SkyShowtime – nya filmer och serier i januari 2023

SkyShowtime – nya filmer och serier i januari 2023

  • SkyShowtime
Filmtopp
23 december 2022 kl. 16:12

En handfull exklusiva serier och filmer utlovas

I höstas lanserades streamingtjänsten SkyShowtime, som består av bland annat Universal Studios och Paramounts utbud. Här är nyheterna som släpps exklusivt på streamingtjänsten i januari.

Nu har SkyShowtime funnits i några månader på den svenska marknaden. Spana in vår artikel med 11 dolda guldkorn för att hitta ett gäng filmtips eller vår lista med 10 serier på SkyShowtime du måste se för några grymma serietips.

Länge såg det ut som att vi skulle få ta del av Yellowstone-spinoffen 1923 med Harrison Ford och Helen Mirren i huvudrollerna, men Filmtopp kunde för några dagar sedan, först i världen, avslöja att den serien blivit uppskjuten på nytt i delar av världen, däribland Sverige. Inte heller nu i januari ser vi ut att få ta del av den.

Exklusiva seriepremiär på SkyShowtime i januari

Souls
Foto: SkyShowtime

Souls (säsong 1)

Ett känslosamt drama där 10-årige Jacob mirakulöst överlever en bilolycka där han räddar sig själv och många andra. Efter händelsen påstår Jacob att han har levt förut, som Leo – piloten på ett plan som försvann – vilket skapar ilska bland människor som inte tror på honom. Den framkallar också en otroligt sammankopplade berättelse om tre kvinnor vars liv påverkas djupt av händelsen.

Premiär: 7 januari

Law & Order
"Law & Order" är tillbaka med nya avsnitt. Foto: SkyShowtime

Law & Order (säsong 22)

Från den Emmy-belönade producenten och skaparen Dick Wolf återkommer Law & Order för att bygga vidare på sitt historiska arv med en helt ny säsong av aktuella fall som inspirerats av de största rubrikerna runt om i världen. Med nya stjärnor och gamla favoriter återupptar det Emmy-belönade dramat sitt klassiska upplägg i två delar där man först tittar på den brottsutredande polisen och sedan på den allmänna åklagaren som åtalar förövarna.

Premiär: 13 januari

The Undecleared War
"The Undecleared War" är en av alla nyheter i januari. Foto: SkyShowtime

The Undecleared War (säsong 1)

Från den hyllade författaren/regissören Peter Kosminsky (Wolf Hall) kommer denna hyperaktuella thriller om det ”oförklarade kriget” som Ryssland för i väst. Serien utspelar sig 2024, efter pandemin och under upptakten till det brittiska parlamentsvalet, och följer ett ledande team av analytiker i hjärtat av den brittiska myndigheten för informationsinhämtning och signalspaning.

Saara Parvan är en lysande ung student som precis har börjat arbeta vid myndigheten när landet drabbas av ett fruktansvärt cyberangrepp. Saara kommer att behöva all sin okonventionella kompetens för att ge den brittiska och amerikanska underrättelsetjänsten ett genombrott i detta komplexa och eskalerande cyberkrig.

Premiär: 20 januari

Exklusiva filmpremiärer på SkyShowtime i januari

The Infernal Machine
Guy Pearce i "The Infernal Machine". Foto: Paramount Pictures

The Infernal Machine

Guy Pearce har huvudrollen i denna psykologiska thriller om besatthet och svek. Bruce Cogburn (Pearce), en tillbakadragen och kontroversiell författare av den berömda boken The Infernal Machine, lockas ut ur sitt gömsle när han får ett oändligt antal brev från en besatt beundrare. Det som följer är en farlig labyrint när Bruce söker efter personen bakom de kryptiska meddelandena, vilket tvingar honom att konfrontera sitt förflutna och i slutändan avslöja sanningen bakom The Infernal Machine.

Premiär: 3 januari

Tuffa gänget. Foto: Universal Pictures
Stillbild ur "Tuffa gänget". Foto: Universal Studios

Tuffa gänget

Inga har någonsin misslyckats så katastrofalt med att vara snälla som Tuffa gänget. I den nya actionkomedin från DreamWorks Animation, som baserar sig på New York Times bästsäljande bokserie, ska en grupp supersmarta brottslingar av det mer djuriska slaget försöka sig på sin mest utmanande blåsning hittills – att bli mönstermedborgare. Rollerna görs av Oscarbelönade Sam Rockwell, Marc Maron, Craig Robinson, Anthony Ramos, Awkwafina, Zazie Beetz, Lilly Singh och Emmy-belönade Alex Borstein.

Premiär: 13 januari

You Won't Be Alone
Noomi Rapace i "You Won't Be Alone". Foto: Universal Studios

You Won't Be Alone

Från producenterna som gav oss skrämmande mardrömmar som The Babadook och The Nightingale kommer en ny, övernaturlig skräckfilm om en ung, stum flicka som kidnappas och sedan förvandlas till häxa av en uråldrig ande. Den unga häxan blir nyfiken på livet som människa och dödar av misstag en bondkvinna i en närliggande by och tar offrets form för att leva i hennes kropp. När hennes nyfikenhet nu har tänts fortsätter hon att använda sin fasansfulla kraft för att förstå vad det innebär att vara människa. Noomi Rapace skiner i huvudrollen.

Premiär: 19 januari

NÄSTA ARTIKEL