Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
SVT Play – Bästa filmerna att streama just nu

SVT Play – Bästa filmerna att streama just nu

 • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 september 2020

Kvällens filmtips hittar du här.

Filmtopp granskar SVT Plays filmutbud och langar fram de bästa tipsen som finns på streamingtjänsten just nu!

Den svenska streamingtjänsten som är gratis för oss att använda brukar skämma bort oss med spännande såväl som insiktsfulla och roliga filmer och serier. Utbudet byts ut med jämna mellanrum där gamla titlar lämnar biblioteket och nya tillkommer.

Här fokuserar vi på de bästa filmerna på SVT Play just nu. Håll till godo!

De bästa filmerna på SVT Play just nu

Pleasure (2021)

Pleasure – en av de bästa filmerna på SVT Play just nu
Foto: SF Studios.

Pleasure är Ninja Thybergs succéfilm från 2021, om 19-åriga Linnea som reser från Sverige till Los Angeles för att bli porrstjärna. Vägen till toppen inom porrindustrin är dock kantad av hinder som hon inte hade kunnat föreställa sig. Som del av branschen tvingas hon välja mellan att spela efter reglerna i en värld där männen styr eller vara solidarisk med sina egna.

Filmen är regisserad av Ninja Thyberg och i rollerna ser vi Sofia Kappel, Revika Reustle, Evelyn Claire, Chris Cock och Dana DeArmond m.fl.

Manchester by the Sea (2016)

Manchester by the Sea på SVT Play
Foto: United International Pictures.

Kenneth Lonergans Manchester by the Sea är den dubbelt Oscarsbelönade filmen från 2016 med Casey Affleck i huvudrollen. Handlingen kretsar kring en deprimerad och tillbakadragen vaktmästare som måste ta hand om sin brorson efter att hans bror har avlidit. Filmen är stillsam och ofta tempomässigt trevande, men framför allt annat är den otroligt gripande. Den är utan tvekan en av de bästa filmerna på SVT Play just nu.

Manchester by the Sea är regisserad och skriven av Kenneth Lonergan. I rollerna ser vi Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler och Lucas Hedges m.fl.

Charter (2020)

Charter – en av de bästa filmerna på SVT Play just nu
Foto: Nordisk Film.

Amanda Kernell slog igenom på allvar med sin Sameblod (2016), och följde upp succén med Charter (2020). Charter blev inte en riktigt lika stor framgångssaga, men den är alltjämt en minst sagt sevärd film. I filmen får vi följa Alice som håller på att förlora vårdnaden om sina barn och reagerar i desperation med att ta med sig dem på en charterresa till Teneriffa.

Charter är regisserad av Amanda Kernell. I rollerna ser vi Ane Dahl Torp, Sverrir Gudnason, Tintin Poggats Sarri, Troy Lundkvist och Eva Melander m.fl.

Den fantastiska räven (2009)

Den fantastiska räven på SVT Play
Foto: Twentieth Century Fox.

Den fantastiska räven är en Wes Anderson-film som ibland glöms bort i samtalen om regissörens många sevärda filmer. Det är givetvis ett stort misstag med tanke på att det också är en av hans bästa. Detta stop motion-animerade äventyr handlar om en räv och hans familj, och hur han lockas tillbaka in i sitt tidigare småkriminella liv. Innehållet är lekfullt, roligt, inspirerat och alldeles underbart. Det här är en film som kan uppskattas av stora som små.

Filmen är regisserad av Wes Anderson. Röstskådespelare till karaktärerna är George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, Willem Dafoe och Owen Wilson m.fl.

Moonrise Kingdom (2012)

Moonrise Kingdom – en av de bästa filmerna på SVT Play just nu
Foto: Nonstop Entertainment.

Vi passar på att tipsa om ännu en Wes Anderson-rulle som en av de bästa filmerna på SVT Play i dagsläget. Moonrise Kingdom är något så unikt som en romantisk (skruvad) komedi med två barn i handlingarnas centrum. Filmen utspelar sig runt ett scoutläger på 60-talet, där två tolvåringar har brevväxlat en längre tid och bestämmer sig för att fly ut i vildmarken tillsammans – något som blir starten på ett kaotiskt sökpådrag.

