Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i november 2022

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i november 2022

  • Amazon Prime
Filmtopp
22 oktober 2022 kl. 10:26

Streamingtjänsten släpper flera nya produktioner

Amazon Prime Video bygger vidare på sin starka höst med flera spännande originalproduktioner, från nya realityserien "The Bridge" och den romantiska dramafilmen "My Policeman" med Harry Styles till NASA-dokumentären "Good Night Oppy". Här är alla nya filmer och serier på Amazon Prime Video i november 2022!

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i november 2022

The Bridge – 4 november

I Prime Videos första lokala realityserie, The Bridge, får vi följa tolv främlingar som träffas för första gången i den svenska vildmarken med endast ett mål i sikte: att vinna prispotten på 600 000 kronor. Det finns dock en hållhake, prispengarna är begravda på en ö som ligger 220 meter bort. För att ta sig dit måste deltagarna bygga en bro med enbart deras händer, ett par enkla verktyg och begränsade förnödenheter samtidigt som de kämpar mot en tidsfrist på cirka två veckor. Den fysiska utmaningen och de mentala spelen börjar på en gång i detta äventyr. Kommer deltagarna samarbeta för gruppens bästa eller kommer de konspirera och gå bakom ryggen på varandra för att ta prispengarna själva?

My Policeman – 4 november 

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i november 2022
Foto: Amazon Prime Video.

My Policeman är en vacker berättelse om förbjuden kärlek och förändrade sociala konventioner. En skildring av tre unga personer – polisen Tom (Harry Styles), läraren Marion (Emma Corrin) och museikuratorn Patrick (David Dawson) – när de ger sig ut på en känslomässig resa i 1950-talets Storbritannien. Tittarna snabbspolas därefter fram till deras liv på 90-talet och den längtan och ånger som det förflutna lämnat efter sig. Som vuxna spelas Tom av Linus Roache, Marion av Gina McKee och Patrick av Rupert Everett. Filmen, som är baserad på boken av Bethan Roberts, är ett visuellt hjärtskärande porträtt av tre personer som fångas av historiens, frihetens och förlåtelsens skiftande tidvatten. Den regisseras av Michael Grandage

Mammals – 11 november 2022 

I denna mörka dramakomedi, skriven av Jez Butterworth, dras flera avslöjanden och hemligheter fram i ljuset, och komplexiteten i ett modernt äktenskap exponeras. I en värld med åtta miljarder människor, vad händer efter att vi har hittat ”den rätta”? Kan vi stå fast vid de löften vi tidigare lovat att följa när vi, trots allt, bara är Mammals? 

The English – 11 november 2022

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i november 2022
Foto: Amazon Prime Video.

Det här är en enastående historia om identitet och hämnd, ras, makt och kärlek. The English är en western-serie, skriven av den prisbelönte författaren och regissören Hugo Blick. Året är 1890 på den amerikanska prärien när den aristokratiska engelska kvinnan Lady Cornelia Locke (Emily Blunt) och pawneen Eli Whipp (Chaske Spence) träffas. Tillsammans ska de korsa ett landskap byggt på drömmar och blod. Båda har lärt sig att acceptera sitt öde, men ingen av dem är medveten om att det har sina rötter i ett gemensamt förflutet.

Det här blir en resa där de tvingas testa sina gränser – både fysiskt och psykiskt. Men för varje motgång som övervinns, närmar de sig sin slutdestination – staden Hoxem, Wyoming. Där möts de av en serie bisarra, olösta mord – något som tvingar de att stå öga mot öga med den framtid de kommer tvingas leva.

The People We Hate at the Wedding – 18 november

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i november 2022
Foto: Amazon Prime Video.

Syskonen Alice (Kristen Bell) och Paul (Ben Platt) blir motvilligt medtvingade av sin mamma (Allison Janney) på ett bröllop för deras främmande, förmögna halvsyster (Cynthia Addai-Robinson) ute på den engelska landsbygden. Det här visar sig bli en bröllopsvecka där många av familjens skelett i garderoben kommer fram och tvingar dem att tänka över sina liv. The People We Hate at the Wedding är en bröllopskomedi som alla med en lite dysfunktionell familj – eller alla som har blivit medtvingade på bröllop de helst skulle vilja undvika – kan relatera till.

Good Night Oppy – 23 november

Good Night Oppy är den sanna historien om Opportunity – en rover som skickades till planeten Mars för ett uppdrag på 90 dagar, men som lyckades överleva i 15 år. I filmen får du följa en banbrytande resa på den röda planeten och den relation som kan skapas mellan en robot och människor som befinner sig miljontals mil ifrån varandra.

Övriga premiärer på Amazon Prime Video i november 2022:

  • Savage X Fenty Show (säsong 4) – 9 november
  • Cyrano – 25 november
  • Meet Cute – 25 november

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL