Nya Sagan om ringen serien: Allt vi vet!

Nya Sagan om ringen serien: Allt vi vet!

Uppdaterad 03 augusti 2022 kl. 09:45 | Publicerad 14 juni 2021 kl. 17:00

Sagan om ringen-serien går sakta framåt.

Vi vet sedan tidigare att fantasyförfattaren J.R.R. Tolkiens värld skall utforskas i TV-serieformat. Amazon står för kalaset till vad som ser ut att bli den mest påkostade serieproduktionen någonsin. I denna text tänkte vi sammanfatta allt vi känner till om den kommande och efterlängtade Sagan om ringen-serien.

Nya sagan om ringen serien
Foto: New Line Pictures

När Peter Jackson började knåpa på en filmatisering av J.R.R. Tolkiens fantasytrilogi, Sagan om ringen, omkring 1995 kunde han omöjligt veta att hans slit skulle utmynna i en av de största filmsuccéerna genom tiderna och förändra hans liv för alltid.

Som i en handvändning gick han från att göra splatterfilmer som Bad Taste och Braindead, till att göra en av historiens starkaste filmtrilogier. Givetvis fick han först lova filmstudion att inte såga av Gollums huvud med en motorsåg. 21 Oscars och 23 år senare kommer nu en serie. 

Amazon Studios är verkligen lyckligt lottade som fått spinna vidare på J.R.R. Tolkiens magiska värld. Men vi ska inte tro att dealen blev billig…

Vilken budget har den nya Sagan om ringen-serien?

Bara rättigheterna till serien har kostat 250 miljoner dollar och själva slutnotan tros bli över en miljard dollar. Om vi ska sätta serien i relation till andra större produktioner, så kostade Game of Thrones sista säsong på sex avsnitt 90 miljoner dollar. Det är Holywood Reporter som bekräftar detta.

Tidigare i år kunde vi också rapportera att den första säsongen av den nya Sagan om ringen-serien kommer att kosta så mycket som 465 miljoner dollar. För att sätta det i perspektiv kostade Avengers: Endgame mellan 356-400 miljoner dollar.

När har Sagan om ringen-serien premiär?

Än har vi inte fått ett spikat premiärdatum, men enligt Jennifer Salke, en högt uppsatt chef på Amazon, kommer troligen serien att sändas om ungefär två år. Alltså någon gång 2021.

Sagan om ringen
Får vi se någon av dessa karaktärer i Sagan om ringen-serien?

Vem håller i rodret?

De är J.D. Payne och Patrick McKay som kommer att bli show-runners. Sedan en tid tillbaka är det också klart att vår svenska stjärnregissör Charlotte Brändström, som tidigare har jobbat med bland annat The Witcher och Jupiter's Legacy ska bli en av de tre regissörer som ansvarar för serien. De andra två är J.A. Boyega och Wayne Che Yip.

Kommer serien att utspela sig på Nya Zeeland? 

Nyligen har det konstaterats att serien kommer att spelas in i Nya Zeland, vilket Show-runner J. D Payne och Patrick McKay har bekräftat. De ska ha sagt att Nya Zeeland är en fantastisk plats med fantastiska miljöer så som stränder, skogar och berg. 

Vilka skådespelare kommer vi få se i Sagan om ringen-serien?

Än är serien i ett mycket tidigt stadium och därför vet vi inte speciellt mycket kring vilka skådespelare som kommer medverka. Det har länge ryktats om att Markella Kavenagh, Will Poulter och Maxim Baldry ska vara med i serien, men detta är ännu inte bekräftat.

Vi har tidigare fått veta att en av skurkarna kommer spelas av Joseph Mawle. Något som kanske är för bra för att vara sant är att Sir Ian McKellen har visat intresse och själv berättat att han mer än gärna spelar Gandalf igen.

Vad som också är klart är att Morfydd Clark ska spela den unga Galadriel. Enligt uppgifter kommer vi även att få se karaktärerna Sauron och Eldron återvända i Sagan om ringen-serien, men vi vet ännu inte vilka som kommer att spela dessa ikoniska figurer.

Skådespelare som är bekräftade för Sagan om ringen-serien: Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophie Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers och Daniel Weyman.

Hur många säsonger och avsnitt blir det?

Amazon har sagt att de planerar att göra fem stycken säsonger av Sagan om ringen-serien. När det kommer till antalet avsnitt kan detta givetvis variera, men den första säsongen kommer att bestå av åtta stycken, varav två regisserar av svenska Charlotte Brändström.

Kommer Peter Jackson vara involverad?

Regissören har själv berättat för tidningen Allocine att han inte kommer att medverka i serien. Vi får helt enkelt hålla tummarna för att han gör en cameo av något slag.

När utspelar sig Sagan om ringen-serien?

Amazon berättar att serien utspelar sig i det fiktiva landet Númenore, ”landet i väst", som beskrivs i boken Silmarilloin. Serien kommer utspela sig i en epok som är 3441 år lång och äger rum föra filmseriens handling. Trots detta kommer karaktärer från filmerna att återvända, däribland Galadriel, Elrond och Sauron.

Vad kommer Sagan om ringen-serien att handla om?

Vi har inte heller än fått en aktuell synopsis men vi vet att filmen kommer utspela sig under en lång epok på 3441 år. Förmodligen kommer de olika säsongerna att fokusera på olika stora händelser i Tolkiens värld.

Källor: Twitter, NME

Känner du till mer information om den kommande serien i så fall dela gärna med dig!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL