8 tips på roliga skräckfilmer

8 tips på roliga skräckfilmer

Uppdaterad 29 oktober 2021 kl. 12:10 | Publicerad 24 oktober 2021 kl. 20:10
ANNONS
ANNONS

Komedi eller skräck? Varför inte båda i ett?

Filmtopp har samlat ihop några tips på filmer för dig som inte kan välja mellan en komedi eller en skräckis. I artikeln listar vi helt enkelt roliga skräckfilmer, så att du ska få det bästa av två världar.

Vissa skräckfilmer är så läskiga att de håller en vaken om nätterna i flera dagar efteråt. Andra skräckfilmer faller så fånigt platt att man inte kan låta bli att skratta åt dem. Sedan finns det en kategori filmer som lyckas balansera skräck och humor på ett alldeles utmärkt sätt.

I den här listan har vi samlat några av de senaste årens bästa skräckkomedier. En riktigt rolig skräckfilm är det perfekta alternativet när du har svårt att bestämma dig för vad du vill titta på – varför inte välja det bästa från två världar?

MER LÄSNING:
Nya skräckserier 2021
Nya skräckfilmer 2021

Ready or Not (2019)

Ready or Not
Foto: Twentieth Century Fox

I rollerna: Samara Weaving, Adam Brody m.fl.

Bruden Graces bröllopsnatt tar en plötslig mörk vändning i Ready or Not, när hennes knäppa svärfamilj tvingar henne att medverka i en knasig familjetradition. Det som först bara verkar vara en vanlig kurragömmalek eskalerar snart till ett livsfarligt spel där familjen försöker ta död på Grace och alla måste kämpa för sina liv.

RECENSION: Ready or Not

The Babysitter (2017) – En helt galan och rolig skräckfilm!

The Babysitter
Foto: Netflix

I rollerna: Samara Weaving, Judah Lewis, Robbie Amell m.fl.

Det verkar som att det här med skräckkomedier är Samara Weavings genre, för här kommer ytterligare en rolig skräckfilm med henne i en av huvudrollerna. The Babysitter handlar om en ung pojke, Cole, som försöker spionera på sin barnvakt, den vackra Bee, men kvällen tar en skrämmande och oväntad vändning när han får reda på att hon är med i en satanistisk sekt med ett gäng lustiga karaktärer som är beredda att göra vad som helst för att ungen ska hålla tyst.

Dessutom finns det en uppföljare på Netflix, The Babysitter: Killer Queen, som kom 2020, men det är den första filmen som är sevärd av dem båda. 

Happy Death Day (2017)

Happy Death Day
Foto: United International Pictures

I rollerna: Jessica Rothe, Ruby Modin m.fl.

På sin födelsedag dör Tree, en vanlig självupptagen collegestudent, och sedan måste hon återuppleva sin dödsdag om och om igen i en loop som fortsätter tills hon får reda på vem det var som faktiskt dödade henne. 

Filmen har kallats för Groundhog Day med en slasher-twist – det låter väl roligt bara det?

The Dead Don’t Die (2019)

The Dead Don't Die en av alla roliga skräckfilmer.
Foto: United International Pictures

I rollerna: Adam Driver, Bill Murray m.fl.

Den sömniga småstaden Centerville är alldeles för fridfull för att allting ska stå rätt till. Vilket det inte gör heller. Månen är extra stor, dygnets timmar blir plötsligt oförutsägbara och djur börjar uppvisa ovanliga beteenden, helt utan vidare. Och ingen vet varför. Till och med forskarna i staden börjar bli oroliga, men ingen räknar med att zombies plötsligt ska börja kravla sig upp ur sina gravar för att plåga staden.

Medborgarna i stan måste slåss för sin överlevnad i den här stjärnspäckade skräckkomedin med bland andra Adam DriverBill Murray, Tilda Swinton och Selena Gomez i några av rollerna. 

Freaky (2020)

Vince Vaughn i Freaky
Foto: United International Pictures

I rollerna: Vince Vaughn, Kathryn Newton m.fl.

17-åriga Millie Kessler försöker tillsammans med sina två bästa vänner överleva high school och de populära elevernas grymhet. Men när hon blir målet för "The Butcher", en galen seriemördare spelad av Vince Vaughn, blir hennes sista år på high school det minsta problemet i hennes liv. En antik dolk som The Butcher hugger Millie med får dem att vakna upp i varandras kroppar – som en Freaky Friday-situation fast utan fredagen, Lindsay Lohan och Jamie Lee Curtis. Men efter kroppsbytet har Millie bara 24 timmar på sig att få tillbaka sin egen kropp innan bytet blir permanent.

Spontaneous (2020)

Spontaneous
Foto: Viaplay

I rollerna: Katherine Langford, Charlie Plummer m.fl

I den här filmen börjar studenterna i skolan bokstavligt att explodera helt utan vidare. Alltså på riktigt – de exploderar helt spontant. Den här hysteriska skräckkomedin handlar om att växa upp och bli förälskad, men i en uppenbart skruvad miljö. Mara och Dylan, som går sista året på high school, träffas och blir förälskade och kämpar för att överleva i en värld där varje ögonblick kan bli deras sista. 

Det här är alternativet för den som vill krydda sitt val av rolig skräckfilm med lite romantik. Ett schysst val bland alla roliga skräckfilmer där ute!

Warm Bodies (2013)

Warm Bodies
Foto: Nordisk Film

I rollerna: Nicholas Hoult, Teresa Palmer m.fl.

"Warm Bodies" känns lite som en slags parodi på Twilight-filmerna vid första anblicken. När filmen kom till Netflix var det precis i kölvattnet efter att Bella och Edwards romans i Twilight sagan hade blivit populär (och i vissa fall ytterst opopulär). Men i Warm Bodies är det en vanlig tjej som förälskar sig i en zombie istället för en vampyr. Zombien R räddar livet på Julie från en zombieattack och de två inleder ett ovanligt förhållande som kan komma att förändra hela den odödliga världen. Sakta men säkert blir zombien också mer och mer mänsklig igen, i takt med att han får känslor för Julie. 

Pride and Prejudice and Zombies (2016)

Pride and Prejudice and Zombies
Foto: United International Pictures

I rollerna: Lily James, Sam Riley m.fl.

I den här parodinJane Austens Stolthet och fördom kastas återigen zombies in i handlingen. Filmen följer fem systrar under 1800-talets England där de måste handskas med pressen att gifta sig, samtidigt som de måste skydda sig själva från ett växande antal zombies. Lily James spelar Elizabeth Bennet, som i den här versionen är en mästare i martial arts, medan Mr. Darcy, spelad av Sam Riley, naturligtvis är en zombie jägare. Det var han väl i Austens bok också?

Vill du titta på en rolig skräckfilm som även väver in rejält med action och som i grunden är ett kostymdrama? Tänkte väl det. Då är det här filmen för dig!

Är du någon som älskar både filmer som gör en rädd och som får en att skratta hoppas vi att dessa roliga skräckfilmer kommer att falla dig i smaken.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL