Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sagan om ringen-serien – premiärdatum och första bilden!

Sagan om ringen-serien – premiärdatum och en första titt!

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Artikel
02 augusti 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Artikel
02 augusti 2021

Första säsongen av serien är färdiginspelad.

Arbetet med den efterlängtade och omtalade Sagan om ringen-serien går framåt. Inspelningen av den första säsongen är färdig och till råga på det har Amazon Studios annonserat ett premiärdatum för serien och delat med sig av en första bild från den.

RELATERAT:
Nya Sagan om ringen-serien: Allt vi vet
QUIZ: Vad kan du om Sagan om Ringen?

Goda nyheter till alla "Sagan om ringen"-fans – den första säsongen av Amazon Studios påkostade serie, som utspelar sig i J.R.R. Tolkiens älskade fantasyvärld, är färdiginspelad, rapporterar Deadline m.fl.

Nyheten kommer efter att Amazon själva annonserat ett premiärdatum för den uppmärksammade serien. Den 2 september 2022 blir datumet då vi äntligen kommer att kunna dyka in i Tolkiens magiska värld igen.

I samband med presentationen av premiärdatumet har studion dessutom delat med sig av en första liten smygtitt från serien:

Sagan om ringen-serien från Amazon Studios
Foto: Amazon Studios.

– Resan börjar den 2 september 2022, med premiären av vår Sagan om ringen-originalserie på Prime Video, säger Jennifer Salke, Head of Amazon Studios, till Deadline. Jag kan inte uttrycka tillräckligt hur uppspelta vi alla är över att ta vår globala publik på en ny och episk resa genom Midgård, fortsätter hon.

Att Salke och teamet bakom serien är exalterade är fullt förståeligt – arbetet med produktionen har varit långt, men kanske framför allt dyrt. Bara rättigheterna till serien ska ha kostat Amazon 250 miljoner dollar, och inspelningen av den första säsongen hela 465 miljoner dollar.

Två av säsongens avsnitt har regisserats av svenska Charlotte Brändström.

NÄSTA ARTIKEL