Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bild på Alec Baldwin

Maken till Halyna Hutchins kritiserar Alec Baldwin

Jonathan Smeds | Nyhet
24 februari 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
24 februari 2022

Första intervjun efter olyckan

Matt Hutchins, maken till Halyna Hutchins som av misstag sköts ihjäl av Alec Baldwin under en filminspelning, har för första gången gjort en intervju där han pratar om händelsen.

Det var i oktober förra året som olyckan skedde. Under filminspelningen av Rust råkade Alec Baldwin av misstag avfyra ett skott från en revolver, som dödade fotografen Halyna Hutchins och skadade filmens regissör Joel Souza.

I efterspelet av olyckan har Alec Baldwin bland annat stämts tre gånger, den senaste anmälan lämnades in förra veckan och kom då från Halyna Hutchins familj. I samband med det kommenterade familjens advokat händelsen och anledningen till stämningsansökan. Nu har även hennes änkling, Matt, uttalat sig.

I en intervju med NBC, som sändes under en amerikansk morgonshow, pratar Matt Hutchins om hans tankar kring olyckan. Han kritiserar industristandarden på inspelningsplatsen, eftersom det enligt honom inte bara var vapensäkerheten som var bristfällig, och säger bestämt att Alec Baldwin borde hållas ansvarig för Halynas död.

– Åsikten att personen som håller i pistolen och ser till att den avfyrar inte ska hållas ansvarig är enligt mig absurd, säger han.

Bara ett par månader efter att olyckan ägt rum deltog Baldwin i en intervju, där han sade att någon var ansvarig för händelsen, men att det inte var han. Matt Hutchins berättar att han sett intervjun, och han blev väldigt upprörd över det som sades. Han tyckte det kändes som att Alec Baldwin nästan försökte göra sig själv till ett offer.

– Jag blev så arg av att se honom prata om hennes död så öppet och detaljerat, för att sedan hävda sin oskyldighet när han precis beskrivit hur han dödade henne. Att höra honom skylla på Halyna i intervjun och skifta ansvaret mot andra, och sen gråta ut. Jag kände lite att "ska vi vara ledsna för din skull Mr. Baldwin?"

Matt Huchins delar även med sig om hur han själv reagerade när han fick reda på beskedet, och var tvungen att berätta för parets gemensamma son vad som hade hänt. Olyckan utreds fortfarande av polisen och inget åtal har ännu väckts.

Se en del av intervjun nedanför:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL