Nya thrillers 2024 – årets höjdpunkter

Nya thrillers 2024 – årets höjdpunkter

Sofie Landgren
Uppdaterad 19 maj 2024 kl. 08:46 | Publicerad 18 maj 2024 kl. 20:00

Årets mest sevärda thrillerfilmer

Filmtopp har grävt i hela årets utbud av både släppta och kommande thrillers för att plocka fram de allra bästa guldkornen. Här är en sammanställning av årets mest sevärda thrillerfilmer!

Nya thriller-filmer 2024

Recension: The Beekeeper (2023) – Jason Statham som biodlaren från helvetet
Foto: Scanbox Entertainment.

The Beekeeper – premiär 8 januari 2024

Adam Clay har dragit sig tillbaka från uppdraget som Beekeeper - en hemlig, statlig specialgrupp som kallas in när landet är i uppenbar fara eller lagarna inte räcker till. När en vän plötsligt tar sitt liv, upptäcker Adam en konspiration i maktens absoluta toppskikt, där hänsynslösa affärsmän har satt i system att ge sig på samhällets svagaste. Ingen verkar vara intresserad av att sätta dit förövarna, men Clay tänker inte låta dem komma undan ännu en gång. Läs vår recension här!

Här kan du se var "The Beekeeper" finns att streama.

Femme (2024)
Foto: Njutafilms.

Femme – premiär 8 mars 2024

Genom framträdanden under artistnamnet Aphrodite Banks har Jules skapat sig en etablerad plats som en av Londons hyllade dragartister. Efter en sen kvällsföreställning blir han brutalt misshandlad av en okänd man. Flera månader senare känner han igen sin angripare av en slump, vid ett besök i en gaybastu.

Här kan du se var "Femme" finns att streama.

Kolla in Post Malone, Connor McGregor och Jake Gyllenhaal i nya Road House
Foto: Prime Video.

Road House – premiär 21 mars 2024

I denna adrenalinstinna nytolkning av kultklassikern från 80-talet tar den före detta UFC-fightern Dalton ett jobb som dörrvakt på en krog i Florida Keys, bara för att upptäcka att detta paradis inte alls är som det verkar. Läs vår recension här!

Här kan du se var "Road House" finns att streama.

Sleeping Dogs (2024)
Foto: The Avenue.

Sleeping Dogs – premiär 21 mars 2024

Efter att ha genomgått en banbrytande Alzheimerbehandling, återupptar den före detta mordutredaren Roy Freeman ett decennium gammalt fall som involverar det brutala mordet på en högskoleprofessor. Roy kämpar för att få tillbaka sitt minne och söker hjälp av sin tidigare partner. När de möter en magnetisk och mystisk kvinna utvecklas fallet helt annorlunda än första gången. Roy avslöjar ett komplicerat nät av motsägelser och hemligheter, och tvingas till sist möta en fruktansvärd verklighet.

Här kan du se var "Sleeping Dogs" finns att streama.

Monkey Man – Dev Patel spelar huvudrollen i sin regidebut
Foto: UIP.

Monkey Man – premiär 5 april

Dev Patel spelar huvudrollen i vad som är hans debut som långfilmsregissör. Här tar han sig an rollen som Kid, en ung man som jobbar på en underjordisk "fight club" där han iklädd en gorillamask blir slagen blodig. Kids tillvaro förändras när han upptäcker ett sätt att störta stadens korrupta elit.

Här kan du hålla utkik efter var "Monkey Man" finns att streama.

Civil War (2024)
Foto: A24.

Civil War – premiär 17 april

En av årets bästa filmer är utan tvekan krigsthrillern Civil War, som Filmtopp gav högsta betyg i sin recension. Filmen av Alex Garland utspelar sig i en nära framtid där ett inbördeskrig rasar i ett USA som tagit skepnaden av en diktatur. Där får vi följa journalisten och krigsfotografen Lee (Kirsten Dunst) när hon tillsammans med en kollega försöker ta sig till Washington för en exklusiv intervju med presidenten, innan Vita huset stormas av rebeller. Det är ett farligt uppdrag med livet som insats.

Här kan du hålla utkik efter var "Civil War" finns att streama.

Kommande thrillers 2024

FURIOSA: A Mad Max Saga
Foto: Warner Bros.

Furiosa: A Mad Max Saga – biopremiär 22 maj

En av årets mest efterlängtade biofilmer har premiär den 22 maj, då det är dags för Furiosa: A Mad Max Saga. Det är en prequel till Mad Max: Fury Road (2015) och ger oss bakgrundshistorian till karaktären Furiosa. I Fury Road spelades den rollen av Charlize Theron, och denna gången är det Anya Taylor-Joy som tar sig an uppdraget. I filmen ser vi också Chris Hemsworth m.fl.

Här kan du se var "Furiosa: A Mad Max Saga" finns att se när den kommit ut på streamingmarknaden.

Twister (2024)
Foto: Warner Bros.

Twister – biopremiär 19 juli 2024

När stormsäsongen blir allt mer intensiv lockas den tidigare stormjagaren Kate Coopers tillbaka till de öppna slätterna efter förra årets förödande händelse.

Här kan du se var "Twister" finns att se när den kommit ut på streamingmarknaden.

Blink Twice (2024)
Foto:  Amazon MGM Studios / Warner Bros. Pictures.

Blink Twice – biopremiär 23 augusti 2024

När tech-miljardären Slater King träffar cocktailservitrisen Frida på en av hans insamlingsgalor, bjuder han in henne till att följa med honom och hans vänner på en drömsemester på hans privata ö. När konstiga saker börjar hända ifrågasätter Frida sin verklighet.

Här kan du se var "Blink Twice" finns att se när den kommit ut på streamingmarknaden.

Speak No Evil – biopremiär 13 september

Denna rysarthriller är en amerikansk remake på den danska filmen med samma namn från 2022. Berättelsen kretsar kring en familj som blir bjuda att spendera en helg i idyllisk landsbygdsmiljö, men drömsemestern förvandlas snabbt till en psykologisk mardröm.

Här kan du se var "Speak No Evil" finns att se när den kommit ut på streamingmarknaden.

Wolfs (2024)
Foto: Sony Pictures Releasing.

Wolfs – preliminärt premiärdatum 20 september 2024

Wolfs är en kommande amerikansk psykologisk thriller skriven och regisserad av Jon Watts. I huvudrollerna ser vi bland annat George Clooney och Brad Pitt som spelar rollerna som två ensamvargar som omedvetet tilldelas samma jobb.

Här kan du se var "Wolfs" finns att se när den kommit ut på streamingmarknaden.

Killing Rainbow – preliminärt premiärdatum 20 september 2024

En yrkesmördare misslyckas med sitt första uppdrag. Entreprenören som anställde honom berättar inte hela sanningen om jobbet. Det som borde varit ett enkelt saneringsjobb blir en katt och råtta lek av svek och lögner.

Joker: Folie à Deux
Foto: Warner Bros.

Joker: Folie à Deux – biopremiär 2 oktober

Joaquin Phoenix är tillbaka i höst som Jokern/Arthur Fleck, och denna gången får han dessutom sällskap av Lady Gaga som Harley Quinn. Det råder fortfarande oklarheter kring vad uppföljaren kommer att handla om, men den har bekräftats vara en musikal.

Här kan du se var "Joker: Folie à Deux" finns att se när den kommit ut på streamingmarknaden.

Fler thrillers att hålla utkik efter 2024:

Mothers' Instinct (2024) Med: Anne Hathaway och Jessica Chastain Saknar premiärdatum
Love Lies Bleeding (2024) Med: Kristen Stewart Saknar premiärdatum
Juror #2 (2024) Med: Nicholas Hoult och Toni Collette Saknar premiärdatum
Deadly Games (2024) Med: Vanessa Angel och Gilles Marini Saknar premiärdatum
Arcadian (2024) Med: Nicolas Cage Saknar premiärdatum
ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL