Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Fiskeprogram – bra serier om fiske

Fiskeprogram – bra serier om fiske

Filmtopp
Filmtopp | Lista
05 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
05 september 2021

Underhållande fiskeprogram för dig som älskar att kasta spö.

Fiskeprogram har vuxit sig enormt populära genom åren. Här lyfter fram tittarfavoriter såväl som guldkorn för den som älskar fiske vill upptäcka.

RELATERAD LÄSNING:

Omkring två miljoner svenskar uppges fiska varje år. Det råder därför ingen bristande efterfråga på spännande fiskeprogram och bra serier om fiske. Filmtopp har plockat fram allt från avslappnande och lärorika till fartfyllda produktioner på temat. Svenska som internationella.

Mycket nöje för dig som älskar att spendera långa dagar ute vid vattnet!

Spännande fiskeprogram och bra serier om fiske:

Fiskefeber – Discovery+

Claes "Svartzonker" Claesson i Fiskefeber
Foto: discovery+

Fiskefeber är en serie om fiske som finns att streama på discovery+. Det lysande programmet leds av fiskeprofilen Claes "Svartzonker" Claesson som i varje avsnitt tar med oss på nya fiskeäventyr, kantade av vacker natur, härliga samtal med gäster i programmet och givetvis en hel del fisk. Gästerna som deltar i programmet är kända profiler som Erik Ekstrand, Titiyo, Johannes Brost, Agneta Sjödin m.fl.

Fiskefeber sändes bara i två säsonger mellan 2016–2017, men är trots det ett av de bästa fiskeprogrammen från de senaste åren.

Predator Fight – Youtube

Predator Fight är det perfekta fiskeprogrammet för den inbitne fiskaren. Det finns att se på Youtube och är utan tvekan ett program av fiskeälskare för fiskeälskare. I Predator Fight får vi se några av Sveriges bästa sportfiskare tävla i jakten på napp efter exempelvis gädda, abborre och gös. Det fångas även fler av Sveriges största fiskar

Produktionen är proffsig och underhållande, men vad som gör serien extra sevärd är att tittaren kan snappa upp en hel del fantastiska tips för sitt eget användande.

Fiskedestination – C More

Fiskedestination på C More
Foto: C More.

Fiskedestination är en riktig långkörare när det kommer till kategorin för svenska fiskeprogram. Det har sänts i sju säsonger och har många följare i vårt land. I Fiskedestionation är det, som namnet antyder, fiskeresor på tapeten – i avsnitten får vi följa med Johan Broman på alla möjliga fiskeutflykter. Under de sju säsongerna har Broman lett oss runt hela Sverige, men han har också styrt skutan till allt från Åland till Tobago.

Kanal Gratis.se – Youtube

Den här Youtube-kanalen handlar kort och gott om allt inom fiske. Den tar dig ut till olika typer av hav, sjöar och floder. Den drivs av passionerade fiskare som ämnar att ge tittaren det bästa innehållet i sin kategori. Bra går det för dem också. Kanalen har sedan sin start 2009 vuxit till att bli en av Skandinaviens mest etablerade med närmare 300 000 prenumeranter.

Deadliest Catch – Discovery+, Comhem Play

Deadliest Catch.
"Deadliest Catch" är ett av världens mest populära fiskeprogram. Foto: Discovery Channel.

Ett amerikanskt fiskeprogram med högoktanig spänning. Titeln anspelar inte på att sjömännen i serien fångar farliga djur, utan på de tuffa klimat de tar sig ut i för att fiska. Det rör sig framförallt om Berings hav väst om Alaska där vädret stormar och vattnet är iskallt. Målet är att få med sig hem så mycket kungskrabba och sjökrabba som möjligt. Och för dessa fiskare är det tydligen värt att riskera livet för. Som vi kan förvänta oss av en påkostad amerikansk produktion är Deadliest Catch fartfyllt. Har sänts på Discovery Channel sedan 2005 och streamas på discovery+ och Comhem Play här i Sverige.

River Monsters – Viaplay

River Monsters är ett omtyckt fiskeprogram.
Flera säsonger av "River Monsters" finns att streama på Viaplay. Foto: Sky.

En internationell serie om den äventyrlige biologen Jeremy Wade, som reser världen runt för att hitta världens farligaste fiskar. Flera av dem är mytomspunna och utrotningshotade, så han intervjuar hela tiden lokalbor för att höra historier och lära sig mer om vad han kan förvänta sig hitta under ytan. När Wade fångar fiskar kastar han alltid tillbaka dem eftersom målet är att upplysa allmänheten om dessa spännande varelser och se till att de inte utrotas. 

Fiskeliv – SVT Play

Fiskeliv är ett populärt fiskeprogram på SVT Play.
"Fiskeliv" är ett populärt fiskeprogram på SVT Play. Foto: SVT.

I detta härliga fiskeprogram får vi följa med programledarna Emilie Björkman och Martin Falklind när de kastar sig ut på olika fiskeäventyr runt om i Sverige. Under sina resor träffar de passionerade fiskare. Precis som i Fiska med Anders delas det med sig av både naturupplevelser och fisketips. Händelserikt men också mysig tittning. En given titel bland serier om fiske att lyfta fram.

Bonustips för yngre fiskefantaster: Fiska med Anders – SVT Play

Fiska med Anders
Foto: SVT.

Komikern, poddaren och skådespelaren Anders "Ankan" Johansson är en av Sveriges mest folkkära profiler. I hans fiskeprogram Fiska med Anders beger det sig ut på spännande fiskeäventyr. Varje vecka har han också med sig en ny fiskekompis. De utbyter goda råd och tips om hur man bäst hittar fisk, samtidigt som de försöker lista ut hur fisken i våra vatten lever. En mycket trevlig serie för den som vill ha härligt sällskap genom TV-rutan och samtidigt lära sig både ett och annat.

 

NÄSTA ARTIKEL