Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Michael Bay gör pandemifilm – under lockdown

Michael Bay gör pandemifilm – under lockdown

Kristian Andersson | Nyhet
25 maj 2020
Kristian Andersson | Nyhet
25 maj 2020

Första Hollywoodproduktionen sedan COVID-19.

Michael Bay producerar pandemifilmen "Songbird" som ser ut att bli den första filmproduktionen att spelas in i Hollywood sedan coronaviruset slog ut.

De senaste filmerna regisserade av Michael Bay har knappast charmat kritikerna och publiken tar honom på allt mindre allvar. Därför känns det spännande att han nu tar sig an ett annorlunda projekt, i rollen som producent. Bay leder produktionen av den kommande pandemifilmen Songbird som ska spelas in i Hollywood under lockdown, rapporterar Deadline.

Sett till att Songbird handlar om just en pandemi vill produktionen ta tillfället i akt att spela in den medan lockdown fortfarande pågår. Den amerikanska filmjournalisten Mike Fleming Jr. som skrivit artikeln på Deadline berättar att man fått klartecken av myndigheterna att genomföra inspelningen om fem veckor. Detta gör produktionen med största sannolikhet till den första sedan pandemin bröt ut. 

Filmen sägs vara en lågbudgetproduktion som har tydliga likheter med Paranormal Activity. Därför kan vi inte förvänta oss Michael Bay-ska explosioner och biljakter. 

Songbird regisseras Adam Mason som tidigare gjort ett gäng rysare, som Blood River, Hangman och Into the Dark. Han arbetar tillsammans med manusförfattaren Simon Boyes som han skrev Anthony Hopkins-filmen Misconduct med.

Scrolla vidare för fler nyheter!

NÄSTA ARTIKEL