5 serier för dig som gillar Farliga familjeband

5 serier för dig som gillar Farliga familjeband

Emil Oscar Rasmussen
09 december 2021 kl. 14:15

Tips på serier i stil med Farliga familjeband

Är du en av alla som har fastnat för "Farliga familjeband"? Då har vi tips på ytterligare några serier som kanske kan falla dig i smaken.

Det är många som fått upp ögonen för det mystiska, brittiska kriminaldramat Farliga familjeband de senaste månaderna. Miniserien från 2020 har sänts på SVT under november och december, och den har blivit en riktig tittarfavorit. Har du redan hunnit se klart din nya favoritserie finns det ingen anledning att deppa.

Vi har ett och annat tips som vi tror kommer falla dig i smaken.

De var fem (2016)

The Five/De var fem
Foto: SVT Play.

Den brittiska miniserien De var fem utspelar sig 20 år efter att fem barndomsvänner begav sig ut i skogen, men bara fyra av dem återvänder. Två årtionden efter försvinnandet dyker den försvunne pojkens DNA mystiskt upp på en mordplats.

I en av huvudrollerna ser vi O-T Fagbenle, som vi de senaste åren kunnat se i succén The Handmaid's Tale.

Finns på: SVT Play

Vår lilla hemlighet (2019– )

Vår lilla hemlighet
Foto: SVT Play.

Är du ute efter ännu en kriminalare som finns på SVT Play kan vi rekommendera Vår lilla hemlighet. Det här är ett utmärkt tips till dig som gillar brittiska kriminalserien, men inte har något emot att addera lite svart humor till ekvationen.

Handlingen kretsar kring två bröder, Max och Jake, som onyktra är på väg hem från ett bröllop och råkar köra ihjäl en äldre man. I sitt tillstånd bestämmer de sig för att låtsas som ingenting. Till en början ser de ut att komma undan med brottet, men givetvis börjar deras mörka hemlighet snart komma ikapp dem.

Finns på: SVT Play

Broadchurch (2013–2017)

Broadchurch
Foto: SF Anytime.

"Broadchurch" är det givna tipset till alla som älskar brittiska kriminalare. Chansen är stor att du redan sett denna suveräna serie, men den är trots allt värd att inkludera ifall någon mot förmodan skulle ha missat den. Serien utspelar sig i en liten brittisk kuststad, där ett barn hittas död på stranden. En poliskommissarie kallas in för att lösa fallet tillsammans med den lokala polisen.

I Broadchurch hittar vi många tunga skådespelarnamn, som Jodie Whittaker och David Tennant, men den som sticker ut allra mest är Oscarsvinnaren Olivia Colman.

Finns på: SF Anytime

The Missing (2014–2016)

The Missing
Foto: C More.

Serien "The Missing" sändes i två säsonger och 16 avsnitt mellan 2014–2016. Serien kretsar kring ett par som åker på semester i norra Frankrike. Där inträffar deras värsta mardröm – deras 5-årig son försvinner spårlöst. Paret tar upp jakten efter sitt barn, men deras desperation riskerar att förstöra både deras äktenskap och resten av deras liv.

The Missing är ett bra tips om du vill ha något som liknar Farliga familjeband, men som har en aningen tyngre och mörkare ton.

Finns på: C More

Sharp Objects (2018)

Sharp Objects
Foto: HBO Max.

Med detta sista tips tar vi ut svängarna en aning genom att lämna de brittiska öarna och de asfaltsvåta vibbarna som kommer med brittiska kriminaldraman. Istället beger vi oss till en amerikansk småstad. Men även här är det komplexa familjerelationer på agendan, mycket mystik och givetvis några mord. Det här är ett tips för dig som fortfarande vill åt mystik och familjedrama, men vill testa på det i en ny miljö.

I huvudrollen ser vi Amy Adams, och hon omges av flera duktiga skådespelare, som Patricia Clarkson, Chris Messina och Eliza Scanlen.

Finns på: HBO Max

LÄS OCKSÅ: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL