Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Skådespelare som sjunger

Skådespelare som extraknäcker som sångare

Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
30 maj 2020
Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
30 maj 2020

Skådespelare som bytte ut kameran mot en mikrofon.

Har man väl öppnat en dörr mot framgång så tenderar fler dörrar att ställa sig på vid gavel. Dessa skådespelarna har passat på att ta steget från ett rampljus till ett annat, in mot en lovande sångkarriär.

Scarlett Johansson 

I "Her" (2013) kunde vi se hur Scarlett i sin roll som Samantha, som kan jämföras med Siri i iPhone, där hon lyckas få Joaquin Phoenix att förälska sig i henne med enbart sin röst som hjälpmedel. Just så magisk är hennes röst, och det blev vi varse om redan år 2008 då hon släppte sitt första album Anywhere I Lay My Head. Extra anmärkningsvärt är att hon sjöng låten Before My Time till dokumentären Chasing Ice (2012) som då år 2013 nominerades för en Oscar för bästa låt.

Jared Leto

Jared Leto är intressant för jag kan inte tänka mig vad han faktiskt är mest känd för. Är det som Oscarsvinnare för Dallas Buyers Club (2013) eller är det som sångaren i platinumbelönade bandet 30 Seconds to Mars? Oavsett vilket man känner starkast för så råder det ju ingen tvekan om att han har en stark karriär som både sångare och skådespelare.

Kylie Minogue

Någon som däremot utan tvivel lyser starkast inom en av kategorierna är ju förstås skönsjungande Kylie Minogue. Hennes skådespelarkarriär tog fart i diverse TV-serier hemmavid i Australien, men hon blev en internationell stjärna med låten I Should Be So Lucky år 1989. Även om karriären mest varit musikfokuserad så dyker hon upp lite här och där i filmer, bland annat som The Green Fairy i Moulin Rouge! (2001) och som den snobbiga Susan i San Andreas (2015) där hon gör sig extra minnesvärd i en av mina personliga favoritdödsscener. 

Christopher Lee

Christopher Lee var en skatt. Vi kunde se denna fantastiska skådespelare i enormt stora filmserier så som James Bond, Star Wars och Sagan om ringen. Några år innan han lämnade oss för livet efter detta så spelade han in ett metal-album med titeln Carlamagne: By the Word and the Cross. Hans välkända, djupa röst har väl knappast gjort sig bättre än såhär?

Jackie Chan

Ända sedan 80-talet har Jackie Chan varit min och många andras stora hjälte. Med sina unikt koreograferade stridsscener så sticker han kraftigt ut från sina actionbröder. Det som kanske är mindre känt är att denna stjärnan minst lika länge har släppt album efter album fullpackade med hans låtar, flera av dessa vilka är soundtrack i hans filmer. 

Milla Jovovich

Denna skådespelerskan hade lite diverse roller i Hollywood innan hon slog igenom med sin ikoniska roll som Leeloo i Det femte elementet (1997). Vad ni kanske inte visste var att hon blott tre år tidigare släppte sitt debutalbum The Divine Comedy, då endast under namnet Milla. Därmed kan hon skryta om att vara både supermodell, superskådis, supersångare och rent allmänt en superkvinna.

Jeff Bridges

Det råder ingen tvekan om att Jeff Bridges är cool. Känd som The Dude i The Big Lebowski (1998) och allmänt hårdkokt tuffing filmer som True Grit (2010) och Hell or High Water (2016). Dessutom har denna stiliga herre sedan 2011 släppt hela tre album. Jag trodde väl aldrig att en man som Jeff Bridges kunde bli ännu mer cool, men fakta är fakta.

Catherine Zeta-Jones

Att Catherine Zetea-Jones är en kunnig sångerska blev vi helt klart varse om i musikalen "Chicago" (2002). Men det var blott två år efter skådespelarkarriärens början som hon spelade in sin första låt, For All Time. Tre år senare, 1995, kom det fler låtar, bland annat In The Arms of Love, men något album har det alltså aldrig blivit. Jag är dock otroligt nyfiken på hur en sångkarriär hade sett ut om hon fortsatte i det spåret. 

MER LÄSNING:

Fem underskattade skådespelare
Skådisar som gick från roliga till seriösa
Skådisar under 30 som kommer ta över Hollywood

NÄSTA ARTIKEL