Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Flash.

Alla brott The Flash-stjärnan Ezra Miller anklagats för

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 juni 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 juni 2023

Det stormar rejält runt bioaktuella stjärnan

Ezra Miller är just nu bioaktuell med "The Flash" i vilken hen spelar huvudrollen. Trots en rejäl lista med anklagelser har den 30-åriga stjärnan lyckats hålla sig kvar i Drömfabriken.

Ingen går säker i Hollywood utom Ezra Miller. Filmstjärnan har varit i rejält med blåsväder de senaste åren, men har trots detta lyckats ducka allt vad heter cancel culture och är nu bioaktuell med The Flash, i vilken hen (Miller använder inte könsbestämda normer) spelar huvudrollen.

På sätt och vis är det givetvis fascinerande, inte minst eftersom cancel culture många gånger ignorerat om en person faktiskt är dömd eller inte – många har dukat under för betydligt mildare anklagelser än de som Ezra Miller fått riktade mot sig. Stjärnans stormiga liv har till och med genererat flertalet memes. Nyfikna i våra dumstrutar passar vi på att lista alla de där brott som Miller står anklagad för. Om hen är skyldig eller inte, är givetvis upp till domstolarna att besluta, men vissa grejer är helt klart lättare att bevisa än andra.

Alla brott The Flash-stjärnan Ezra Miller anklagats för*

Tar stryptag på en kvinna och kastar henne i marken

April 2020. I ett viralt klipp som började cirkulera för tre år sedan ser vi Ezra Miller ta stryptag om ett kvinnligt fan och trycka ner henne mot marken. Det hela skedde utanför baren Prikið Kaffihús på Island och enligt uppgifter fick personal ingripa under situationen och eskortera både Miller och kvinnan. Detta polisanmäldes aldrig.

Kvinnan berättade sedan för Variety att hon först trodde att Miller skämtade med henne, men att situationen snabbt eskalerade:

"Helt plötsligt är hen ovanpå mig, stryper mig, skriker i mitt ansikte om jag vill slåss. Mina vän som filmade ser att hen uppenbarligen inte skämtade och att det faktiskt var på allvar, så han slutar filmar och knuffar bort hen medan hen fortfarande försöker slå mig. Två av mina killvänner fick hålla tillbaka Miller medan hen skrek: "Detta är vad vad du ville! Detta är vad du ville!"

Alla brott Ezra Miller anklagats för
Foto: Warner Bros.

Aggressivt beteende mot en tidigare väninna

Februari 2022. En påstådd vän till Ezra Miller, som kallar sig Nadia, sade till Variety att stjärnan ska ha betett sig våldsamt mot henne i hennes lägenhet i Berlin. Hon menar att hon var rädd för att Miller skulle "attackera henne fysiskt" och att hon kände sig "totalt otrygg". Hon berättade att deras tvååriga vänskap tog en plötslig vändning när hon sade till stjärnan att hen inte kunde röka inne i lägenheten.

– Hen började förolämpa mig, sa att jag var en "transfobisk jävla skit", en "nazist". Hen gick runt i min lägenhet, kollade på allt, rörde allt, kastade tobaksblad över golvet.

Minst 10 polissamtal i mars förra året

Mars 2022. När Miller befann sig i Hilo, Hawaii duggade anmälningarna tätt mot stjärnan. Enligt polisen ska det åtminstone kommit in 10 stycken telefonsamtal över flera mindre incidenter, men även en del större. Exempelvis ska Miller ha filmat människor utan samtycke vid en bensinstation, vägrat att flytta sig utanför en restaurang och bråkat med främlingar.

Det kanske mer kända fallet ägde rum på en karaokebar där Miller ska ha börjat skrika obsceniteter och börjat terrorisera ett par som framförde Lady Gagas och Bradley Coopers Oscarsvinnande duett Shallow. Miller anklagades för att ha slitet mikrofonen från dem och sedan skrattat åt en man som kastade pil. Miller åtalades för oordning och trakasserier och släpptes sedan mot en borgensumma på 500 dollar.

Men det slutar inte där. Redan samma kväll ringdes polisen in för att hämta skådespelaren från ett annat ställe. Enligt en ansökan om ett besöksförbud för Ezra Miller, som senare beviljades, framkommer det att Miller hade slängt sig in i parets sovrum och hotat dem med att säga: "Jag kommer att begrava dig och din slampiga hustru". De menar också att Miller stal kvinnans pass och mannens plånbok.

Ny arrestering på Hawaii – andra gradens misshandel

Mars 2022. Drygt två veckor efter ovanstående incident arresterades Ezra Miller på Hawaii igen. Denna gången för andra gradens misshandel. Miller ska ha kastat en stol på en 26-årig kvinna och, enligt Hawaiipolisen, orsakat ett jack på en centimeter i hennes panna.

Ezra Miller talar ut: "jag söker hjälp"
Foto: Warner Bros.

Stulit musik från producent och rappare

Maj 2022: Musikproducenten Oliver Ignatius och rapparen Chais Guevara säger till Rolling Stones att Miller stal musik som de hade arbetat på tillsammans och lagt upp den på Soundcloud utan att ge någon cred. Ignatuis, som länge ska ha varit vän med Miller, sade att skådespelarens agerande var "extremt oetiskt och sårande".

Groomat och introducerat 12-åring för droger

Juni 2022: En annan större anklagelse från förra året var när föräldrarna till 18-åriga Tokata påstod att Miller haft ett extremt negativt inflytande på deras barn. De sade att Tokata som 12-åring blev nära vän med Miller, då 24, och att de hoppas på ett besöksförbud från stjärnan.

"Ezra använder våld, skrämseltaktiker, hot om våld, rädsla, paranoia, vanföreställningar och droger för att hålla ett grepp över vårt unga barn Takota", står det enligt Rolling Stones i domstolsdokumenten.

Föräldrarna menar också att Miller hade övertygat deras tonåring om att hoppa av collage och att åka och bo hos hen i december 2021. Där ska hen ha beslagtagit Takotas tillgångar, inklusive mobiltelefon, ID och pass. De menar också att hen gav Takota LSD, vilket ledde till att tonåringen lades in på sjukhus för mentala hälsoproblem.

Samtidigt instämmer inte Takota i föräldrarnas anklagelser utan istället menar att Miller har varit ett "älskvärt stöd".

Besöksförbud från 11-åring

Juni 2022: En mamma och hennes 11-åriga, icke-binära, barn får ett tillfälligt besöksförbud upprättat mot Miller efter att de anklagat stjärnan för att ha betett sig olämpligt mot barnet tidigare samma år. Enligt mamman ska Miller ha viftat en pistol och skrikit mot henne. "Det var väldigt obehagligt", sade barnet till The Daily Beast, "Jag var jättenervös. Jag var rädd för att vara nära hen efter att hen skrek mot min mamma och hon grät".

Enligt mamman ska Miller visat ett särskilt intresse för barnet och sagt att det var en "upphöjd varelse". Hen ska också ha gjort barnet obekvämt genom att ha kramat det nära och erbjudit sig att köpa en häst till barnet.

Ezra Miller i The Flash
Foto: Warner Bros.

Ettåring stoppade pistolkula i munnen

Juni 2022: Enligt Rolling Stones ska tidning ha fått veta att Miller ska ha haft en 25-årig mamma och hennes tre småbarn boende hos sig på sin ranch. Åtminstone två källor hävdar att det ska ha varit en osäker plats för barnen, att det ska ha varit frekvent marijuanabruk nära barnen och att pistoler ska legat obevakade runt om i huset. En källa påstår sig ha sett ett av barnen, en ettåring, stoppa en pistolkula i munnen.

Enligt barnens pappa ska Miller ha träffat familjen medan hen var på Hawaii. Fadern ska ha försökt få hem barnen sedan april, "Jag vill ha mina barn, de betyder världen för mig".

Samtidigt menar mamman att Miller i själva verket räddade henne från ett "våldsamt ex". "Ezras hem har varit en läkande himmel för oss. Hen kanske har vapen för självförsvar, men de är bevarade i en del av huset dit barnen aldrig går."

Två månader senare dök polisen upp för att hämta kvinnan och barnen, men trots att en handläggare kommit fram till slutsatsen att omgivningen inte var bra för barnens välbefinnande, lämnade slutligen polisen farmen tomhänta.

Arresteras för inbrott och stöld

I augusti förra året anklagades Ezra Miller för att ha brutit sig in hos sina grannar och stulit flera flaskor med alkohol, något som ledde till en arrestring. Själva inbrottet ska ha filmats på en övervakningskamera, men trots detta hävdade Miller att hen var oskyldig. Knappt ett halvår senare, i januari, erkände Ezra Miller sig skyldig till olaga intrång, men inte inbrott. Hen fick betala 500 dollar i böter, avtjäna ett års prövotid, genomgå slumpmässiga drogkontroller och fortsatt behandling för mental ohälsa.

Ezra Millers mentala ohälsa

Under fjolåret adresserade Ezra Miller alla anklagelser och arresteringar och sade att hen "genomgått en tid av intensiva kriser" och att hen "nu förstår" att hen "lider av komplexa mentala problem". Miller sade också att hen har "påbörjat behandling" för dessa och passade även på att "be om ursäkt till alla" som hen "har skrämt och upprört" med sitt beteende.

*Utöver alla presenterade anklagelser har Ezra Miller vid flera tillfällen anklagats för att ha betett sig illa mot tidigare partners.

NÄSTA ARTIKEL