Nu på bio

Det senaste på biofronten!

SVT Play – Bästa filmerna att streama just nu

SVT Play – Bästa filmerna att streama just nu

  • SvtPlay
Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 september 2020

Kvällens filmtips hittar du här.

Filmtopp granskar SVT Plays filmutbud och langar fram de bästa tipsen som finns på streamingtjänsten just nu!

Den svenska streamingtjänsten som är gratis för oss att använda brukar skämma bort oss med spännande såväl som insiktsfulla och roliga filmer och serier. Utbudet byts ut med jämna mellanrum där gamla titlar lämnar biblioteket och nya tillkommer.

Idag fokuserar vi på de bästa filmerna på SVT Play just nu. Håll till godo!

Molly's Game (2017)

Filmen berättar den mycket spännande och verklighetsbaserade historien om Molly Bloom,  en gång amerikansk landslagsåkare i puckelpist. Efter en svår fallolycka sadlar Molly om och blir slipad pokervärdinna för filmstjärnor, sportgiganter och makthavare. Hennes hemliga och lyxiga spelverksamhet pågår tills dess att ryska maffiamedlemmar börjar dra till sig FBI:s uppmärksamhet. Filmen bygger på en självbiografisk bok av Molly Bloom. Regisserad av Aaron Sorkin.

En komikers uppväxt (2019)

En komikers uppväxt följer Juha, som är en mycket framgångsrik komiker. Men som barn var han klassens clown. Då gjorde han allt för att locka fram skratt och passa in. Det ska visa sig vara en tid i livet som trots framgångarna vägrar att lämna honom i fred när han senare blir vuxen. En komikers uppväxt är regisserad av Rojda Sekersöz och i huvudrollen som vuxne Juha ser vi Johan Rheborg.

En svensk film som utan tvekan är en av de bästa filmerna på SVT Play just nu!

Inland (2020)

Inland är en annan riktigt bra svensk film som finns att streama på streamingtjänsten. Den bygger på Elin Willows roman Inlandet som handlar om en kvinna i sökande efter sin plats i ett helt nytt samhälle. Boken gavs ut 2018 och två år senare kom filmatiseringen med regi av Jon Blåhed. Det är en kort och gott lysande debut om utanförskap. Ämnet förstärks av ödsliga och miljöer samt ödesmättad musik av Kali Malone, ytterligare en debutant i sammanhanget.

Dogman (2018)

Denna hyllade italienska dramathriller är en av de absolut bästa filmerna på SVT Play just nu. Storyn följer skygge Marcello, som driver en hundsalong i en sliten förort till Rom. Vid sidan av sitt jobb langar han också kokain. Helst vill Marcello ägna sin tid åt sin dotter och hundarna men han tvingas in i allt grövre kriminalitet av sin störste kokainkund, den storvuxne och farlige Simone. Marcello har dock börjat tröttna på att bli hunsad av Simone och längtar efter att ta sig ur dennes grepp, men hur ska han bära sig åt? 

Snälla kriminella (2021)

Snälla Kriminella
Foto: SVT Play.

En svensk komedi om det nydumpade cykelbudet Sasan och den misslyckade rapparen MC Baboo, som har många vardagsproblem. För att försöka få ordning på tillvaron bestämmer de sig för att bli kriminella, vilket leder till att de får både polisen och ett livsfarligt gäng efter sig.

Värre blir det när de bestämmer sig för att råna den rika och EXTREMT SVINIGA komikern Johan Glans… En av de bästa filmerna på SVT Play just nu, som definitivt måste ses!

Mandarinodlaren (2013)

"Mandarinodlaren" utspelar sig i Abkhazien, före detta Sovjetunionen, 1992 – ett krigsdrabbat område vars öde har fortsatt se konsekvenserna långt in på 2000-talet. I filmen får vi följa en man som väljer att stanna kvar i hjärtat av kriget för att skörda sina mandariner. Efter ett blodigt slag precis utanför hans hem lämnas en skadad soldat till sitt öde och mandarinodlaren bestämmer sig för att öppna sin dörr för honom.

Fem snabba serietips på SVT Play

Tunna blå linjen – Polisserie som utspelar sig i Malmö där vi följer det vardagliga livet på stationen, men också i polisernas vardag. I en av rollerna ser vi Kalifat-stjärnan Gizem Erdogan

White Wall – Ny serie med Vera Vitali i huvudrollen, om ett team som efter en kostsam olycka upptäcker en mystisk vit vägg nere i ett gruvschakt. Den första säsongen består av åtta avsnitt.

Premiärdatum oklart – Mockumentär som utspelar sig på en teater i Stockholm där Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Michael Lindgren, Vanna Rosenberg och flera repeterar en pjäs. Sett till den rådande situationen vet de inte hur länge de ska behöva hålla sig varma inför premiären.

Sommaren 85
Sommaren 85. Foto: SVT Play.

Sommaren 85: Sommaren 1985 står inför dörren i Västra Götaland och SVT bjuder på en inblick i livet under en tid där Bruce Springsteen spelar på Ullevi och Gorbatjov blivit ledare i Sovjet. Som om inte det är nog så har den lilla orten Braxinge snart korvfestival.

Deg: Malou Sanders perfekta liv är på väg mot fullständig katastrof. Hennes inredningsbutik har gått i konkurs och kronofogden jagar henne. Men när allt ser som mörkast ut inträffar ett mirakel. Hon hittar en nedgrävd väska med 47 miljoner kronor i kontanter. Men pengarna kommer från ett rån, och det är fler som letar efter dem…

Leif & Billy – Den kristallenbelönade humorserien om de hopplösa bröderna Öhman, spelade av Klas Eriksson och Alfred Svensson, som ständigt jagar pengar i Sörbacken började som en Youtubeserie. Idag produceras den av SVT och är uppe i fyra säsonger. På birollslistan ser vi Fredrik Hallgren (Sune vs. Sune) och Happy Jankell (Ted – För kärlekens skull).

För fler listor --> Scrolla vidare!