Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sagan om ringen-serien

Amazon flyttar Sagan om ringen-serien – Nya Zeeland i chock

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 augusti 2021

Nya säsongen spelas istället in i Storbritannien.

Nyligen beslutade Amazon att spela in den andra säsongen av sin Sagan om ringen-serie i Storbritannien. Nu reagerar Kiwi Productions och Nya Zeelands filmkommission på chockbeskedet.

MER LÄSNING:

Arbetet med den omtalade Sagan om ringen-serien pågår för fullt. Inspelningen av den första säsongen avslutades den 4 augusti och nyligen kom beskedet om att Amazon flyttar inspelningen av nästa säsong till Storbritannien.

Anledningen till detta är att påbörja inspelningen av den nästkommande säsongen tidigare än planerat. Samtidigt uppger Amazon att postproduktionen av den första säsongen kommer att fortlöpa på Nya Zeeland som planerat.

Nu reagerar Kiwi Productions starkt på beskedet tillsammans med Nya Zeelands filmkommission:

– Det är en skam och jag känner för alla som har lagt ner sina hjärtan i den här produktionen. Säsong två förväntades att påbörjas senare under 2022, nu får vi arbeta hårt för att kunna behålla våra anställda, säger David Strong, VD för Nya Zeelands filmkommission.

Sagan om ringen-serien kommer att bli den dyraste serien som någonsin har producerats. Här kan du läsa mer om vad vi vet om den efterlängtade återkomsten till Midgård.

 

 

NÄSTA ARTIKEL