Recension: 3 Body Problem (2024) – en serie som kräver din uppmärksamhet

3 Body Problem säsong 2 – det ser ljust ut för en fortsättning

Olivia Samuelsson
08 april 2024 kl. 14:04

Skaparna har planerat för flera säsonger

Netflixs sci-fi-satsning "3 Body Problem" har fått bra kritik från både publik och kritiker, men blir det en säsong 2? Filmtopp undersöker hur utsikterna för en andra säsong ser ut.

Den 21 mars hade Netflixs nya sci-fi-serie 3 Body Problem premiär. Skaparna till serien är den välkända Game Of Thrones-duon, David Benioff och D.B Weiss, tillsammans med Alexander Woo (The Terror, True Blood). Serien är baserad på Cixin Lius prisbelönta triologi. 

I samband med att en rad mystiska självmord sker bland högprofilerade forskare, utvecklas en kedja av oväntade händelser och konspirationer. I serien får tittarna följa både personer och händelser som utspelar sig i olika tid och rum, allt från dagens London till 60-talets Kina. 

För fans av Game of Thrones finns det dessutom flera bekanta ansikten i nysatsningen. Vi ser bland annat John Bradley, känd för sin roll som Samwell Tarly och Liam Cunningham, känd för sin roll som Ser Davos Seaworth. I serien ser vi även Benedict Wong, som många känner igen som Wong från Marvels universum. 

3 Body Problem säsong 2 – det ser ljust ut för en fortsättning
John Bradley i "3 Body Problem". Foto: Netflix.

3 Body Problem säsong 2 – blir det en fortsättning? 

Men frågan är om sci-fi-historien får en fortsättning på Netflix? Än har streamingtjänsten inte meddelat om de kommer göra en säsong 2 eller inte, men med tanke på seriens bemötande ser det ljust ut och det finns flera saker som talar för en eventuell fortsättning.

Första säsongen har fått bra kritik och hyllas av de flesta kritikersom menar att det är en komplex och ambitiös serie. På sajten Rotten Tomatoes får serien dessutom hela 79 % i betyg av kritiker. Även publiken verkar gilla sci-fi-satsningen. Serien har legat i övre skiktet av Netflixs streamingtopp ända sedan den kom ut och på Rotten Tomatoes har den även kammat hem 80 % i betyg av tittarna. 

Redan innan första säsongen hade premiär berättade dessutom skaparna att deras vision är att göra åtminstone tre eller fyra säsonger, för att kunna berätta hela historien på bästa sätt. Med allt detta i åtanke ser det minst sagt ljust ut för en andra säsong. 

Läs recensionen av 3 Body Problem här.

Filmtopp håller dig uppdaterad om huruvida det blir en till säsong av "3 Body Problem".

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL