Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Efter dödsskjutningen – Alec Baldwin stäms

Alec Baldwin stäms av Halyna Hutchins familj

Jonathan Smeds | Nyhet
16 februari 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
16 februari 2022

Tredje gången han stäms

Familjen till Halyna Hutchings, som av misstag sköts ihjäl under inspelningen av Rust, har valt att stämma Alec Baldwin och de andra som ansvarade för säkerheten på inspelningsplatsen.

Det har gått nästan fyra månader sedan den tragiska olyckan ägde rum på inspelningen av Rust. Under en repetition med en revolver råkade Alec Baldwin avfyra ett skott som dödade fotografen Halyna Hutchins, och även skadade regissören Joel Souza. Innan händelsen ska vapnet ha undersökts och sagts innehålla enbart lösa skott, något som alltså inte stämde.

Stämningsansökan är inte den första som kommit in mot Alec Baldwin. Som Filmtopp tidigare rapporterat har både filmens scripta Mamie Mitchell och ljusteknikern Serge Svetnoy stämt honom. Bägge parterna menar i sina stämningsansökningar att olyckan berodde på vårdslöshet. Händelsen har även skapat en debatt i Hollywood om huruvida riktiga vapen ens borde användas på inspelningar.

Försvarsadvokaten för Baldwin och de andra ansvariga för filmen Rust har tidigare sagt att påståendena om vårdslöshet inte stämmer, och att alla protokoll har följts. Halyna Hutchins familjs advokat Brian Panish har lämnat följande kommentar till Reuters:

– Stämningsansökan är mot Alec Baldwin och de andra som var ansvariga för säkerheten på inspelningsplatsen, vars vårdslösa beteende och kostnadsnedskärningar ledde till den meningslösa och tragiska döden av Halyna Hutchins.

Incidenten undersöks fortfarande av polisen i New Mexico, som försöker ta reda på hur skarp ammunition lyckades ta sig till inspelningsplatsen. Än så länge har inte något åtal väckts. 

Alec Baldwin uttalade sig om olyckan i en intervju som ni kan se nedanför:

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL