Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Efter dödsskjutningen – Alec Baldwin stäms

Efter dödsskjutningen – Alec Baldwin stäms

Filmtopp
Carl-Christian Frunck | Nyhet
11 november 2021
Filmtopp
Carl-Christian Frunck | Nyhet
11 november 2021

Stäms tillsammans med filmens vapenansvarige

Skådespelaren och producenten Alec Baldwin stäms tillsammans med den vapenansvariga efter dödsolyckan vid inspelningen av filmen "Rust".

Det var den 21:a oktober chockerades filmvärlden av rapporterna om att skådespelaren Alec Baldwin av misstag sköt ihjäl fotografen Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza. Detta under inspelningen av lågbudgetfilmen Rust i New Mexico. Nu rapporterar flera medier att ljusteknikern Serge Svetnoy stämmer kollegan Baldwin. I hennes stämningsansökan hävdar hon att dödsolyckan orsakades ”genom vårdslöshet eller underlåtenhet” av just Baldwin och andra på plats.

”Enkelt uttryckt fanns det ingen anledning att en skarp kula placerades i den där .45 Coltrevolvern eller att den skulle finnas någonstans på Rust-inspelningen, och närvaron av en kula i en revolver innebar ett dödligt hot mot alla i dess närhet”, står det i ansökan, som har lämnats in till en domstol i Los Angeles.

Hannah Gutierrez-Reeds som är vapenansvarig stäms också tillsammans med Baldwin. Hon har tidigare sagt att hon trodde att hon laddade vapnet med tomma skott samt att hon inte vet varför en skarp kula fanns på inspelningsplatsen.

Förundersökningsledaren och tillika distriktsåklagaren Mary Carmack-Altwies säger till ABC News att det lyfts fram en del teorier men att hon inte tror att en medveten handling ligger bakom Hutchins död.

– Jag tror att det mest oroande är att det var misslyckanden på så många olika nivåer på den inspelningen, säger hon.

Filmtopp har tidigare skrivit om att 200 filmfotografer protesterar mot riktiga skjutvapen som får användas på inspelningsplatser.

 

NÄSTA ARTIKEL