Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
10 serier på SkyShowtime du måste se

10 serier på SkyShowtime du måste se

  • SkyShowtime
Filmtopp
Filmtopp | Lista
04 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
04 december 2022

Från tuffa gangsters till värdelösa kontorsarbetare

Vi har en ny streamingtjänsten med ett rejält utbud. Därför passar Eric Diedrichs på med att lista 10 serier på SkyShowtime som du måste se.

Tulsa King
Sylvester Stallone frontar "Tulsa King". Foto: SkyShowtime

Tulsa King (2022-)

Serie som följer gangstern Dwight som efter 25 år i fängelse skickas iväg av sin boss till Tulsa i Oklahoma på uppdrag. Han känner att hans maffiafamilj har vänt honom ryggen, och samlar ihop en otippad grupp av människor för att bygga sig ett eget kriminellt imperium.

Bara att Sylvester Stallone väljer att medverka i en TV-serie borde vara kittlande nog för att ge Tulsa King en chans. Den som förväntar sig ett tungt drama kommer däremot att bli besviken, detta är mer lättsamt och med komiska inslag.

Yellowstone
Kevin Costner i "Yellowstone". Foto: SkyShowtime

Yellowstone (2019-)

I mötet mellan familj och politik, försvarar John Dutton (Kevin Costner) sin ranch från markexploatörer, ett indianreservat och andra fiender som vill kontrollera hans mark. Med sig har han sin familj, som också upplever inre slitningar.

SkyShowtimes absolut största titel och en av de mest populära serierna i världen just nu. Utsökta miljöbilder från Montana och knivskarpt skådespel gör Yellowstone helt klart värt en titt.

Yellowjackets
"Yellowjackets" har snabbt blivit en favorit. Foto: SkyShowtime

Yellowjackets (2020-)

Ett team av galet talangfulla fotbollsspelare från gymnasiet överlever en flygkrasch djupt in i den avlägsna norra vildmarken. Vad som sedan följer är en brutal historia där gruppen måste göra allt för sin överlevnad.

Mycket underhållande och spännande. Yellowjackets är kanske inte något unikt, men det är en utmärkt serie och definitivt en som förtjänar större uppmärksamhet.

The Offer
Miles Teller som Al Rudy i "The Offer". Foto: SkyShowtime

The Offer (2021)

Den Oscarsbelönade producenten Al Ruddy har aldrig tidigare avslöjat upplevelsen av att göra den ikoniska filmen The Godfather från 1972 som Francis Ford Coppola regisserade och anpassade tillsammans med författaren till boken, Mario Puzo.

Denna dramatisering av skapandet av en sann filmklassiker är underbart rolig att ta del av – riktigt godis för filmälskaren samtidigt som det är ett drama som alla kan njuta av.

Halo (säsong 1)
Ikoniska TV-spelet "Halo" har blivit TV-serie. Foto: SkyShowtime

I den här serien, baserat på det populära TV-spelet med samma namn, försvarar supersoldaten Master Chief mänskligheten från den utomjordiska militäralliansen, The Covenant Empire, under 2500-talet.

Gillar du action? Gillar du sci-fi? Gillar du världsbyggande? Då är det högst troligt att du kommer att gilla Halo med, som är något så sällsynt som en värdig filmatisering av ett ikoniskt TV-spel.

Halo (2021-)

Escape at Dannemora
Benicio del Toro och Paul Dano i "Escape at Dannemora". Foto: Foto: SkyShowtime

Escape at Dannemora (2018)

Två dömda mördare (Benicio del Toro och Paul Dano) planerar att bryta sig ut från ett högsäkerhetsfängelse i delstaten New York med hjälp av en anställd. I regi av Ben Stiller kommer här ett lysande och fängslande drama i sju delar. Scape at Dannemora är utan tvekan en av de bästa serierna på SkyShowtime.

Skådespelarna i "Downton Abbey"
"Downton Abbey" är mys-TV när det är som bäst. Foto: PBS

Downton Abbey (2010-2015)

Den här storslagna serien följer familjen Crawley och deras betjänter under en tid då förändringens vindar hotar den rådande samhällsordningen. Downton Abbey är en redan säkrad TV-klassiker och en tveklöst en milstolpe i genren "mys-TV". Visst, allt är inte frid och fröjd på godset, men det är alltid så där brittiskt artigt.

Twin Peaks
Galenskaper på galenskaper i "Twin Peaks". Foto: SkyShowtime

Twin Peaks (1990-1991, 2017)

Det lilla samhället Twin Peaks skakas av mordet på den unga Laura Palmer. Utåt sett var hon den oskyldiga och populära tjejen som var perfekt, men under hennes skal doldes mörka hemligheter och svåra problem. Agent Cooper från FBI kallas in för att lösa fallet, och hans uppgift blir inte lätt... Och vem är den mystike mannen med smutsigt grått hår?

David Lynchs klassiker har väl gått få förbi, men nu finns alla avsnitt (inkl. de nya som släpptes 2017) att streama på SkyShowtime. Ska jag vara ärlig är första säsongen bäst – tvåan bjuder på några rejäla nitlotter – men det är ändå värt att tugga sig igenom allt.

Patrick Melrose
Benedict Cumberbatch tjurar ordentligt i "Patrick Melrose". Foto: SkyShowtime

Patrick Melrose (2018)

Ett skakande porträtt av den aristokratiske lättingen Patrick Melrose, som följer hans resa från en traumatisk barndom in i ett vuxenliv kantat av djupt mörker och missbruk men även hopp om en slutlig ljusning. Med en lysande Benedict Cumberbatch i huvudrollen är detta en miniserie väl värd din tid.

The Office
Och så klart… "The Office". Foto: NBC

The Office (2005-2013)

Mockumentär som följer den tidvis absurda vardagen för en grupp kontorsarbetare, på jobbet och privat. Egon krockar, folk beter sig olämpligt och tristess bryts av galna upptåg och spratt.

Det kommer nog alltid att finnas två läger när det kommer till The Office, de som älskar den brittiska och de som älskar den amerikanska. Med ena benet i vardera läger kan jag lugnt konstatera att du får gillar båda två, lika mycket.

MER LÄSNING: Här hittar du allt som går att streama på SkyShowtime just nu!

NÄSTA ARTIKEL