Nu på bio

Det senaste på biofronten!

SVT Play – Bästa filmerna att streama just nu

SVT Play – Bästa filmerna att streama just nu

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 september 2020

Kvällens filmtips hittar du här.

Filmtopp granskar SVT Plays filmutbud och langar fram de bästa tipsen som finns på streamingtjänsten just nu!

Den svenska streamingtjänsten som är gratis för oss att använda brukar skämma bort oss med spännande såväl som insiktsfulla och roliga filmer och serier. Utbudet byts ut med jämna mellanrum där gamla titlar lämnar biblioteket och nya tillkommer.

Idag fokuserar vi på de bästa filmerna på SVT Play just nu. 

Håll till godo!

Gilbert Grape (1993)

Gilbert Grape på SVT Play
Foto: 

En av de absolut bästa filmerna på SVT Play just nu är Gilbert GrapeLasse Hallströms film från 1993 med Johnny Depp och Leonardo DiCaprio i huvudrollerna. Filmen handlar om Gilbert (Depp) som kämpar för att ta hand om sin familj, inklusive hans lillebror med en funktionsvariation och hans mamma som lider av extrem övervikt.

Jag, Daniel Blake (2016)

Jag, Daniel Blake
Foto: 

Det här guldkornet till film berättar en relevant historia om en snickare från Newcastle som, på grund av en hjärtattack, blir arbetslös. Sjukvården anser att snickaren, Daniel Blake (Dave Johns), är för sjuk för att arbeta medan myndigheterna anser att han är för frisk för att sjukskrivas.

Min lilla syster (2015)

"Min lilla syster" är en av de senaste årens bästa svenska filmer – och den finns att streama på SVT Play. Filmen skildrar ätstörningar som ämne, ur ett helt unikt perspektiv. Rebecka Josephson är utmärkt i rollen som Stella och Amy Deasismont är lika imponerande i rollen som Katja.

Love & Friendship (2016)

Love & Friendship på SVT Play
Foto: 

Lady Susan är en nybliven änka, men hon har redan flertalet män som uppvaktar henne – något som hon inte verkar alltför upprörd över. Samtidigt som intressenterna flockas kring henne är hon fullt upptagen med att hitta en passande fästman även åt hennes dotter.

Love & Friendship är baserad på Jane Austens bok Lady Susan. I filmen ser vi skådespelare som Kate Beckinsale, Stephen Fry, Chloë Sevigny m.fl.

Jackie (2016)

"Jackie" är filmen om Jacqueline "Jackie" Kennedy och efterdyningarna av mordet på John F. Kennedy. I filmen får vi se alltid så duktiga Natalie Portman i rollen som Jackie. Handlingen kretsar kring hur Jackie hanterar sitt trauma efter sin makes död.

Jackie nominerades till tre Oscars, bland annat Portman för bästa huvudroll.

Om det oändliga (2019)

"Om det oändliga" är en filosofisk pärla från en av svensk films levande legender – Roy Andersson. Denna korta (78 minuter), men ack så ljuva upplevelse är en typisk Roy Andersson-film, och det på bästa möjliga sätt. Den statiska kameran, de spöklika karaktärerna och det minimalistiska utförandet gör det här till en filmupplevelse utöver det vanliga.

Om det oändliga är utan tvekan en av de bästa filmerna som finns att streama på SVT Play just nu.

Mandarinodlaren (2013)

"Mandarinodlaren" utspelar sig i Abkhazien, före detta Sovjetunionen, 1992 – ett krigsdrabbat område vars öde har fortsatt se konsekvenserna långt in på 2000-talet. I filmen får vi följa en man som väljer att stanna kvar i hjärtat av kriget för att skörda sina mandariner. Efter ett blodigt slag precis utanför hans hem lämnas en skadad soldat till sitt öde och mandarinodlaren bestämmer sig för att öppna sin dörr för honom.

Fem snabba serietips på SVT Play

Tunna blå linjen – Polisserie som utspelar sig i Malmö där vi följer det vardagliga livet på stationen, men också i polisernas vardag. I en av rollerna ser vi Kalifat-stjärnan Gizem Erdogan

White Wall – Ny serie med Vera Vitali i huvudrollen, om ett team som efter en kostsam olycka upptäcker en mystisk vit vägg nere i ett gruvschakt. Den första säsongen består av åtta avsnitt.

Premiärdatum oklart – Mockumentär som utspelar sig på en teater i Stockholm där Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Michael Lindgren, Vanna Rosenberg och flera repeterar en pjäs. Sett till den rådande situationen vet de inte hur länge de ska behöva hålla sig varma inför premiären.

Sommaren 85
Sommaren 85. Foto: SVT Play.

Sommaren 85: Sommaren 1985 står inför dörren i Västra Götaland och SVT bjuder på en inblick i livet under en tid där Bruce Springsteen spelar på Ullevi och Gorbatjov blivit ledare i Sovjet. Som om inte det är nog så har den lilla orten Braxinge snart korvfestival.

Måste gitt – Serien bygger vidare på den hyllade filmen från 2017. Vi följer smågangstern Metin (Can Demirtas) som kommer ut från fängelset och upptäcker att hans bok inte gjort succé. Istället hamnar han på ruta ett och måste nu se till att inte upprepa det som gjorde att han hamnade på kåken från första början.

Leif & Billy – Den kristallenbelönade humorserien om de hopplösa bröderna Öhman, spelade av Klas Eriksson och Alfred Svensson, som ständigt jagar pengar i Sörbacken började som en Youtubeserie. Idag produceras den av SVT och är uppe i fyra säsonger. På birollslistan ser vi Fredrik Hallgren (Sune vs. Sune) och Happy Jankell (Ted – För kärlekens skull).

För fler listor --> Scrolla vidare!