Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bästa serierna på Netflix 2023 – alla bra serietips

Bästa serierna på Netflix 2023 – alla bra serietips

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
25 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
25 december 2022

Vi samlar streamingtjänstens höjdpunkter

Är du i behov av nya bingevänliga projekt? Filmtopp tar sitt ansvar och listar de bästa serierna på Netflix 2023 för att underlätta ditt sökande.

Nytt år, nya serier på världens största streamingtjänst. Då passar Filmtopp på att lyfta fram guldkornen som komma skall. Här är höjdpunkterna vi ser lite extra mycket fram emot och som har potentialen att tillhöra de bästa serierna på Netflix 2023. 

Mer sugen på att spana in filmutbudet? Här hittar du vår lista med Netflix bästa filmer 2023 för alla nyheter du vill hålla koll på.

Listan uppdateras med betygsatta rekommendationer av Filmtopps redaktion allt eftersom.

De bästa serierna på Netflix 2023

You – en av de bästa serierna på Netflix 2023
Foto: Netflix.

You (säsong 4)

Genre: Drama, Krim, Thriller
Skapare: Sera Gamble, Greg Berlanti
Medverkande: Penn Badgley, Tati Gabrielle, Charlotte Ritchie, Tilly Keeper m.fl.

Netflix-favoriten You är tillbaka med sin fjärde säsong i ordningen, och den bjuder på fullt duglig underhållning för fans av serien. Denna gången har vår huvudkaraktär bytt namn från Joe Goldberg till Jonathan Moore och begett sig till London, på jakt efter nästa besatthet. Saker och ting går givetvis inte helt som planerat för "Jonathan" och säsongen bjuder på en och annan spännande twist.

Premiär för That '90s Show – fortsättningen på That '70s Show
Foto: Netflix.

That '90s Show (säsong 1)

Genre: Komedi
Skapare: Bonnie Turner, Terry Turner, Gregg Mettler, Lindsay Turner
Medverkande: Callie Haverda, Ashley Aufderheide, Mace Coronel, Maxwell Acee Donovan, Reyn Doi, Sam Morelos, Debra Jo Rupp, Kurtwood Smith m.fl.

That '70s Show gjorde stor succé på slutet av 90- och början av 00-talet och blev startskottet på flera framgångsrika karriärer. Nu, 17 år senare, är uppföljaren That '90s Show här och för fans av originalet kan den mycket väl bli en hit. Mycket är sig nämligen likt, med skillnaden att vi nu befinner oss i mitten av 90-talet och det är Leia Forman, dotter till Eric och Donna, som är huvudperson och på besök hos Red och Kitty i Point Place, Wisconsin.

Bästa serierna på Netflix 2023 – alla bra serietips
Foto: Netflix.

Copenhagen Cowboy (säsong 1)

Genre: Krim, Drama, Thriller
Skapare:
 Nicolas Winding Refn
, Sara Isabella Jønsson Vedde
Medverkande: Angela Bundalovic, Li li Zhang, Zlatko Buric m.fl.

Den danske auteuren Nicolas Winding Refn slog igenom stort med Pusher-filmerna och har sedan dess gett oss en handfull missar och träffar. Hans första serie, Too Old to Die Young (2019), visade sig vara lite väl tålamodskrävande – hur snygg den än var. Denna gången samarbetar han med Sara Isabella Jønsson Vedde och än en gång levererar han en urläcker serie, som endast sinkas av ett genomgående lågt tempo.

Det finns extremt mycket att uppskatta med Copenhagen Cowboy, men det krävs ett visst tålamod för att kunna ta den till sig.

En av de bästa serierna på Netflix 2023 – Kaleidoscope
Foto: Netflix.

Kaleidoscope (säsong 1)

Genre: Drama, Action
Skapare: Eric Garcia
Medverkande: Giancarlo Esposito, Rufus Sewall, Jai Courtney, Tati Gabrielle, Paz Vega m.fl.

Kaleidoscope är en spännande, experimentell serie på Netflix som landande på streamingtjänsten i början av 2023. Som del av seriens grundkoncept är tanken att man ska kunna se serien avsnitt i vilken ordning som helst. Om det verkligen fungerar är inte hundraprocentigt, men det finns trots allt mycket att uppskatta med projektet.

Även om avsnitten mellan det första och sista avsnittet slumpas fram så är handlingen i grund och botten densamma – en grupp genomför en kupp för att komma över värdepapper värda flera miljarder, varefter vi får se vad som hände både innan och efter deras "heist".

Vikings: Valhalla (säsong 2)

Skapare: Jeb Stuart
Med: Taylor James, Sam Corlett, Leo Suter m.fl.

Kan man få nog av vikingar? Trodde väl inte det. I Vikings: Valhalla säsong 2 fortsätter striderna och det utlovas svettigare bataljer än någonsin – låt mjödet flöda!

Premiär: 12 januari

Blir That '90s Show en av de bästa serierna på Netflix 2023?
Foto: Netflix.

That '90s Show (säsong 1)

Skapare: Gregg Mettler, Bonnie Turner, Lindsey Turner, Terry Turner
Med: Ashton Kutcher, Topher Grace, Kurtwood Smith, Debra Jo Rupp m.fl.

Med ett underbart soundtrack och en skön tagning på 70-talet blev That ’70s Show en enorm succé världen över. Nu återvänder vi till Eric & Donna två decennier senare, där deras barn istället står i centrum. Flera av originalskådespelarna återvänder, däribland Mila Kunis, Ashton Kutcher, Laura Prepon och Topher Grace. Låt oss nu hoppas att den här serien blir lika kul, isåfall har helt klart en av de bästa serierna på Netflix 2023 framför oss.

Premiär: 19 januari

Bästa serierna på Netflix 2023 – alla bra serietips
"Lockwood & Co." är ett av alla bra serietips på Netflix att ta med sig in på året. Foto: Netflix.

Lockwood & Co. (säsong 1)

Skapare: Jonathan Stroud
Med: Morven Christie, Luke Treadaway, Ruby Stokes m.fl.

Älskar du kriminalare, men som gärna få ha en äventyrlig twist? Då vill du spana in Lockwood & Co. Denna brittiska detektivserie följer de mest begåvade tonårsspökjägarna som varje natt ger sig in i farliga strider med dödliga andar. Bland de stora lirarna finns ett litet startup-företag: Lockwood & Co., som drivs av tre tonåringar. Snart tar de sig an utmaningen att reda ut ett mysterium som kan komma att ändra historiens gång.

Premiär: 27 januari

You (säsong 4)

Skapare: Greg Berlanti, Sera Gamble
Med: Penn Badgley, Victoria Pedretti, Ambyr Childers m.fl.

Stalker-dramat You har med tiden blivit en av de stora publikfavoriterna på Netflix. Har du ännu inte kastat dig in i serien har du ännu tiden att sätta dig in i berättelsen om den farligt charmige men samtidigt besatte Joe Goldberg – mannen som går för långt när han vill äta sig in i livet på de kvinnor som han förälskar sig i.

Premiär: 9 februari

Bästa serierna på Netflix 2023 – alla bra serietips
Den nya säsongen av "Bridgerton" är sannerligen ett alla bra serietips på Netflix.

Bridgerton (säsong 3)

Skapare: Chris Van Dusen
Med: Phoebe Dynevor, Jonathan Bailey, Claudia Jessie, and Luke Thompson 

Ny säsong, nya intriger. Den förra säsongen av Bridgerton visade att romantik på film kan göra sig som allra bäst när den får byggas upp under lång tid, med kyskhetsbältet på. I den tredje säsongen fortsätter vi att följa Netflix kanske mest berömda familj. Att det blir tittarsuccé kan vi med 99,99 procents säkerhet garantera, nu återstår det bara att se vilken riktning berättandet tar den här gången.

Premiär: TBA

Shadow & Bone (säsong 2)

Skapare: Eric Heisserer
Med: Jessie Mei Li, Ben Barnes, Archie Renaux m.fl.

Baserad på Leigh Bardugos bästsäljande Grishaverse-romaner, återvänder Shadow and Bone för en andra säsong. Även den här uppges serien fylla oss med romantiska bekantskaper, stora strider och allmänt episka äventyr – samt en chockerande familjehemlighet som kan komma att sätta allting på spel.

Premiär: 16 mars

Stranger Things säsong 5 med bland de bästa serierna på Netflix 2023
Foto: Netflix.

Stranger Things (säsong 5)

Skapare: Matt Duffer, Ross Duffer
Med: Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Mike Wheeler, Gaten Matarazzo, Millie Bobby Brown m.fl.

Senare i år får vi se den efterlängtade femte och sista säsongen av Stranger Things, som vi vågar förmoda kommer tillhöra de bästa serierna på Netflix 2023. I dagsläget har vi lite information om vad som väntar oss – bröderna Duffo vill inte ge några detaljer om handlingen – men vi förväntar oss en storslagen final. De senaste uppgifterna säger däremot att avsnitten inte kommer att bli lika långa som i den föregående. Publiken lär hålla tummarna för att den i alla fall blir lika skrämmande som säsong 4 då det var en välkomnad ingrediens.

Premiär: TBA

Bästa serierna på Netflix 2023 – alla bra serietips
Jeff Daniels i "American Rust". Foto: SkyShowtime.

A Man in Full (miniserie)

Skapare: David E. Kelley

Med: Jeff Daniels, L. Warren Young, Bill Camp m.fl.

Bara Jeff Daniels namn är en tillräcklig anledning för att ge den här serien en chans. Under åren har han visat sig varit något av en sjungen hjälte i filmvärlden. I den här serien följer vi en fastighetsmogul som plötsligt befinner sig i konkurs. Nu måste han göra allt i sin makt för att skydda sitt rike och stoppa alla som försöker håva in på hans fall.

Premiär: TBA

Detta var vår lista med de bästa serierna på Netflix 2023 att se fram emot. Här hittar du fler tips på nya filmer 2023 som inte nödvändigtvis kommer till streamingtjänsten.

 

 

 

 

NÄSTA ARTIKEL