Halo (säsong 1)

SkyShowtime Sverige – Höjdpunkter och serietips!

  • SkyShowtime
Filmtopp
Uppdaterad 06 december 2022 kl. 12:12 | Publicerad 12 november 2022 kl. 18:11

Nya streamingtjänsten satsar stort

Efter lanseringen – Filmtopp lyfter fram guldkornen och de bästa serierna på SkyShowtime Sverige. Gör dig redo för tips!

Äntligen är den här. Megasatsningen SkyShowtime plockar russinen ur kakan från de ikoniska filmstudiorna Universal Pictures, Paramount Studios och DreamWorks samtidigt som den fyller på med innehåll från TV-serieproducenter som Showtime, Peacock, Nickelodoen och Sky Studios.

För att ge sig ut i det stora streamingkriget (eller streamingpartyt som Amazon-chefen Karin Lindström beskrev det) krävs det inte bara mod – det krävs också bra innehåll. När Filmtopp närvarade på lanseringsfesten för SkyShowtime var det tydligt att det fanns gott om både och.

Höjdpunkterna från SkyShowtimes lansering

Trots att streamingtjänsten fortfarande är i sin linda finns det flera sevärda serier att ta del av på SkyShowtime. Nedan följer våra favoriter att lägga till på watchlisten på tjänsten.

SkyShowtime
Ethan Peck och Rebecca Tomjin berättade om "Star Trek: Strange New Worlds". Foto: Eric Diedrichs/Filmtopp Media.

Star Trek: New Worlds (säsong 1)

Under det stora lanseringseventet i Amsterdam presenterade Ethan Peck, som spelar Spock, och Rebecca Romjin (X-Men), som spelar "Number One" Star Trek: Strange New Worlds.

– Jag har varit en del av andra fandrivna franchises, men aldrig på samma nivå som Star Trek. Vi lyssnar verkligen på deras idéer och klagomål. Det är fantastiskt, för oss är fansen den största delen av franchisen. Min karaktär var ursprungligen med i en jättegammal pilot, som skrotades och sedan ersattes med karaktärer som Kirk och Spock, berättade Romjin på eventet.

Star Trek: New Worlds har i skrivande stund 8,2 på IMDb och samtliga 10 avsnitt finns att streama på SkyShowtime.

SkyShowtime – Halo
"Halo" är tillbaka med en ny säsong på SkyShowtime. Foto: Eric Diedrichs/Filmtopp Media.

Halo (Säsong 1 & 2)

Efter att först ha släppts exklusivt på Paramount+ går nu Halo-serien över till SkyShowtime där en ny säsong snart har premiär. Alla vi har som spelat TV-spelen har givetvis sedan tidigare en stor kärlek till den enorma franchisen som under fjolåret tog klivet in i TV-serievärlden. Serien har i skrivande stund 7,1 av 10 på IMDb och den första säsongen fick 3 av 5 i betyg här på Filmtopp.

A Friend of the Family
Colin Hanks och Jake Lacy pratar om "A Friend of the Family". Foto: Eric Diedrichs/Filmtopp Media.

A Friend of the Family (säsong 1)

Baserad på en sann historia får vi här följa en familjs tragiska öde i 1970-talets USA. Den unga dottern i den djupt religiösa familjen Brobergs kidnappades nämligen vid upprepade tillfällen av en till synes karismatisk familjevän.

Just nu går de första avsnitten att se på SkyShowtime Sverige och i rollerna ser vi bland andra Jake Lacy, Colin Hanks och Anna Paquin. Under lanseringen berättade Colin Hanks hur valet av att skildra allt som en TV-serie istället för film gav vissa möjligheter.

– Vi fick mer tid till att förklara hur hon groomades, hur bortföringen gick till, hur Brobergs gjorde misstag och kände sig utpressade. Det gav verkligen mycket mer andrum att berätta helheten om vad som hände, sade han.

Serietips på SkyShowtime

Sett till vilka etablerade produktionsbolag som ingår i SkyShowtime finns det givetvis en hel del TV-serier att ta del av. Här lyfter vi fram några av höjdpunkterna.

Yellowstone
Historien om familjen Dutton fortsätter. Foto: SkyShowtime.

Yellowstone (2018-)

Taylor Sheridans Yellowstone är en av vår tids mest populära serier. Med veteranen Kevin Costner i huvudrollen har vi i fyra säsonger fått följa med den mäktiga Dutton-familjen och deras politiska spel och maktkamp i Montana. Snart kommer Yellowestone säsong 5 att gå att streama exklusivt på SkyShowtime och vi är mer än taggade på den efterlängtade fortsättningen.

TIPS: Vi intervjuar Wes Bentley från Yellowstone

The Man Who Fell to Earth (säsong 1)
"The Man Who Fell to Earth". Foto: SkyShowtime.

 

The Man Who Fell to Earth (miniserie)

Baserad på Walter Tevis klassiska roman, som även filmatiserades med David Bowie på 70-talet, får vi här följa med på ett spännande och på många sätt filosofiskt sci-fi-äventyr med fantastiska skådespelare som Chiwetel Ejiofor, Naomie Harris och Bill Nighy. En utomjording på jakt efter vatten till sin döende planet kommer till jorden för att ställa allt till rätta. Underhållande, välspelat och klart sevärt.

TIPS: Vi pratar med Bill Nighy om karriären

Yellowjackets
I "Yellowjackets" är det överlevnad som gäller. Foto: SkyShowtime.

Yellowjackets (2021-)

 När ett team av talangfulla fotbollsspelare från gymnasiet överlever en flygkrasch i den kanadensiska skogen blir varje dag en ny och hård kamp om att få se gryningen ännu en gång. Det är ett mycket intensivt och spännande överlevnadsdrama, som lyckas göra något unikt i genren. En andra säsong är under utveckling och kommer att landa på SkyShowtime Sverige.

The Offer
"The Offer" är en dröm för filmnördar. Foto: SkyShowtime.

The Offer (miniserie)

Francis Ford Coppolas älskade klassiker Gudfadern toppar ofta listor över världens bästa filmer. Sett till att filmen producerades av Paramount Studios, som nu alltså är en del av SkyShowtime, har det nu släppts en dramatiserad redogörelse om kriget bakom kulisserna på filminspelningen att ta del av.

Här på Filmtopp fick The Offer högsta betyg och det är verkligen ett drama för filmälskaren, men också för alla som vill vältra sig i excentriska Hollywoodpersonligheter, snyggt mode och kampen om att göra ett kompromisslöst mästerverk.

Dexter: New Blood (säsong 1, avsnitt 1-4)
Michael C. Hall repriserar sin ikoniska karaktär. Foto: SkyShowtime.

Dexter: New Blood (miniserie)

Mellan 2006 och 2013 sändes den populära serien Dexter, som tyvärr bjöd på en rejält sågad final. Nu har man blåst nytt liv i serien och samtliga avsnitt av Dexter: New Blood finns att streama på SkyShowtime. Fansen har varit mer än nöjda med fortsättningen, som i skrivande stund har 8,1 av 10 på IMDb.

Några bonustips:

  • Mayor of Kingstown (2021-)
  • The Rising (2022-)
  • American Gigolo (2022-)
  • A Discovery of Witches (2018-2022)
  • Why Women Kill (2019-2021)

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL