Tips på träningsprogram – bra serier att streama

Tips på träningsprogram – bra serier att streama

Filmtopp
12 september 2021 kl. 16:00

Träning och fitness – program, serier och kanaler att kolla in.

Fitness och hälsa i olika former är ständigt på tapeten, men det är inte alltid man har möjlighet att ge sig ut i löparspåret på egen hand. Vad gör du om du inte kan träna eller redan har avverkat dagens pass på gymmet? Du slår på en serie om träning istället, så klart! Nedan bjuder vi på några tips inom kategorin.

RELATERAD LÄSNING:

Träning och motion är ständigt närvarande i våra liv – gör vi det inte själva så får vi höra att vi borde göra det, och gör vi det lite grann får vi ändå höra att vi skulle må bra av att röra på oss ännu mer. Kan man inte bara få slå sig ned på soffan och titta på program om träning istället för att utföra det själv?!

Skämt åsido, oavsett vad du har för personlig relation till träning så kan många av de fitnessprogram som finns tillgängligt på tv och för streaming vara både inspirerande och underhållande.

Hoppas något av tipsen kan falla dig i smaken!

Tips på bra program och serier om träning och fitness:

Den stora hälsoresan – Discovery+ / Kanal 5

Träningsprogram: Den stora hälsoresan
Foto: discovery+

Programmet "Den stora hälsoresan" har sänts i två säsonger och har gjort stor succé hos den svenska tv-publiken. I programmet får vi följa kändisar som pushar sig till gränsen under 16 veckor för att genomgå en förändring för deras hälsas skull. De 16 veckorna är fyllda av svett, extremt hård träning och en lika hård diet. 

Ultimate Beastmaster – Netflix

Träningsprogram: Ultimate Beastmaster på Netflix
Foto: Netflix.

På Netflix kan du hitta tre säsonger av programmet Ultimate Beastmaster. Det är en intensiv serie där toppatleter och idrottare från olika länder tävlar mot varandra i utmanande hinderbanor. Från det här programmet finns det kanske inte så mycket du kan implementera i din egen träningsrutin, men det är trots allt inspirerande att se de vältränade deltagarna ta sig förbi hinder efter hinder.

Ett snarlikt tips som är en favorit hos många är Ninja Warrior.

Sveriges starkaste familj – SVT Play

Träningsprogram: Sveriges starkaste familj
Foto: SVT.

"Sveriges starkaste familj" är ännu ett tävlingsprogram på temat träning. I den här serier tävlar åtta familjer mot varandra för att en gång för alla utse Sveriges starkaste familj. I det här programmet är det dock inte bara den fysiska styrkan som prövas, utan även den mentala.

Sveriges starkaste familj har sänts i två säsonger. Den andra av dem finns tillgänglig att streama på SVT Play.

Världens mest udda sporter – Netflix

Träningsprogram: Världens mest udda sporter
Foto: Netflix.

Som du kanske hör på titeln är det här ett tips för dig som är ute efter något annorlunda. Världens mest udda sporter är en dokumentärserie på Netflix som utforskar udda, traditionella sporter som är både farliga och unika. Gemensamt för dem är dessutom att de ofta har ett kulturellt värde och en stark koppling till de samhällen där de utövas.

Hemmagympa med Sofia – SVT Play

Träningsprogram: Hemmagympa med Sofia.
Foto: SVT.

Träningsprogrammet "Hemmagympa med Sofia" har gjort stor succé under pandemin när många har varit förpassade till sina hem och inte längre kunnat följa sina vanliga träningsrutiner. I programmet delar Go'kvälls träningsexpert Sofia Åhman med sig av tips om träning som går att utföra hemifrån. Det här är givetvis inte ett program med samma underhållningsvärde som många andra av titlarna på den här listan, men det är utmärkt för den som behöver en spark i baken för att komma igång med träningen.

Du kan följa med i Åhmans träningspass både på tv och på SVT Play.

Biggest Loser – C More / TV4 Play

Träningsprogram: Biggest Loser
Foto: C More.

"Biggest Loser" är en riktigt långkörare i Sverige. Programmet har sänts i 10 säsonger och det finns dessutom varianterna Biggest Loser: Revanschen och Biggest Loser: VIP. Programmet fokuserar på personer som befinner sig i riskzonen för sjukdomar till följd av deras övervikt och ohälsosamma leverne. I seriens avsnitt får de sedan hjälp att ta tag i sin hälsa och gå ner i vikt. Biggest Loser har kritiserats för sin vikthets, men om man bortser från det är det svårt att inte inspireras av deltagarnas hårda kamp.

Biggest Loser sänds på TV4 och går att streama på både TV4 Play och C More.

Videoklipp för den som behöver träningsinspiration:

Vi är många som behöver lite extra stöd för att aningen komma igång, eller hålla igång, med vår träning. Bristande tid m.m. kan göra det näst intill omöjligt att inte fuska med motionen ibland, men det finns en hel del appar, Youtube-kanaler m.m. som trots allt kan hjälpa oss en bit på traven.

Har du hittat in på den här artikeln för att det är den här typen av stöd du behöver så har vi några snabba tips åt dig:

Yoga with Adriene – Youtube

Det finns många Youtube-kanaler med syftet att hjälpa oss med våra flows och bli flexibla som aldrig förr, men frågan är om det finns någon kanal som är mer framgångsrik än Yoga With Adriene? Kanalen har över 10 miljoner följare och varje ny video lockar hundratusentals, och ibland miljontals, tittare.

Yoga With Adriene är en perfekt kanal för dig som vill utöva yoga i tryggheten av ditt eget hem.

Klipp och träningsprogram från Nike – NTC-appen

Nike Training Club (NTC) är ett lysande alternativ för alla som behöver stöd med sin träning. Appen är gratis och innehåller ett stort videobibliotek med träningsinstruktioner. Detta kan knappast räknas som ett tv-program eller en serie, men vi tyckte ändå att det kunde vara ett vettigt tips att smyga in för alla som läser listan för att få träningsinspiration. Ett liknande förslag är den populära appen Freeletics.

Buff Dudes Workouts – Youtube

Det här är ett tips för alla gymråttor där ute. Muskelknuttarna på Youtube-kanalen Buff Dudes kommer faktiskt med en hel del givande information gällande träning för den som vill bygga biceps större än en badboll. De har också förslag på upplägg på träningsprogram för både hemmaträning utan utrustning och mer avancerad träning.

Dessa herrar lär inte falla alla i smaken, men behöver du lite inspiration och träningsråd kan de ändå vara värda att ge en chans.

Oavsett om du är ute efter att sitta med en chipspåse och se andra svettas, eller om du planerar att lyfta skrot på egen hand, så har du nu några tips som förhoppningsvis kan leda dig i rätt riktning.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL