Adam Sandlers klassiker ”Happy Gilmore” gör en hemlighetsfull comeback

Adam Sandlers klassiker ”Happy Gilmore” får uppföljare – manuset snart klart

Fredrik Larsson
Uppdaterad 02 april 2024 kl. 09:04 | Publicerad 26 mars 2024 kl. 11:03

Nästan 30 år efter succén verkar det vara dags igen

En uppföljare av den klassiska golfkomedin "Happy Gilmore" tycks vara på gång, det avslöjar en av skådespelarna som medverkade i filmen.

Det är snart trettio år sedan Adam Sandler gav oss filmklassikern Happy Gilmore. Sedan dess har Sandler skapat en hel del filmer som varit vattendelare hos publiken. Nu verkar det som att Sandlers golfkomedi är på gång med en uppföljare.

Det är skådespelaren Christopher McDonald, som spelade Gilmores golfrival Shooter McGavin, som berättar för radioshowen 92.3 The Fan att Adam Sandler nyligen visat honom ett utkast av manuset till en uppföljare av Happy Gilmore.

– Jag träffade Adam för ungefär två veckor sedan, och han sa, 'McDonald, du kommer älska det här'. Han visade mig det första utkastet av Happy Gilmore 2.

Adam Sandlers klassiker ”Happy Gilmore” gör en hemlighetsfull comeback
Christopher McDonald i "Happy Gilmore" (1996). Foto: Universal Pictures.

Adam Sandlers och Netflix hemlighetsmakeri

I den första filmen får vi möta Happy Gilmore, en hockeyspelare med problem att kontrollera sin ilska och som misslyckas med sin hockeykarriär. Hans mormor som har ekonomiska problem och hotas att bli fråntagen sitt hus. Gilmore börjar spela golf för att tjäna snabba pengar för att hjälpa sin mormor och det visar sig att han är en supertalang i golf.

The Hollywood Reporter skriver att Adam Sandler förnyade sitt avtal med Netflix år 2020, och det känns inte helt osannolikt att Happy Gilmore 2 därför kan komma att hamna på streamingtjänsten. Däremot har både Netflix och en representant för Sandler, enligt The Hollywood Reporter, avböjt att kommentera.

– Han visade mig det, och tänkte, ‘Wow, det skulle vara häftigt’. Så det är på gång. Fansen kräver det, för helvete!

Kanske sa McDonald mer än vad han kanske borde ha gjort med tanke på Netflix och Sandlers hemlighetsmakeri, men att en uppföljare är på gång verkar ändå högst sannolikt.

Filmtopp håller dig uppdaterad om statusen för ”Happy Gilmore 2”.

Fredrik Larsson

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL