempelvis frågekort, samtidigt som temperaturen ständigt stiger där inne i bastun. Tanken är att hettan i bastun ska göra stämningen under dejtandet mer avslappnad.

Efter dejterna får superdejtaren välja ut en favorit bland de tre singlarna, som i sin tur får välja om hen vill gå vidare med superdejtaren eller ej.

"Heta hjärtan" är producerad för Prime Video av Baluba och har premiär den 26 december.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL