Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alec Baldwin försvarar sig mot stämningarna

Alec Baldwin menar att stämningarna är felriktade

Jonathan Smeds | Nyhet
07 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
07 mars 2022

Riktar sig enbart mot "de rika"

Alec Baldwin har uttalat sig angående stämningsansökningarna som kommit in mot honom, och skådespelaren väljer att lämna vass kritik.

Stämningsansökningarna mot Alec Baldwin har varit flera sedan olyckan under inspelningen av Rust, då Halyna Hutchins av misstag sköts till döds av Baldwin. Förra året stämdes han av två olika personer från Rusts filmteam, och i februari skickade Hutchins familj in en stämningsansökan. I samband med det deltog hennes änkling i en intervju, där han kritiserade Baldwin och menade att skådespelaren ska hållas ansvarig för händelsen.

Nu har Alec Baldwin kommenterat stämningarna, och det är tydligt vad hans åsikt är. Under en filmfestival i Boulder, som CNN rapporterat från, var Baldwin inbjuden som gäst och diskuterade då det som hänt.

– Det du har är en viss grupp av människor, målsägande eller vad som helst, på vilken sida som helst, vars attityd är "Nåväl, de personer som faktiskt varit vårdslösa har inga pengar och de som har pengar är inte vårdslösa", säger Baldwin.

Han säger också att det hela fortfarande känns surrealistiskt, och att vapensäkerheten aldrig någonsin var något problem innan olyckan. Baldwin menar att han alltid haft vapenexperter som försäkrat honom om att vapnet är säkert. Dessutom lägger han ännu en gång ansvaret för dödsskjutningen på någon annan.

– När någon, vars jobb är att se till att ett vapen är säkert, ger det till någon annan, vars jobb är att dubbelkolla säkerhetsprotokollen för vapen, och denne sedan till slut ger dig vapnet, då utgår du ifrån att vapnet är säkert, konstaterar Baldwin.

Under intervjun nämnde aldrig Alec Baldwin aldrig några specifika namn, eller om hans uttalande riktade sig specifikt mot någon av de olika stämningsansökningarna. Han slår dock fast att det inte är hans fel, eftersom det inte är skådespelarnas ansvar att hålla reda på om pistolerna som används på inspelningar är säkra eller inte. 

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL