Fem serier för dig som älskar Lyckoviken

Fem serier för dig som älskar Lyckoviken

  • Viaplay
Uppdaterad 13 december 2021 kl. 13:12 | Publicerad 12 december 2021 kl. 16:12

Låt spänningen fortsätta!

Har du sett Viaplays moderna såpa "Lyckoviken" och fått mersmak? Filmtopp presenterar här en lista med fem spännande serieproduktioner som alla har tre saker gemensamt – intriger, hemligheter och dramatik.

Farliga familjeband (2020)

Farliga familjeband

Farliga familjeband är en brittisk thrillerserie från 2020 där huvudfiguren Vivien, spelad av Francesca Annis, är en nybliven änka. Hon träffar Mark, en betagen karl som spelas av Stephen Rea. Men Viviens tre vuxna barn, som också har egna skelett i garderoben, anar oråd.

Samtliga avsnitt av Farliga familjeband finns att streama på SVT Play.

Lösa förbindelser (1985)

Lösa förbindelser

Lösa förbindelser är en svensk tv-serie från 1985 och som också var Sveriges första TV-såpa. Serien utspelar sig i konst- och reklamvärlden i Stockholm där konstnären Karl-Henrik, spelad av Börje Ahlstedt, klarar sig hyfsat trots att han inte är någon favorit bland konstkritikerna. Men hans fru Clair (Evabritt Strandberg) siktar på att bli chef för Moderna museet och får hjälp på vägen genom olika intriger.

Samtliga avsnitt av Sveriges första såpopera finns tillgängligt att streama på SVT Play.

Hassel (2017)

Hassel

Hassel är en svensk kriminalserie från 2017 om kriminalpolisen Roland Hassel (Ola Rapace). Hans mentor och fadersgestalt Yngve Ruda (Tomas Laustiola) blir brutalt mördad mitt på gatan. Därför bestämmer sig Hassel i hemlighet för att bedriva en egen utredning i hemlighet för att hitta Rudas mördare.

Samtliga avsnitt av Hassel finns tillgängligt att streama på Viaplay

Huss (2021)

Huss

Huss är en svensk serie från 2021 om Katarina Huss (Karin Franz Körlof) som börjar som polis. Men snart dras hon in en härva av svek och korruption, något som hennes kollegor verkar dölja. Serien som består av fem avsnitt är regisserad av Johan Bergmark och Annika Appelin.

Samtliga avsnitt av första säsongen av Huss finns tillgängligt att streama på Viaplay

Heder (2019)

Heder

Heder är en svensk kriminaldramaserie från 2019 om fyra kvinnliga advokater, där samtliga jobbar på advokatfirman Heder som specialiserar sig på att hjälpa utsatta kvinnor. Serien är regisserad av Richard Holm och Manuel Concha. Bland skådespelarna i serien finns Eva Röse, Julia Dufvenius, Sofia Helin, Anja Lundqvist samt Alexandra Rapaport.

Samtliga två säsongerna av Heder finns tillgängligt att streama på Viaplay.

Dessa var våra tips på serier du borde se om du gillar Lyckoviken. Det är bara att sätta igång!

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL