Road House 2024

Bästa filmerna och serierna på Prime Video våren 2024

  • Amazon Prime
Eyla Runsten
23 april 2024 kl. 12:04

Prime Videos bästa serier och filmer våren 2024

Nya produktioner och nysläppta serier och filmer har anlänt till Amazon Prime Video, bland annat kan vi se Nicole Kidman i "Expats" och Jake Gyllenhaal i "Road House". Utan inbördes ordning så listar Filmtopp de bästa serierna och filmerna på Prime Video under våren 2024.

Våren är här och det är inte utan nya filmer och serier på olika streamingtjänster. Det blir en saftig vår hos Amazon Prime Video som bjuder på flera spännande serier och filmer, inklusive säsong 2 av Furia och Felix Herngrens nya serie Jana – Märkta för livet.

Tips: De bästa nya filmerna och serierna på Prime Video våren 2024

Fallout

Denna serie bygger på en av de mest ikoniska spelen genom tiderna och utforskar temat om överlevnad i en värld där nästan allt är förlorat. Den optimistiska Lucy, som spelas av Ella Purnell, är en Vault Dweller och hennes styrka sätts på prov när hon behöver rädda sin pappa ute på ytan. Maximus är en ung soldat, som spelas av Aaron Moten, som håller på att stiga upp en rank till väpnare i militären Brotherhood of Steel. Han är fast besluten att upprätthålla lag och ordning i Wasteland oavsett vad. Prisjägaren Ghoul, som spelas av Walton Goggins, är moraliskt tvetydig och har en 200 år gammal historia från hur världen var innan allt blev förlorat.

Recension: Fallout (säsong 1)

Jana – Märkta för Livet

Denna serie är regisserad av Felix Herngren och Henrik Björn. Jana – Märkta för Livet är baserad på den första boken i Emelie Schepps bästsäljande bokserie om Jana Berzelius. En högt uppsatt chef inom Migrationsverket hittas mördad i sitt vardagsrum, och listan på misstänkta är inte kort. En bit in i utredningen så inser Jana, som porträtteras av Madeleine Martin, att mordet har med sin egen bakgrund att göra och hon kliver in för att delta i utredningen som assisterande åklagare.

Recension: Jana – Märkta för livet (säsong 1)

Bullshit

Baserad och inspirerad av verkliga händelser, regisserad av Milad Alami, så utspelar sig Bullshit i centrala Köpenhamn och deras MC-krig på 80-talet. Pia, som spelas av Alba August, är sexton år när hon väljer att lämna sin familj med bara 100 kronor i fickan och en längtan av att tillhöra något större. Henning, som spelas av Marco Ilsø, är arton år gammal och har sagt hejdå till det traditionella samhället. Henning kallas även för Makrill och drömmer om brödraskap, frihet och doften av nylagd asfalt under sin motorcykels hjul. När han slår sig in i mc-gänget Bullshit så blir han tillsist president, tillsammans med Pia som blev hans fru. Livet verkar bra, men detta ändras när Makrill blir indragen i en blodig konflikt mot Hells Angels.

Recension: Bullshit (säsong 1)

Furia – säsong 2

I den andra säsongen av Furia så får vi följa Marie Wilmann och Pål Sverre Hagen i rollerna Ellen och Asgeir. De är på jakt efter en av Europas mest jagade sponsorer av högextremism och politiska påverkansoperationer. Moldaviern Ziminov är anledningen till att Asgeir och hans dotter behöver gömma sig så långt upp i Norge som möjligt och dras in i våld, politik och AI-drivna påverkansoperationer som är menade att splittra Europa och NATO, allt detta innan Norges NATO-chef avgår. Deras värsta mardröm blir verklig när deras riktiga identiteter och mörka hemligheter avslöjas. Samtidigt så tvingas de från Arktis till Budapest, sedan in i hjärtat av Warszawa i en kamp mot klockan för att stoppa ytterligare en terrorkomplott.

Recension: Furia (säsong 2)

Mr. & Mrs. Smith – säsong 1

Doug Limans actionkomedi Mr. & Mrs. Smith med Brad Pitt och Angelina Jolie har fått en ny tolkning av Donald Glover och Francesca Sloan. Den nya serien handlar om John, som spelas av Donald Glover, och Jane, som spelas av Maya Erskine, som har lagt sina privata personligheter åt sidan för att bli partners inom spionage och äktenskap. De har förts samman av en mystisk organisation och i de olika avsnitten får vi följa med dem på uppdrag, men även när de försöker att navigera i det nya äktenskapet. Detta arrangemang är inte utan konflikter men skilsmässa är inte ett alternativ för John och Jane.

Recension: Mr. & Mrs. Smith (säsong 1)

Twisted Metal

Detta är en intensiv och fasansfull actionkomedi som är skriven av Michael Jonathan Smith, Rhett Reese och Paul Wernick. Berättelsen handlar om en motorgalen outsider vid namn John Doe, som spelas av Anthony Mackie. Han blir erbjuden en chans till ett bättre liv, men enbart om han lyckas leverera ett mystiskt paket genom en postapokalyptisk ödemark, och detta gör han tillsammans med Quiet, som spelas av Stephanie Beatriz.

Recension: Twisted Metal (säsong 1)

Expats

I ett tumultartat Hong Kong under 2014 så korsas Margaret, som spelas av Nicole Kidman, Hilary, som spelas av Sarayu Blue, och Mercy, som spelas av Ji-Young Yoo, tre unga kvinnors vägar efter plötsliga familjetragedier. Serien utforskar privilegier och hur det kan påverka vad som händer när gränserna mellan offer och skuld suddas ut.

Recension: Expats (säsong 1)

Ferrari

Filmen utspelar sig tio år efter att Enzo Ferrari (Adam Driver) och hans fru Laura (Penelope Cruz) grundade Ferrari och just nu står de inför ett vägskäl. De har konkurrenter som flåsar dem i nacken med externa sponsorer och en större satsning på att producera vanliga personbilar än racingbilar. Enzo riskerar att hamna på efterkälken med Ferrari, vilket han vill förhindra.

Recension: Ferrari (2024) 

Road House

Från Patrick Swayze till Jake Gyllenhaal som huvudrollen Dalton i den nya tolkningen av 80-tals filmen Road House. I filmen får vi se den före detta UFC-fightern Dalton ta ett nytt jobb som dörrvakt för en vägkrog i Florida Keys. Det dröjer inte länge innan han ser att platsen döljer mycket mer än vad som syns. Bortsett från Jake Gyllenhaal så får vi även se UFC-stjärnan Connor McGregor och artisten Austin Post, som är mer känd under namnet Post Malone.

Recension: Road House (2024)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL