Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
11 dolda guldkorn på SkyShowtime värda att se

11 filmtips – dolda guldkorn på SkyShowtime du borde se

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Lista
11 december 2022
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Lista
11 december 2022

Vi gräver guld i streamingtjänsten!

Paramount+ har förvandlats till SkyShowtime och utbudet har blivit ännu större. Filmtopps Eric Diedrichs har gått igenom tjänstens alla filmer för att 11 filmtips som du kan ha missat.

Att tipsa om lysande filmer på SkyShowtime är väldigt enkelt, streamingtjänsten har trots allt lysande filmer som Gudfadern, Mission: Impossible och Tropic Thunder. Men att göra en lista med titlar som alla redan känner till är både för enkelt och meningslöst. Därför har jag valt att rota i SkyShowtimes skrymslen och vrår efter några mindre… självklara rekommendationer. Hoppas att du hittar nåt som känns spännande!

Beavis and Butt-Head
Foto: Paramount Pictures

Beavis and Butt-Head Do America (1996)

Genre: Idiotkomedi

En vacker dag blir Beavis och Butt-Heads TV stulen. Det pantade, sexfixerade radarparet ger sig ut på en resa tvärsöver USA för att få tillbaka den. That's it. Men ändå inte. Galenskaper staplas på galenskaper men Beavis och Butt-Head lär sig inte ett skvatt. Korkat, smart, barnsligt, vuxet. Do America har allt!

Brawl in Cell Block 99
Vince Vaughn i "Brawl in Cell Block 99". Foto: Universal Pictures

Brawl in Cell Block 99 (2017)

Genre: Action, Thriller

Den före detta boxaren Bradley blir av med jobbet och äktenskapet riskerar att krossas. Han har inget annat val än att bli knarkkurir åt en gammal vän. När en deal går snett hamnar han i fängelse… och mitt i ett slagfält.

Se Vince Vaughn som du aldrig sett honom förut. I ursinnigt brutala Brawl in Cell Block 99 är han en skenande ångvält redo att krossa varenda ben i kroppen på den som kommer i hans väg. Lekfull och ganska oförutsägbar historia med en jäkligt bra Vaughn i huvudrollen.

Frost Nixon
Foto: Universal Pictures

Frost/Nixon (2008)

Genre: Drama

Tre år efter att Richard Nixon tvingats avgå till följd av Watergateskandalen bröt han sin tystnad och ställde upp i en intervju med Jetset-journalisten David Frost. Ex-presidenten trodde att han lätt skulle återfå folkets förtroende, men mötet tog oväntade vändningar.

Kanske Ron Howards bästa film, tveklöst hans jämnaste. Med lysande skådespel och ett löjlight tight manus blir intervjun i historiens centrum snarare en boxningsmatch mellan journalisten och den notoriske presidenten. Rond efter rond svingar de verbala snytingar – vem faller först?

Scrooged
Foto: Paramount Pictures

Scrooged (1988)

Genre: Komedi

Många födda på 80-talet och tidigare har nog sett denna sköna julkomedi, men ni som har missat den borde ta chansen. Bill Murray spelar den elake och brutale TV-chefen Frank Cross i denna moderna version av Dickens klassiska julsaga. På julafton möter Frank en taxichaufför från det förflutna, en skojfrisk fe från nutiden och en budbärare från framtiden.

American Gigolo
Foto: Paramount Pictures

American Gigolo (1980)

Genre: Drama, Thriller

Julian Kaye är på jakt efter någon att behaga. Pojkaktig och sensuell, han talar fem eller sex språk, och är lika nöjd med att vara chaufför för en rik medelålders kvinna, som att vara översättare för en ensam fru till en direktör. Han är den amerikanske gigolon. Men Julians kärlek för sin livsstil förvandlas snabbt när en av hans kunder mördas och han blir huvudmisstänkt.

Richard Gere är elektrisk som Julian i den här stilistiska, sexuellt laddade filmen av Paul Schrader. En ikonisk och löjligt snygg erotisk thriller.

