Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Ring.

Sevärda skräckfilmer på Netflix!

  • Netflix
Sofia Olovsson | Lista
10 april 2021
Sofia Olovsson | Lista
10 april 2021

Är du ett fan av skräckfilmer är den här listan för dig.

Skräck är en lockande genre för många där tittaren får uppleva rädsla och obehag. Om det är en bra skräckfilm förstås.

Är du en av dem som fullkomligt älskar genren skräck så är det dags att hämta popcorn och släcka alla lampor för i den här listan finns det filmer som kan få vem som helst att drömma mardrömmar. 

Här är några riktigt bra skräcktips på Netflix.

Sinister (2012)

Sinister
Foto: Scanbox Entertainment.

"Sinister" från 2012 är en gammal favorit som handlar om författaren Ellison Oswalt som tar med sig sin familj och flyttar in i ett gammalt hus för att kunna finna inspiration till sin nästkommande bok. Väl i huset hittar han en låda med gamla filmer som avslöjar vad som egentligen hände med den tidigare familjen som bodde i huset. 

Vad som gör Sinister till en bra skräckfilm är att den först och främst har en bra storyline som väcker tittarens intresse. Filmen innehåller även den typen av övernaturlig skräck som gör att man helst vill sova med lampan på. 

The Ring (2002) – En lysande skräckfilm på Netflix.

The Ring.
Foto: DreamWorks Pictures.

The Ring är en av de mest omtalade skräckfilmerna. Den handlar om journalisten Rachel Kellers som försöker förstå varför hennes systerdotter dött. Hon kommer fram till att det handlar om ett videoband som leder till döden efter att man tittat på det. 

Varför är "The Ring" en bra skräckfilm? Den har en otroligt bra twist som gör att publiken hela tiden känner tidspressen, precis som huvudkaraktären. För att inte tala om den läskiga flickan som kryper fram ur teven och när hon väl visar sitt ansikte så vet man att man kommer drömma mardrömmar. 

Would You Rather (2012)

Would You Rather.
Foto: IFC Midnight,

"Would you Rather" handlar om Iris som under en middagsbjudning får möjlighet att hjälpa sin cancersjuka bror. Middagsbjudningen övergår till en lek mellan gästerna och Iris inser till slut att den som överlever kommer få sin önskan uppfylld, vilket betyder att alla andra måste dö. 

Detta är en psykologisk skräckfilm som får en att fundera kring sin egen existens. En bra skräckfilm sätter spår hos tittaren och det gör verkligen den här filmen. Hur långt är man villig att gå för att rädda någon man älskar? En bra film som får det att vända sig i magen.

Split (2016)

Split
United International Pictures

"Split" handlar om en man med 23 olika personligheter som kidnappar tre unga tjejer och håller dem fängslade. Under filmens gång får vi följa mannens samtal med sin psykolog samtidigt som vi får följa de tre tjejerna och deras försök att fly.

Den här filmen berör också på det psykologiska planet samtidigt som mannens personligheter är en underhållande del i filmen. En fantastisk twist utspelar sig i slutet och vi ångrar inte en sekund att vi såg allt.

The Ritual (2017) – En sevärd skräckfilm på Netflix.

The Ritual.
The Ritual. Foto: Netflix.

"The Ritual" är en nyare film från 2017 där vi får följa ett kompisgäng som ska utföra en vandringsresa som de länge pratat om men aldrig tagit sig tid för. Detta för att hedra bortgången av deras gemensamma vän. Under den här vandringen stöter de på övernaturliga saker som gör att de vänder sig mot varandra.

Filmen i sig är till en början ganska lugn men när gänget väl börjar upptäcka dessa konstiga människor i skogen så tar filmen en helt ny vändning. Den här filmen hör inte hemma i den typiska jumpscare skräcken men berättelsen och handlingen, med inslag av nordisk mytologi, är otroligt spännande och oväntat. Sevärd, absolut!

Bird Box (2018)

Bird Box.
Bird Box. Foto: Netflix.

"Bird Box" från 2018 handlar om Malorie Hayes som gör allt i sin makt för att skydda sig själv och sina barn från de ondskefulla faror som ödelagt världen. En film om ett övernaturligt väsen som gör en galen och självmordsbenägen om man råkar titta på det. 

Konceptet i filmen med att inte kunna se och förlita sig på sina andra sinnen är underbart spännande och nervkittlande. Samtidigt blir man direkt inkastad i handlingen och tvingas acceptera dess verklighet och på något sätt gör det filmen ännu mer fantastisk. 

Eli (2019)

Eli.
Eli. Foto: Netflix.

Eli handlar om en liten pojke som lider av en ovanlig åkomma, vilket gör att han tvingas hålla sig instängd då han inte klarar av att vistas utomhus. Till slut bestämmer sig hans föräldrar för att ta honom till ett vårdhem där han kan vistas utan sin skyddsdräkt, Men väl där börjar han istället uppleva övernaturliga saker. 

Filmen innehåller många läskiga scener med en bra och framåtdrivande handling. Filmen bygger även mycket på spänning samtidigt som filmen avslöjar en twist som får tittaren att ändra åsikter om karaktärerna. Läskigt bra!

Detta var alltså vår lista med sevärda skräckfilmer på Netflix. Hur många har du sett?

VIDARE LÄSNING:

Vill du ha fler tips på skräckfilmer kan du kolla in den här listan där vi har rankat de absolut bästa

NÄSTA ARTIKEL