Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya serier 2023 – topplistan och tipsen

Nya serier 2023 – topplistan och tipsen

Filmtopp
Filmtopp | Lista
27 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
27 december 2022

Här är alla höjdpunkterna att se fram emot

Filmtopp kartlägger marknaden för att lista alla nya serier 2023 att se fram emot. Hoppas inte du har bråttom iväg, det rör sig om en hel del.

Nytt åt innebär ny lista med tips som underlättar för Filmtopps läsare i sökandet efter kvällens underhållning. När det kommer till nya serier 2023 är tipsen baserade på de titlar som får minst en fyra i betyg av någon av våra recensenter. Vidare letar sig de allra bästa tipsen vidare till Streamtopp som samlar all streaming på ett ställe. Där kommer ett färre antal att finnas framlyfta som tips av redaktionen.

Fram tills dess att vi får se de kommande titlarna och därmed kan lyfta fram årets bästa serier listar vi de mest emotsedda höjdpunkterna. Med det sagt uppdateras artikeln löpande. 

Kolla också in listan över nya filmer 2023.

Nya serier 2023

Älskade Samir – en av de bästa serierna från 2023
Foto: SVT Play

Älskade Samir (säsong 1) – SVT Play

Abbe Hassan har regisserat denna underhållande dramakomedi som är en av årets bästa serier. Älskade Samir finns att streama på SVT Play och handlar om att acceptera förlust och lära sig att gå vidare. Det är ett humoristiskt drama om hur man med hjälp av andra kan ta sig igenom stora förändringar i livet.

betyg 4 av 5

Recension: Platonic (säsong 1)
Rose Byrne och Seth Rogen i "Platonic". Foto: Apple TV+

Platonic (säsong 1) – Apple TV+

Kan kvinnor och män vara vänner? Alltså helt platoniskt utan att något kuckelimuckande kommer i vägen? Frågan ställdes som bekant i När Harry träffade Sally… (1989) och där blev väl svaret som bäst ett "nja". I Francesca Delbancos och Nicholas Stollers komediserie Platonic är det dags att lyfta frågan igen, denna gången med Seth Rogen och Rose Byrne i rollerna. För alla oss som suktar efter en välgjord och framförallt rolig komediserie utan allt gulligull så är Platonic helt enkelt perfekt.

Bardot
 Foto: Caroline Dubois / FTV - Federation Studios. 

Bardot (säsong 1) – SVT Play

Mycket fokus läggs på Brigittes privatliv och hur hon och hennes närmaste krets påverkades av berömmelsen. Med tanke på att hon var banbrytande inom många aspekter, inte minst som kvinna under 1950-talet, är det inspirerande att se att hon vågade vara sig själv, och serien visar tydligt både den positiva och negativa responsen på det. Frågan om huruvida kända personer måste offra sina privatliv för ett liv i det offentliga ställs konstant under seriens gång och är självfallet subjektivt. Fast man kan inte annat än att känna för henne och hur hon gick från sin strikta bakgrund till att bli en världskändis som egentligen inte verkade vilja vara det.

Top Dog
Den nya säsongen av Top Dog imponerar. Foto: C More

Top Dog (säsong 2) – C More

Säsong två av kriminalserien “Top Dog” på C More är äntligen här och lever definitivt upp till förväntningarna. Det är spänning, kärleks- och familjedrama, kriminalitet och både moraliska och livshotande dilemman. Säsongen innehåller allting som man förväntar sig av en riktigt bra kriminalserie.

Thunder in my heart säsong 2
Foto: Viaplay.

Thunder in My Heart (säsong 2) – Viaplay

Den andra säsongen av Amy Deasismonts Thunder in My Heart fortsätter på samma spår som den föregående säsongen – det vill säga på ett imponerande manér. Det har hänt en hel del när vi får träffa Sigge, Sam och Antonia igen. De två sistnämnda trummar nu vidare med sina liv med sina respektive, medan Sigges liv tycks falla mer och mer i spillror ju hårdare hon anstränger sig för att styra upp det. I den andra säsongen har det mörka blivit mörkare och det sorgliga sorgligare – men aldrig utan att den fina och rörande undertonen försvinner.

Leva Life på Viaplay
Foto: Viaplay.

Leva Life (säsong 1) – Viaplay

Leva Life är Viaplays nya dramaserie med Hanna Ardéhn i huvudrollen. Och den är helt klart värd en chans. Handlingen kretsar kring Nora som lever livet till fullo, men vars tillvaro vänds upp och ned när hon får beskedet ingen vill få – hon är sjuk i cancer. Skaparna av serien har lyckats konstruera en stark berättelse som inte är rädd för att beröra det som är tungt och svårt, men som samtidigt är väldigt varm.

Sjölyckan
Foto: C More

Sjölyckan (säsong 4) – C More

I säsong fyra av Sjölyckan ser vi åter igen familjen Kling i sommarhuset ute i Stockholms skärgård. Men förändringar sker titt som tätt både för familjen och Ormskär. Till exempel har det börja komma influencers till ön, något som Söderberg (Marianne Mörck) tar i akt att utnyttja genom att höja priserna i butiken. Rille (Gustaf Hammarsten) går igenom sitt egna karaktärsark när han får reda på att han är glutenintolerant, något han inte vill tro på då han just har hittat en kärlek till brödbakning. Charmigt och kul!

The Power
Foto: Prime Video

The Power (säsong 1) – Prime Video

Amazon Prime Videos nya serie The Power känns som att den ligger helt rätt i tiden. Genom ett nytt kvinnligt organ utvecklar tonårstjejer världen över kraften att elektrifiera folk, vilket sätter maktbalansen på prov. Det är en trevande start på en tänkvärd serie.

The Big Door Prize
Foto: Apple TV+

The Big Door Prize – Apple TV+

Apple TV+ fortsätter att introducera fascinerande och spännande koncept på streamingmarknaden. En av årets på pappret mer kittlande produktioner är den nya komediserien The Big Door Prize. I den har serien med bland andra Chris O'Dowd och Gabriel Dennis i rollerna, introduceras vi för en maskin som kan avslöja en persons fulla potential bara baserat på fingeravtryck och personnummer. Även om The Big Door Prize inte når upp till sin egen fulla potential bjuder den på myskomedi som myckel väl kan falla dig i smaken.

Succession är en av alla nya serier
Foto: HBO Max

Succesion (säsong 4) – HBO Max

Succession bevisar ännu en gång att det är en av världens bästa serier. Den nya säsongen får högsta betyg av Filmtopps recensent och är årets kanske än så länge starkaste tillskott på den här listan med nya serier 2023.

Dramat fortsätter lika starkt som det slutade med briljant munhuggeri och fantastisk skådespel. Har du njutit av de tidigare säsongerna av Succession är det bara att sätta tänderna i den här direkt – detsamma gäller dig som ännu inte har tagit ett bett av den underbara Succession-kakan!

Yellowjackets säsong 2 – nya serier 2023
Foto: SkyShowtime.

Yellowjackets (säsong 2) – SkyShowtime

Efter vad som har känt som en evighet är Yellowjackets äntligen tillbaka med sin andra säsong. Den psykologiska rysaren visar upp ett lika starkt manus och lika starka skådespelarinsatser som i den första säsongen. Handlingen kretsar kring ett skolfotbollslag som kraschar med sitt flyg ute i vildmarken och måste kämpa för sin överlevnad. Parallellt med kampen för livet får vi följa konsekvenserna av upplevelsen de går igenom längre fram i tiden.

Ted Lasso (säsong 3)
Foto: Apple TV+

Ted Lasso (säsong 3) – Apple TV+

Ted Lasso är tillbaka på Apple TV+ med sin trejde säsong efter att de två tidigare gjort succé. Denna gången försöker Jason Sudeikis karaktär leda sitt AFC Richmond till nya höjder – men de är rejält nederlagstippade och Teds mentala hälsa är fortfarande inte på topp. Trots det försöker han ta sig an varje utmaning med ett leende på läpparna och sin positivitet som främsta vapen.

Strandhotellet på Viaplay
Foto: Viaplay.

Strandhotellet (säsong 1) – Viaplay

Camilla Läckberg har blåst nytt liv i såpagenren – först med Lyckoviken och nu med Strandhotellet. Detta senaste tillskott på Viaplay är kryddat med förbjuden kärlek, familjerivaliteter och till och med mordgåtor. Allt det där som en typisk såpa ska ha med andra ord. Strandhotellet inleds med att hotellägaren Werner firar 60 år på sitt strandhotell. Men när en gäst plöstligt dör förändras stämningen drastiskt. Filmtopps recensent var allt annat än imponerad av såpan och delade ut ett bottenbetyg, men för riktiga entusiaster av genren skulle den trots allt kunna gå hem.

Rain Dogs (säsong 1)
Foto: HBO Max

Rain Dogs (säsong 1) – HBO Max

Rain Dogs handlar om den urfattiga ensamstående kvinna Castello (Daisy May Cooper), som hankar sig fram i Londons undre värld samtidigt som hon försöker göra livet drägligt för sin charmiga dotter. Det låter kanske vare sig originellt eller särskilt kul, men på något vis är det både och. Kanske beror det på den sköna uppriktigheten i vad vi ser. Det är ohämmat grovt utan att vara särskilt vulgärt och löjligt brittiskt utan att vara en karikatyr.

Liaison
Foto: Apple TV+

Liaison (säsong 1) – Apple TV+

Två agenter – och före detta älskare – måste samarbeta för att bekämpa internationella cyberattacker som hotar England medan de konfronterar de begravda hemligheterna kring sin destruktiva relation. En tyvärr ganska ojämn serie som slösar bort sin potential.

Hello Tomorrow
Foto: Apple TV+

Hello Tomorrow! (säsong 1) – Apple TV+

I en retroframtidsvärld leder den karismatiske försäljaren Jack Billings ett team medarbetare som är fast beslutna att förbättra sina kunders liv – genom att pracka på dem andelslägenheter på månen.

Underhållande, mysigt och framförallt väldigt snyggt. Enligt Filmtopps kritiker lyfter dock inte serien riktigt till de höjder den siktar mot, men är trots allt sevärd.

Förhöret
Lars Mikkelsen och Evin Ahmad i "Förhöret". Foto: Viaplay

Förhöret (säsong 3) – Viaplay

I det stora hela har Förhöret en briljant grundidé. Varje säsong fokuserar på en karaktär som tidigare har varit i periferin och låter denne konfrontera olika människor i sin omgivning. Varje konfrontation får ett eget avsnitt där vi ser två skådespelare stångas mot varandra. I den här säsongen är det Holger Lang (Lars Mikkelsen) som står i fokus. Storföretagaren har insett att Christinas död kanske inte var ett självmord och börjar röra runt i grytan, men ju mer han rör desto tydligare är det att han är mittpunkten för en omfattande komplott.

Händelser vid vatten
Foto: SVT

Händelser vi vatten (säsong 1) – SVT

Midsommarafton 1973. Annie och dottern Mia hittar två mördade turister vid älvkanten nära byn Svartvattnet. Dubbelmordet förblir olöst och kastar mörka skuggor över deras liv, tills en man återvänder till byn nästan 20 år efter morden. Händelser vid vatten är baserad på Kerstin Ekmans populära roman med samma namn.

Se trailern till Viaplays giftiga drama Litvinenko med David Tennant
Foto: Viaplay

Litvinenko (säsong 1) – Viaplay

Den nya serien består av fyra avsnitt där vi får följa poliserna som ska klura ut vem som ansvarade över giftmordet på den tidigare KGB-översten Alexander Litvinenko 2006. Likt andra serier som är baserade på verkliga händelser är den medryckande och extra fascinerande – det har trots allt skett på riktigt.

Limbo släpps 2023
Foto: Viaplay.

Limbo (säsong 1) – Viaplay

Bland Viaplays många svenska, nya serier 2023 hittar vi även Limbo, skapad av Rakel Wärmländer, med henne själv, Sofia Helin och Louise Peterhoff i de bärande rollerna. Serien handlar om tre mammor, som får ett samtal mitt i natten om att deras söner har varit med om en bilolycka. En av sönerna svävar mellan liv och död och i väntan på en utveckling hamnar kvinnorna i limbo.

Ledmotivet till serien görs dessutom av Mando Diao-profilen Björn Dixgård.

Persbrandt spelar huvudroll i The Reindeer Mafia – snart på C More
"The Reindeer Mafia" är en ny serie med Mikael Persbrandt. Foto: C More

The Reindeer Mafia (säsong 1) – C More

Et finskt kriminaldrama i mörk ton som kretsar runt familjer kring ödemarkerna i norr. När matriarken Brita Nelihanka går bort kommer det fram att hon testamenterat sin egendom på ett oväntat sätt. Förutom att sönerna ska ärva marken har Brita testamenterat en del av den till den konkurrerande familjens dotter. Kort sagt tar det inte länge innan fler gamla hemligheter avslöjas och familjerna dras in i en maktkamp.

The Head
Foto: Viaplay

The Head (säsong 2) – Viaplay

Den andra säsongen tar vid ungefär där den första säsongen, med dess överraskande twist, avslutades. Den berömde biologen Dr. Arthur Wilde (ohn Lynch) är tillbaka för att påbörja ett nytt projekt i hopp om att stoppa klimatförändringarna. Den här gången mitt ute på Stilla havet i ett forskningsfartyg cirka 3 000 kilometer från land. I siktet har Wildes handplockade team en särskild alg, med unika egenskaper som kan ge deras forskning banbrytande resultat.

 Shrinking (säsong 1)
Foto: Apple TV+

Shrinking (säsong 1) – Apple TV+

I sin nya TV-serie Shrinking har Jason Segel tillsammans med Ted Lasso-duon Bill Lawrence och Brett Goldstein skapat en trevlig komedi om en deprimerad psykolog nära det stora sammanbrottet. Men istället för att klappa ihop under sina patienters ändlösa utläggningar, bestämmer han sig för att göra nåt helt nytt – att bli en sorts psykolog-vigilante som kör med raka rör och exponerar sina klienter för vad som tynger dem.

Den som dräper är en ny serie på Viaplay
Foto: Viaplay

Den som dräper - mörkret (säsong 3) – Viaplay

När vi återser Louise Bergstein i den nya säsongen av Viaplays danska kriminalare Den som dräper – Mörkret sliter hon med hemska minnen där mördaren Peter Vinge hemsöker henne. Men det hindrar henne inte från att fortsätta som profilerare för polisen när de kontaktar henne med ett nytt fall. Den här gången rör det sig om ett brutalt dubbelmord på ett medelålderspar, och det dröjer inte lång tid innan mammans son blir huvudmisstänkt.

You
You är tillbaka med en ny säsong. Foto: Netflix

You (säsong 4) – Netflix

Joe Goldberg är tillbaka i serien "YOU" på Netflix, nu med en ny identitet, i ett nytt land, men, med samma besatthet över Marienne Bellamy från förra säsongen. Den här gången ser det dock ut som att vi får följa med på ett klassiskt "murder mystery".

1923 – SkyShowtime

Yellowstone har redan gett oss en spännande spinoff-serie i 1899Nu är nästa snart här, med Harrison Ford och Helen Mirren i huvudrollerna. I 1923 följer vi en annan generation av Dutton-familjen som ställs inför tuffa utmaningar. Inte minst måste de hantera alkoholförbudet och den stora depressionen som lamslog stora delar av USA.

Nya serier 2023 – topplistan och tipsen
Foto: HBO Max.

The Last of Us – HBO Max

En av årets höjdpunkter kommer tidigt till ossThe Last of Us bygger på tv-spelsserien med samma namn, och är gjord under kreativ ledning av skaparna bakom HBO:s succé Chernobyl. Berättelsen handlar om en man, Joel, och en ung tjej, Ellie, som reser genom en post-apokalyptisk värld infekterad av en dödlig svamp.

Med tanke på spelets popularitet och kvalitet är förväntningarna höga på tv-serien, och många fans ser fram emot att få se en utökad version av denna gripande och intensiva story.

Nya serier 2023 – topplistan och tipsen
Foto: Amazon Prime Video.

The Rig (säsong 1) – Amazon Prime Video

Mystisk spänning kommer snart till Amazon Primes prenumeranter. I The Rig får vi följa när besättningen på oljeriggen Kishorn Bravo, stationerad utanför den skotska kusten, ska återvända till fastlandet, och en mystisk dimma rullar in. Snart befinner de sig avskurna från all kommunikation med omvärlden, och när riggen försätts i gungning försöker besättningen ta reda på vad det är som driver den okända kraften. Men en stor olycka tvingar dem att ställa frågor om vem ombord på riggen som de verkligen kan lita på.

Hunters säsong 2 är en av alla nya serier 2023.
Foto: Amazon Prime Video.

The Hunters (säsong 2) – Amazon Prime Video

Den första säsongen av The Hunters var inte allas kopp te, men den hittade en stark fanbase. För trots alla blandade reaktioner visade sig seriens första säsong vara provocerande, spännande och visuellt fängslande. I den nya säsongen beger sig våra jägare ut på jakt efter fler nazister, nu i hopp om att det leder dem till deras ledare, Adolf Hitler. Och den här gången kommer de att göra vad som helst för att stoppa uppkomsten av ett fjärde rike.

The Mandalorian (säsong 3) – Disney+

Väntan har varit lång, och snart är vi äntligen där. I den tredje och högst efterlängtade säsongen av The Mandalorian måste Mando göra allt han kan för att återställa sin ära efter att det framkommit att han tagit av sig masken. För att göra det ska han resa till "The Living Waters", under gruvorna på planeten Mandalore. Hur det går får vi snart veta.

Mer läsning:

Succession finns med bland alla nya serier 2023
Foto: HBO Max.

Succession (säsong 4) – HBO Max

Sedan sin premiär 2018 har dramat Succession blivit ett av HBO:s flaggskepp. Serien har genomgående hyllats av både kritiker och tittarna. Roligt med den fjärde säsongen är att den förutom att ha spelats in i New York även spelats in i Norge. Delar av den ska bland annat ha spelats in i Sunnmøre, delvis på Juvet Landskapshotell.

Den nya säsongen kan komma att bli den allra sista. Seriens författare och producent Georgia Pritchett har sagt att det kan bli fem säsonger men att de sannolikt stannar vid fyra. 

Premiär: Våren 2023

Loki finns med bland kommande serier
Foto: Disney+.

Loki (säsong 2) – Disney+

Disneys lyckade Marvelserie Loki kommer tillbaka för en ny vända. Vad som väntar Loki den här gången är vi inte helt säkra på, men vi förväntar oss ett lika fängslande och brokigt äventyr som sist. Däremot kan det komma att se annorlunda ut. Regissörerna Aaron Moorhead och Justin Benson har i tidigare intervjuer hintat om att tittarna kan förvänta sig något nytt och fräscht. 

Premiär: Sommaren (preliminär)

Marvel's Secret Invasion – Disney+

Nästa år presenterar Disney en helt ny Marvelserie i Secret Invasion. I den sprider sig kaos när formskiftande utomjordingar, även kallade Skrulls, infiltrerar Jorden. Då måste en väldigt speciell grupp ta sig an utmaningen att stoppa dem.

Premiär: Våren 2023 (preliminärt)

Nya serier 2023 – topplistan och tipsen
Foto: Disney+.

Ahsoka – Disney+

Star Wars-serierna har börjat rulla ut på Disney+ som på löpande band. Efter dundersuccén med Andor är det Ahsoka som ska försöka charma franchisens hängivna följarskara. Än så länge vet vi inte speciellt mycket om seriens handling, men som titeln antyder kommer vi att få följa karaktären Ahsoka (Rosario Dawson), som ska vara på jakt efter en av Imperiets tidigare generaler. I serien kommer vi också att få se Mary Elizabeth Winstead i en av rollerna.

Premiär: Mars 2023

Mayor of Kingstown säsong 2 kommer ut nästa år
Foto: SkyShowtime.

Mayor of Kingstown (säsong 2) – SkyShowtime

Taylor Sheridan ligger bakom många av de succéer som finns att streama på SkyShowtime, och Mayor of Kingstown är en av dem. Här får vi följa Jeremy Renner i huvudrollen som Mike McLusky. Mike är en centralfigur i Kingstown, där hans familj är en medlande faktor i en stad som präglas av rasism och korruption, och där ortens fängelse är den enda blomstrande verksamheten.

Premiär: Januari 2023 (preliminärt)

Stranger Things säsong 5 släpps under 2023.
Foto: Netflix.

Stranger Things (säsong 5) – Netflix

Vi fick vänta riktigt länge mellan den tredje och fjärde säsongen av Stranger Things, men den avslutande femte säsongen ser ut att hitta sin väg till oss betydligt snabbare. Det kulturella fenomenet som har trollbundit Netflix tittare sedan 2016 förväntas göra comeback med sitt sista kapitel redan 2023 och med tanke på hur storslagen den senaste säsongen var, så är det här utan tvekan en de av nya serier 2023 som är mest framemotsedda.