Green Room
Foto: A24

Green Room (2015)

Genre: Action, Skräck

Efter att ha bevittnat ett mord så blir medlemmar i ett punkrockband instängda i ett avlägset värdshus i Oregon när vit-makt-mördarna vill eliminera alla bevis på brottet. En våldsam kamp om överlevnad inleds!

Green Room fick rätt mycket uppmärksamhet när den kom, men få tycks ha sett denna intensiva actionrulle med skräckinslag. Med ett tungt soundtrack och hela tiden spännande kameraarbete är detta en upplevelse klart värd en chans.

Krampus
Foto: Universal Pictures

Krampus (2015)

Genre: Julskräck

När Max familj ryker ihop under julhelgen tappar han all tro på julen. Vad han inte vet är att bristen på julstämning har utlöst Krampus vrede – en urgammal demonisk kraft som straffar alla icke-troende. Helvetet brakar loss när våra älskade julfigurer plötsligt blir onda och belägrar den chockade familjens hem. Nu inser familjemedlemmarna att de måste kämpa för varandra om de vill överleva julhelgen. Oväntat bra och välgjort. Faktiskt riktigt underhållande.

The Beguiled
Kirsten Dunst, Elle Fanning och Nicole Kidman i Sofia Coppolas "De bedragna". Foto: Focus Features

De bedragna (2017)

Genre: Drama

Sofia Coppolas tolkning av Don Siegels udda Clint Eastwood-kultklassiker Korpral McB - anmäld saknad (1971) utspelar sig under amerikanska inbördeskriget på en internatskola för flickor i södern. När de avskärmade unga kvinnorna tar in en skadad fiendesoldat och ger honom skydd och vård stiger den sexuella spänningen, farliga rivaliteter bildas och tabun bryts i en oväntad vändning.

Som det brukar vara med Coppolas filmer är skådespelet på topp liksom hantverket. Men det är ibland lite väl lågmält och en känsla av ett behövligt klimax infinner sig aldrig riktigt.

Att fånga en tjuv
Cary Grant och Grace Kelly i "Ta fast tjuven". Foto: Paramount Pictures

Ta fast tjuven (1955)

Genre: Äventyr

I denna klassiker av Alfred Hitchcock ser vi Cary Grant i rollen som John Robie, en omvänd juveltjuv. Robie misstänks för en ny serie stölder på lyxhotellen längs franska rivieran och känner att han måste rentvå sig. När han möter den bortskämda arvtagerskan Frances (Grace Kelly) ser han sin chans att använda hennes mors kända juveler som lockbete för den mystiska tjuven. Misstankarna faller dock på Robie själv.

Inte lika känd eller sedd som många andra Hitchcock-filmer, men den är tveklöst en av hans läckraste med ett helt sagolikt foto. Detta är ett guldkorn på SkyShowtime som du måste se!

United 93
Foto: Unviersal Pictures

United 93 (2006)

Genre: Action

Den 11 september 2001 kapades fyra plan av terrorister, bara tre nådde sina mål. Det här är historien om det fjärde. United Airlines Flight 93 lämnade marken med destination San Francisco, men under de 90 minuter som planet fanns i luften, tog världen steget in i en ny och våldsammare tidsepok. Planet kapades av terrorister och den slumpmässigt ihopsatta gruppen av passagerare bestående av flygbesättning, affärsmän, äkta makar, morföräldrar, studenter etc, gick en säker död till mötes.

Vanilla Sky
Tom Cruise och Cameron Diaz i "Vanilla Sky". Foto: Paramount Pictures

Vanilly Sky (2001)

Genre: Drama

David Aames är en ung, snygg förlagspamp som kan få allt han önskar. Ändå verkar det som om något saknas i Davids liv. En kväll träffar han sin drömkvinna Sofia och tror sig ha funnit den pusselbit som fattades. Men ett ödesdigert möte med den svartsjuka älskarinnan Julie vänder upp och ner på Davids tillvaro och skickar in honom i ett kaos av romantik, sex, misstänksamhet och drömmar. Tom Cruise gjorde verkligen intressanta filmer på den här tiden.

Detta var alltså mina 11 tips på dolda guldkorn på SkyShowtime värda att se. Hoppas du hittar något spännande!

NÄSTA ARTIKEL