KLART: Då har Strandhotellet säsong 3 premiär på TV3 och Viaplay

KLART: Då har Strandhotellet säsong 3 premiär på TV3 och Viaplay

  • Viaplay
Axel Diedrichs
16 maj 2024 kl. 08:05

Artisten Erik Segerstedt debuterar som skådespelare

I dag meddelar Viaplay när de kommer att släppa den tredje säsongen av "Strandhotellet" på både Viaplay och TV3. I den nya säsongen ser vi Erik Segerstedt från EMD.

Såpan av Camilla Läckberg Strandhotellet närmar sig sin comeback med en tredje säsong, som planeras att släppas samtidigt på Viaplay och TV3. I den kommande säsongen introduceras flera nya ansikten, inklusive Bengt Bauler från Rederiet och artisten Erik Segerstedt, som gör sin skådespelarpremiär i en TV-serie.

– Att få sitta med Samuel Fröler skällandes på mig vid ett fikabord var något av det roligaste jag har gjort, säger Erik Segerstedt i ett pressmeddelande.

Med sina populära serier Lyckoviken och Strandhotellet har deckardrottningen Camilla Läckberg skapat en genre som hon kallar för modern såpa. Dessa serier flirtar med nittiotalets såpoperor, och publiken har tydligt visat att de, precis som Läckberg, har saknat denna genre. Den första säsongen av Strandhotellet satte tittarrekord redan under premiärdygnet förra våren, och den andra säsongen toppade listan varje vecka under hösten på Viaplay. 

– Äntligen kan tittarna få dyka ner i intrigerna i Strandhotellet igen. Jag har saknat karaktärerna och märkt att tittarna gjort det också så därför känns det jättekul att väntan äntligen är över och att tredje säsongen kommer redan i juni på Viaplay. Denna säsong bjuder på nya ansikten och som vanligt går ingen säker och många mörka hemligheter kommer upp till ytan, säger Camilla Läckberg.

KLART: Då har Strandhotellet säsong 3 premiär på TV3 och Viaplay
Foto: Viaplay.

Då har Strandhotellet säsong 3 premiär på Viaplay och TV3

Den tredje säsongen bjuder på flera nya namn såsom Hanna Asp, Nadja Sofi, Astrid Morberg, Milton Noel Malmström, Yussra El Abdouni, Bengt Bauler och Erik Segerstedt. Den sistnämnda av dem gör nu sin skådespelardebut.

– Efter att ha misslyckats fatalt i ansökan till teaterlinjen på gymnasiet gav jag upp mina skådespelardrömmar tidigt. Men när de ringde och frågade om jag kunde provspela för Strandhotellet kändes det som en perfekt utmaning och en chans till revansch. Det visade sig vara allt jag har drömt om sedan jag var liten, och lite till. Att få sitta med Samuel Fröler skällandes på mig vid ett fikabord var något av det roligaste jag har gjort, säger Erik Segerstedt.

KLART: Då har Strandhotellet säsong 3 premiär på TV3 och Viaplay
Foto: Viaplay.

Fjärde säsongen av Strandhotellet inspelad

Det är inte bara den tredje säsongen som har spelats in, utan också den fjärde. Detta bekräftas av Viaplay som också avslöjar att skådespelarbesättningen från de första två säsongerna återvänder. Det rör sig bland annat om Samuel Fröler, Jenny Ulving McCabe, Sofia Karemyr, Filip Wolfe Sjunnesson och Marianne Mörck.  

– Jag har sagt det förut men det tåls att sägas igen; en såpa i modern tappning med många karaktärer med mörka hemligheter signerad deckardrottningen Camilla Läckberg är onekligen ett framgångsrecept. Vi har skapat en följetong med Strandhotellet och det känns väldigt glädjande att våra tittare får en ny säsong att sluka redan i sommar, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group i Sverige.

"Strandhotellet" säsong 3 består av åtta avsnitt med premiär på Viaplay och TV3 den 9 juni.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL