Allt vi känner till om nya Sagan om ringen-serien

Allt vi känner till om nya Sagan om ringen-serien

Kristian Andersson | Nyhet
24 oktober 2019
Kristian Andersson | Nyhet
24 oktober 2019

Sagan om ringen-serien går sakta framåt.

Vi vet sedan tidigare att fantasyförfattaren J.R.R. Tolkiens värld skall utforskas i TV-serieformat. Amazon står för kalaset till vad som ser ut att bli den mest påkostade serieproduktionen någonsin. I denna text tänkte vi sammanfatta allt vi känner till om den kommande och efterlängtade Sagan om ringen-serien.

Ringen i sagan om ringen
Foto: New Line Pictures

 

När Peter Jackson började knåpa på en filmatisering av J.R.R. Tolkiens fantasytrilogi, Sagan om ringen, omkring 1995 kunde han omöjligt veta att hans slit skulle utmynna i en av de största filmsuccéerna genom tiderna och förändra hans liv för alltid.

Som i en handvändning gick han från att göra splatterfilmer som Bad Taste och Braindead, till att göra en av historiens starkaste filmtrilogier. Givetvis fick han först lova filmstudion att inte såga av Gollums huvud med en motorsåg. 21 Oscars och 23 år senare kommer nu en serie. 

Amazon Studios är verkligen lyckligt lottade som fått spinna vidare på J.R.R. Tolkiens magiska värld. Men vi ska inte tro att dealen blev billig…

Vilken budget har serien?

Bara rättigheterna till serien har kostat 250 miljoner dollar och själva slutnotan tros bli över en miljard dollar. Om vi ska sätta serien i relation till andra större produktioner, så kostade Game of Thrones sista säsong på sex avsnitt 90 miljoner dollar. Det är Holywood Reporter som bekräftar detta.

När har Sagan om ringen-serien premiär?

Än har vi inte fått ett spikat premiärdatum, men enligt Jennifer Salke, en högt uppsatt chef på Amazon, kommer troligen serien att sändas om ungefär två år. Alltså någon gång 2021.

Vem håller i rodret?

De är J.D. Payne och Patrick McKay som kommer att bli show-runners.

Kommer serien utspela sig på Nya Zeeland? 

Nyligen har det konstaterats att serien kommer att spelas in i Nya Zeland, vilket Show-runner J. D Payne och Patrick McKay har bekräftat. De ska ha sagt att Nya Zeeland är en fantastisk plats med fantastiska miljöer så som stränder, skogar och berg. 

Vilka skådespelare kommer vi troligen få se?

Än är serien i ett mycket tidigt stadie och därför vet vi inte speciellt mycket kring vilka skådespelare som kommer medverka. De första som högst troligt får en roll i serien är Markella Kavenagh, Will Poulter och Maxim Baldry. Vi har i dagarna också veta att en av skurkarna kommer spelas av Joseph Mawle. Något som kanske är för bra för att vara sant är att Sir Ian McKellen har visat intresse och själv berättat att han mer än gärna spelar Gandalf igen.

Foto: New Line Cinema - Gandalf

Hur många säsonger blir det?

Amazon har sagt att de planerar att göra fem stycken säsonger av Sagan om ringen-serien.

Kommer Peter Jackson vara involverad?

Regissören har själv berättat för tidningen Allocine att han inte kommer att medverka i serien. 

 

När utspelar sig Sagan om ringen-serien?

Amazon berättar att serien utspelar sig i det fiktiva landet Númenore ”landet i väst", som beskrivs i boken Silmarillon. Serien kommer utspela sig i en epok som är 3441 år lång. 

Landet I väst Númenor

Vad kommer serien handla om?

Vi har inte heller än fått en aktuell synopsis men vi vet att filmen kommer utspela sig under en lång epok på 3441 år. Förmodligen kommer de olika säsongerna att fokusera på olika stora händelser i Tolkiens värld.

 

Källor: Twitter, NME

Känner du till mer information om den kommande serien i så fall dela gärna med dig!