Första bilderna från Taylor Sheridans nya serie Special Ops: Lioness

10 serier på SkyShowtime du måste se

  • SkyShowtime
Eric Diedrichs
Uppdaterad 06 november 2023 kl. 12:11 | Publicerad 17 mars 2023 kl. 20:03

Från tuffa gangsters till korrupta ranchägare

Vi har en ny streamingtjänsten med ett rejält utbud. Därför passar Eric Diedrichs på med att lista 10 serier på SkyShowtime som du måste se.

Action och spänning i Special Ops: Lioness på SkyShowtime
Foto: SkyShowtime

Special Ops: Lioness (2023-)

Med Nicole Kidman och Morgan Freeman i biroller och med Avatar-stjärnan Zoë Saldaña i spetsen är Special Ops: Lioness nästa storsatsning från streamingtjänsten signerad Taylor Sheridan – mannen bakom succéer som Yellowstone och Tulsa King. Här följer vi en kvinnlig specialstyrka med ett mål i sikte – eliminera landets fiender. Mycket spännande och ganska våldsamt.

Kodnamn Annika
Foto: SkyShowtime

Kodnamn: Annika (2023-)

SkyShowtimes första skandinaviska originalserie, Kodnamn: Annika, är ett måste. Filmtopps Eric Diedrichs  delade ut en fyra i betyg och beskrev den som "Brian De Palma än Beck". Han hyllade även seriens skådespelare, inte minst Sannah Nedergård i rollen som utredaren Emma, som går undercover i Stockholms korrupta konstvärld under namnet "Annika".

Poker Face
Foto: SkyShowtime

Poker Face (2023-)

Skapad av ingen mindre än Rian Johnson kommer här en spännande deckarserie att sätta kniven i. Poker Face följer den briljanta kasinoarbetaren Charlie Cale (Natasha Lyonne), som har en otrolig förmåga att avslöja lögner. Hon slängs mellan de mest osannolika av situationer – men med en twist! Istället för att vara en klassisk whodunnit ligger fokuset istället på hur och varför den skyldiga gjorde som hen gjorde.

Tulsa King
Sylvester Stallone frontar "Tulsa King". Foto: SkyShowtime

Tulsa King (2022-)

Serie som följer gangstern Dwight som efter 25 år i fängelse skickas iväg av sin boss till Tulsa i Oklahoma på uppdrag. Han känner att hans maffiafamilj har vänt honom ryggen, och samlar ihop en otippad grupp av människor för att bygga sig ett eget kriminellt imperium.

Bara att Sylvester Stallone väljer att medverka i en TV-serie borde vara kittlande nog för att ge Tulsa King en chans. Den som förväntar sig ett tungt drama kommer däremot att bli besviken, detta är mer lättsamt och med komiska inslag.

Star Trek – Strange New Worlds
Bilden är ett kollage från Filmtopps intervju med Strange New World-stjärnorna. Foto: Filmtopp Int./SkyShowtime

Star Trek: Strange New Worlds (2022-)

Om det finns en TV-serievärld som aldrig tycks sina så är det Gene Roddenberry-skapade Star Trek. Från 60-talet till i dag, och fortfarande stark – kanske till och med starkare än på mycket länge. Star Trek: Strange New Worlds är ett måste för trekkers där ute.

The Offer
Miles Teller som Al Rudy i "The Offer". Foto: SkyShowtime

The Offer (2021)

Den Oscarsbelönade producenten Al Ruddy har aldrig tidigare avslöjat upplevelsen av att göra den ikoniska filmen The Godfather från 1972 som Francis Ford Coppola regisserade och anpassade tillsammans med författaren till boken, Mario Puzo.

Denna dramatisering av skapandet av en sann filmklassiker är underbart rolig att ta del av – riktigt godis för filmälskaren samtidigt som det är ett drama som alla kan njuta av.

Mayor of Kingstown
Jeremy Renner i "Mayor of Kingstown". Foto: SkyShowtime

Mayor of Kingstown (2021-)

Taylor Sheridan dyker upp med sin tredje serie på den här listan. Här om familjen McLusky, och särskilt om brorsan Mike (Jeremy Renner). De lever i det lilla samhället Kingstown som har växt fram runt ett fängelse och där alla som bor där på något sätt är beroende av det amerikanska rättssystemets många gråzoner.

Halo (säsong 1)
Ikoniska TV-spelet "Halo" har blivit TV-serie. Foto: SkyShowtime

Halo (2021-)

I den här serien, baserat på det populära TV-spelet med samma namn, försvarar supersoldaten Master Chief mänskligheten från den utomjordiska militäralliansen, The Covenant Empire, under 2500-talet.

Gillar du action? Gillar du sci-fi? Gillar du världsbyggande? Då är det högst troligt att du kommer att gilla Halo med, som är något så sällsynt som en värdig filmatisering av ett ikoniskt TV-spel.

Yellowjackets
"Yellowjackets" har snabbt blivit en favorit. Foto: SkyShowtime

Yellowjackets (2020-)

Ett team av galet talangfulla fotbollsspelare från gymnasiet överlever en flygkrasch djupt in i den avlägsna norra vildmarken. Vad som sedan följer är en brutal historia där gruppen måste göra allt för sin överlevnad.

Mycket underhållande och spännande. Yellowjackets är kanske inte något unikt, men det är en utmärkt serie och definitivt en som förtjänar större uppmärksamhet. Snart får vi även se fortsättningen på serien nå streamingtjänsten.

Yellowstone
Kevin Costner i "Yellowstone". Foto: SkyShowtime

Yellowstone (2019-)

I mötet mellan familj och politik, försvarar John Dutton (Kevin Costner) sin ranch från markexploatörer, ett indianreservat och andra fiender som vill kontrollera hans mark. Med sig har han sin familj, som också upplever inre slitningar.

SkyShowtimes absolut största titel och en av de mest populära serierna i världen just nu. Utsökta miljöbilder från Montana och knivskarpt skådespel gör Yellowstone helt klart värt en titt.

MER LÄSNING: Här hittar du allt som går att streama på SkyShowtime just nu!

NÄSTA ARTIKEL