Premiär: Någon gång 2023

Snart släpps Familjen Bridgerton säsong 3
Foto: Netflix.

Bridgerton (säsong 3) – Netflix

Framgångssagan Bridgerton fortsätter både med en tredje och fjärde säsong framöver, och nya avsnitt hoppas vi på att kunna få redan under 2023. Vi vet inte exakt vad som kommer att vara fokuset i den kommande säsongen, men vi räknar med att vi får se en del stora förändringar precis som mellan de två första säsongerna. Däremot kan vi vara så säkra på att familjen Bridgerton, naturligtvis, kommer att spela en central roll och vi kan också garantera gott om romantik och skandaler.

Premiär: Någon gång 2023.

Nya serier 2023 – topplistan och tipsen
Foto: Netflix.

The Crown (säsong 6) – Netflix

Den senaste säsongen av The Crown hyllades inte lika unisont av kritiker som många av de föregående, men intresset för det fascinerande dramat om det brittiska kungahusets historia har allt annat än svalnat. Tvärtom, ju närmre samtiden serien kommer och ju desto enklare blir det att jämföra den med verkligheten, och följaktligen blir The Crown också mer och mer av en snackis för varje ny säsong. Med det i åtanke ser vi onekligen fram emot den kommande sjätte säsongen.

Premiär: Någon gång 2023.

Avatar: The Last Airbender
Foto: Netflix.

Avatar: The Last Airbender – Netflix

Vi väntade oss Netflix live action-adaption av The Last Airbender redan under 2022, men då hann den som bekant inte släppas. Istället får vi sätta våra förhoppningar till att den kommer hinna lanseras som en av alla nya serier 2023. Netflix serie är baserad på animerade Avatar: Legenden om Aang och handlar om en värld bestående av fyra nationer, döpta efter de fyra elementen och där individer har förmågan att kontrollera elementen. En gång i tiden levde de i harmoni, men nu hotar eldnationen att köra över de övriga nationerna.

Premiär: Någon gång 2023.

Nya serier 2023 – topplistan och tipsen
Foto: Netflix.

The Three-Body Problem – Netflix

En av Netflix större kommande satsningar är sci fi- och fantasyäventyret The Three-Body Problem, baserad på Liu Cixins roman med samma namn. I skrivande stund håller Netflix än så länge detaljer om handlingen hemliga, men baserat på källmaterialet kommer serien att handla om mänsklighetens första kontakt med utomjordiskt liv. Vi kommer också att få se flera tunga namn i serien, inklusive Benedict Wong, John Bradley, Liam Cunningham, Jonathan Pryce och Eiza González.

Premiär: Någon gång 2023.

Nya serier 2023 – topplistan och tipsen
Foto: Netflix.

The Squid Game (säsong 2) – Netflix

Det globala fenomenet Squid Game förnyades till mångas förtjusning med en ny säsong och just nu ser den ut att få se dagens ljus under 2023. I den första säsongen fick vi följa en stor mängd personer tävla på liv och död i olika lekar, för att som ensam vinnare ta hem en enorm summa pengar. Exakt vilken riktning den kommande säsongen tar återstår att se, men vi räknar med att få en närmare inblick i vilka som ligger bakom det makabra spelet.

Premiär: Någon gång 2023.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story
Foto: Netflix.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story – Netflix

Netflix rider vidare på Familjen Bridgertons framgångsvåg med den kommande miniserien Queen Charlotte: A Bridgerton Story – ett biografiskt drama om drottning Charlottes resa mot toppen. Serien har annonserats vara en form av prequel till Bridgerton och kommer att fokusera på hur drottningens giftermål med kung George III och hur det skapade den värld som karaktärerna i Bridgerton sedermera ärver.

Premiär: Våren 2023.

Sagan om Ringen: Maktens ringar säsong 2 släpps 2023
Foto: Amazon Prime Video.

Sagan om Ringen: Maktens ringar (säsong 2) – Amazon Prime Video

Tidernas största tv-seriesatsning gjorde entré under hösten 2022 när Sagan om ringen: Maktens ringar äntligen hade premiär på Prime Video. Med tanke på hur storskalig produktionen är kan det vara optimistiskt att hoppas på en premiär för den andra säsongen under 2023, men det är inte omöjligt. Hittills ser produktionen ut att rulla på som den ska och om allt klaffar kanske vi får ta del av nya avsnitt i slutet av året.

Premiär: Förhoppningsvis 2023

Nya serier 2023 – topplistan och tipsen
Foto: Amazon Prime Video.

Sagan om drakens återkomst (säsong 2) – Amazon Prime Video

Maktens ringar är inte Prime Videos enda fantasysatsning på seriefronten. De har även Sagan om drakens återkomst (The Wheel of Time) på plattformen. Serien gjorde debut 2021 och mottogs med öppna armar på flera håll. Sedan dess har väntan på nya avsnitt varit lång, men vi ser ut att få ta del av dem någon gång 2023.

Premiär: Någon gång 2023

Nya serier 2023 – svenska titlar

Svenska boken En helt vanlig familj blir serie på Netflix
Foto: Netflix.

En helt vanlig familj – Netflix

Bland alla nya serier 2023 väntar givetvis en drös sevärda svenska serier. En av dem vi ser fram emot allra mest är En helt vanlig familj som kommer till Netflix. Serien är baserad på Mattias Edvardssons bästsäljare med samma namn, som har sålts i över en halv miljon exemplar, i 35 länder. Serien kommer att handla om en till synes helt vanlig familj, vars tillvaro vänds upp och ner när dottern oväntat häktas, anklagad för mord.

Premiär: Någon gång 2023.

Strandhotellet släpps 2023
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Strandhotellet – Viaplay

Deckardrottningen Camilla Läckberg har de senaste åren kammat hem stora framgångar i sina samarbeten med Viaplay, och under 2023 samarbetar författaren och streamingtjänsten återigen när de sjösätter Strandhotellet – en serie på teman som omöjlig kärlek och rivalitet. Serien beskrivs som en kriminalsåpa om två rivaliserande familjer i kuststaden Saltsjövik.

Premiär: Någon gång 2023

Ronja Rövardotter – Viaplay

En av de senaste årens mest spännande svenska seriesatsningar kommer till Viaplay under slutet av 2023. Vi pratar givetvis om Ronja Rövardotter-serien, som är baserad på Astrid Lindgrens älskade verk. Berättelsen kan ni sannolikt redan, om inte från boken så från filmen från 1984, men nu kommer vi få ta del av den i ännu större skala.

Premiär: Slutet av 2023

Nya serier 2023 – topplistan och tipsen
Foto: Viaplay.

Leva Life – Viaplay

I Viaplays kommande Leva Life får vi följa ett kompisgäng i 20-årsåldern som ställs inför något otänkbart – en av dem kommer kanske inte att överleva. En av kompisarna i gänget, Nora (Hanna Ardéhn), får reda på att hon har en cancertumör i magen, men vägrar ge upp på sina drömmar om framtiden, vilket tvingar henne att balansera dödsångest och cellgiftsbehandlingar med sitt vardagliga liv.

Premiär: Någon gång 2023.

Nya serier 2023 – topplistan och tipsen
Foto: C More.

Top Dog (säsong 2) – C More

Den första säsongen av Top Dog blev en rejäl succé på C More, men vi har behövt vänta riktigt länge på uppföljningen. Serien hade premiär redan 2020 och under 2023 ser vi till sist ut att få ta del av den andra säsongen. Något premiärdatum har vi inte ännu, men inspelningen av säsong två startade redan i början av 2022, så förhoppningsvis behöver vi inte mycket längre på de nya avsnitten.

Premiär: Någon gång 2023

Ny serie om Börje Salming med Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt
Foto: Viaplay.

Dramaserien om Börje Salming – Viaplay

Legendaren Börje Salmning lämnade oss under slutet av 2022, men innan det hann Viaplay annonsera att de producerar en serie om hans makalösa karriär som hockeyspelare. I serien kommer vi att få se Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna och fokus i serien kommer att ligga på det som utgjorde grunden för vad som skulle bli en förevigande karriär.

Premiär: Sannolikt 2023.

Ännu är inte alla nya serier 2023 kända. Listan uppdateras allt eftersom de senaste nyheterna presenterats.

Mer läsning:

 

 

 

 

NÄSTA ARTIKEL