Moonrise Kingdom är regisserad av Wes Anderson. I rollerna ser vi Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis, Frances McDormand, Tilda Swinton och Bill Murray m.fl.

Flertalet Chaplin-klassiker

Diktatorn på SVT Play
Foto: United Artists.

Letar du efter klassiker att streama kan vi tips om att SVT Play har gjort en stor mängd Charlie Chaplin-filmer tillgängliga att streama. I utbudet hittar vi mer eller mindre alla större titlar, inklusive Chaplins pojke (1921), Diktatorn (1940), Guldfeber (1925), Moderna tider (1936) och Stadens ljus (1931) m.fl.

21 Jump Street (2012)

21 Jump Street på SVT Play
Foto: Walt Disney Studios.

Är du sugen på något mer lättsamt att streama på SVT Play kan du ta dig an actionkomedin 21 Jump Street från 2012. I denna lyckade remake får vi följa två misslyckade poliser som ska infiltrera en gymnasieskola för att gå till botten med vilka som ligger bakom en illegal drogring. Uppdraget leder till en hel del lustiga situationer.

21 Jump Street är regisserad av Phil Lord och Christopher Miller. I rollerna ser vi Jonah Hill, Channing Tatum, Ice Cube, Brie Larson och Dave Franco m.fl.

En oväntad vänskap (2011)

En oväntad vänskap på SVT Play
Foto: Scanbox Entertainment.

En oväntad vänskap är utan tvekan en av de bästa filmerna på SVT Play. Finns det någon som inte uppskattar denna varma film? Vi har svårt att tro det. Denna franska dramakomedi från 2011 handlar om en rik man som är förlamad och anställer en ung man med ett struligt liv som sin assistent. Valet är inte helt oproblematiskt, men det blir starten på en oväntad vänskap.

Filmen är regisserad av Olivier Nakache och Eric Toledano. I rollerna ser vi François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot och Joséphine de Meaux m.fl.

Birds of Passage (2018)

Birds of Passage – en av de bästa filmerna på SVT Play
Foto: Edge Entertainment.

Cristina Gallegos och Ciro Guerras Birds of Passage är ett gripande kriminaldrama som utspelar sig i Colombia på 1970-talet, en tid då hippiekulturen gjort intresset för marijuana större än någonsin. Flera colombianska småbönder ser möjligheten att kapitalisera på situationen och blir snabbt framgångsrika. Men steget från att vara framgångsrika verksamheter till våldsamheter och fejder är inte speciellt långt. Det här är en av de bästa filmerna på SVT Play just nu som du kanske inte har sett.

Birds of Passage är regisserad av Cristina Gallego och Ciro Guerra. I rollerna ser vi José Acosta, Natalia Reyes, Carmiña Martínez, Jhon Narváez och Greider Meza m.fl.

Fler sevärda filmer på SVT Play just nu

 • Suk suk (2019)
 • Tully (2018)
 • Barbara (2012)
 • Blindspotting (2018)
 • På Chesil Beach (2017)
 • Min pappa Marianne (2020)
 • Old Boys (2018)
 • Den siste gentlemannen (2018)
 • Körkarlen (1921)
 • Doktor Caligari (1920)
 • My Week with Marilyn (2011)

Fem snabba serietips på SVT Play

Tunna blå linjen – Polisserie som utspelar sig i Malmö där vi följer det vardagliga livet på stationen, men också i polisernas vardag. I en av rollerna ser vi Kalifat-stjärnan Gizem Erdogan

Allt som blir kvar – Dramaserie om Matilda som under en intensiv sommar försöker komma över ett krossat hjärta med hjälp av sin vän Miron.

Lea – Dramaserie om Lea, som drömmer om att vinna VM-bästet i boxning, men vägen dit är lång, stenhård och kantad av fallgropar.

Trevlig helg – Humoristisk sketchserie med Johanna Nordström och Hampus Nessvold.

Leif & Billy – Den Kristallenbelönade humorserien om de hopplösa bröderna Öhman, spelade av Klas Eriksson och Alfred Svensson, som ständigt jagar pengar i Sörbacken började som en Youtubeserie. Idag produceras den av SVT och är uppe i fyra säsonger. På birollslistan ser vi Fredrik Hallgren (Sune vs. Sune) och Happy Jankell (Ted – För kärlekens skull).

Mer läsning:

För fler listor --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL