Nya filmer 2023 – tips på bra filmer

Nya filmer 2023 – tips på bra filmer

Filmtopp
Uppdaterad 31 oktober 2023 kl. 11:10 | Publicerad 03 december 2022 kl. 15:12

Vi kartlägger årets höjdpunkter

Ett spännande år väntar alla filmfantaster. Här listar vi de nya filmer 2023 som kommer stjäla världens uppmärksamhet. Kort och gott titlar att se fram emot!

Snabbversion
  • Hundratals filmer från bio- och streamingmarknaden ligger grund för artikeln.
  • Filmtopp listar nya, sevärda filmer som har haft premiär.
  • Därefter följer en listning med kommande titlar vi ser fram emot.

Nya filmer 2023 – sevärda titlar

Pain Hustlers
Foto: Netflix

 

Genre: Drama
I rollerna: Emily Blunt, Chris Evans, Andy Garcia m.fl.

Från David Yates kommer här ett strålande "hustler-drama" om ett företag som försöker sko sig på ett nytt smärtlindrande prepparat – trots att risken för missbruk är överväldigande. Läkare mutas, människor dör och företagarna blir feta. Baserad på en sann historia – tragiskt nog.

Paradiset brinner
Foto: TriArt Film

Paradiset brinner

Genre: Drama
I rollerna:  Bianca Delbravo, Dilvin Asaad, Safira Mossberg, Ida Engvoll m.fl.

Svenskt drama om tre systrar som försöker klara sig själva i sina föräldrars frånvaro. Resultatet är väldigt gripande och alldeles utmärkt. Var en av Sveriges tre kandidater för att bli årets svenska Oscarsbidrag. Se den.

Foto: Netflix.

The Killer 

Genre: Drama, Thriller
I rollerna: Michael Fassbender m.fl.

I The Killer spelar Michael Fassbender en lönnmördare som vi tätt får följa med när han noga planerar sina ohyggliga jobb. Men ett misslyckat uppdrag leder till stora konsekvenser, vilket ger honom anledning till hämnd. Stämningen i filmen spänns oerhört varje gång lönnmördaren når fram till en av sina nya måltavlor. Att inte riktigt veta vad han kommer att göra härnäst gör att man nästan sitter på kanten av sin stol. Ännu en mycket underhållande film signerad mästaren David Fincher.

Nowhere (2023)
Foto: Netflix

Nowhere

Genre: Drama, Thriller
I rollerna: Anna Castillo, Tamar Novas, Tony Corvillo m.fl.

 en dystopisk framtid där Spanien utvecklats till en hårt styrd diktatur, har dess regering tagit sig an uppgiften att utrota landets barn, gravida och äldre för att hantera bristen på resurser. Efter att ha förlorat sitt första barn till regeringen och med ett andra på väg, är Mia (Anna Castillo) och Nico (Tamar Novas) bara en del av befolkningen som desperat gett allt de äger för en biljett ut. Planen är att gömma sig i en container för att sedan smugglas ombord på ett lastfartyg som ska ta dem säkert över havet till Irland, men deras resa är långt ifrån smärtfri.

Saw 10
Foto: Nordisk Film

Saw X

Genre: Skräck
I rollerna: Tobin Bell, Shawnee Smith, Steven Brand m.fl.

Den tionde filmen i ordningen visade sig vara en av de bästa. John "Jigsaw" Kramer drar till Mexiko för att bota sin cancer, men när han blir blåst av läkarna bestämmer han sig för att hämnas – blodigt. Enkelt, roligt och väldigt kreativt. Klart värt sin tid för alla skräckälskare där ute!

Recension: The Creator (2023)
Foto: Disney

The Creator

Genre: Sci-fi, Action
I rollerna: John David Washington, Madeleine Yuna Voyles, Gemma Chan, m.fl.

Efter Rogue One är det dags för Gareth Edwards att återvända till sci-fi-världen, denna gången med en film där människan står i krig mot AI. Ganska passande, eller hur? Huvudrollen görs av John David Washington, som får i uppdrag att hitta och fröstöra "The Creator" – skaparen bakom en avancerad AI med kraften att avsluta både kriget och mänskligheten. Sjukt snyggt med väldigt kreativ design.

Past Lives
"Past Lives" är en av årets nya och bästa filmer. Foto: A24

Past Lives

Genre: Drama, Romantik
I rollerna: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro m.fl.

Past Lives har omedelbart blivit en av årets stora favoriter. Celine Songs debutlångfilm visar tydligt vilken enastående regiförmåga hon besitter när hon med enkla medel berättar den gripande historien om Na Young och He Sung – två barndomsvänner vars vägar går åt skilda håll. Hon flyttar till New York, medan han stannar i Sydkorea. Åren går, men han kan inte sluta tänka på henne. Deras vägar kommer att korsas igen, mycket snart. Det är vackert, ruggigt välspelat och mycket sevärt.

Mord i Venedig
Foto: Disney

Mord i Venedig

Genre: Drama, Skräck
I rollerna: Kenneth Branagh, Michelle Yeoh, Jamie Dornan, Tina Fey m.fl.

Tredje gången gillt! Kenneth Branaghs nya Agatha Christie-film är faktiskt sevärd. Glöm fiaskon som Mordet på Orientexpressen och Döden på Nilen, Mord i Venedig är inte alls så pjåkig! Om du är en sucker för pusseldeckare har du faktiskt en del att se fram emot – liksom otroligt många inklämda och ganska märkliga jump scares. Visst, inte världens bästa film, men underhållande är det!

The Beasts
Foto: Edge Entertainment

De ovälkomna

Genre: Drama, Thriller
I rollerna: Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera, Diego Anido m.fl.

Denna spanska thriller är inte bara en ny film – det är en bra sådan med. Tankarna förs till Straw Dogs (1971) när vi här möter ett franskt par som börjar terroriseras av de spanska byborna nära området de flyttat till. Snaran dras långsamt åt om tittaren och spänning blir bara allt mer intensiv. Otroligt bra!

En dag och en halv – en av årets nya och bra filmer
Fares Fares i "En dag och en halv". Foto: Netflix

En dag och en halv

Genre: Drama, Thriller
I rollerna: Alexej Manvelov, Fares Fares, Alma Pöysti m.fl.

Fares Fares regidebuterar med detta täta kidnappningsdrama på Netflix. Här följer vi en man (Alexej Manvelov), som kidnappar sitt ex (Alma Pöysti) från vårdcentralen hon jobbar på. Med pistolmynningen ständigt pressad mot hennes huvud tvingar han polisen Lukas (Fares Fares) att köra honom till säkerhet. Det ska bli spännande att se vad Fares hittar på härnäst!

Margot Robbie
Margot Robbie i "Barbie". Foto: Warner Bros.

Barbie

Genre: Komedi
I rollerna: Margot Robbie, Ryan Gosling, Emma Mackey, Will Ferrell m.fl.

Årets största kassasuccé är rosatonade Barbie med Margot Robbie och Ryan Gosling i huvudrollerna. I regi av kritikerfavoriten Greta Gerwig kommer de till liv som Barbie och Ken, men livet i dockornas värld är inte riktigt så enkelt som det borde vara. Denna komedi har rosats rejält, och visst är den underhållande.

Oppenheimer
Foto: Universal Pictures

Oppenheimer

Genre: Drama
I rollerna: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon m.fl.

Jämte Barbie är så klart Oppenheimer årets största snackis – mycket tack vare internetfenomenet "Barbenheimer" där de båda filmerna ställdes mot varandra. Men också på egna meriter. Filmen är trots allt regisserad av Christopher Nolan och har fått lysande recensioner världen över. Om du vill se en handfull nya filmer från 2023 är detta definitivt en av de bästa. Här följer vi historien om Robert Oppenheimer, "atombombens fader" under konstruktionen av det fruktade vapnet, men också dess efterspel.

Den lilla sjöjungfrun
Foto: Disney

Den lilla sjöjungfrun

Genre: Äventyr, Romantik
I rollerna: Halle Bailey, Melissa McCarthy, Jonah Hauer-King, Javier Bardem m.fl.

Det detta återberättade gör rätt är att den behåller och förstärker allt det man älskade med originalfilmen och förbättrar det som första filmen kunde ha gjort bättre. Musiken i denna version är kort och gott magisk och påminner en ännu en gång om varför kompositören Alan Menken är en av vår tids musikaliska genier. Tillsammans med Lin Manuel Miranda har den ikoniska musiken fått en modern tolkning som slår på alla hjärtsträngarna och till och med får en att skratta till.

Guardians of the Galaxy vol. 3
Foto: Disney

Guardians of the Galaxy vol. 3

Genre: Action, Äventyr
I rollerna: Chris Pratt, Bradley Cooper, Vin Diesel, Zoe Saldana m.fl.

Denna gången får vi följa Rocket (vars röst görs av Bradley Cooper) närmare och vi får veta hans bakgrund. Peter Quill (Chris Pratt) däremot sörjer förlusten av Gamora (Zoe Saldana) men måste samla ihop sig för att rädda en av sina egna och hela världen.  I denna film har karaktärernas känslomässiga story utvecklats bra och det skapar stark empati för våra rymdhjältar.

KLART: då har One More Time premiär på Netflix – se bidler här
Hedda Stiernstedt i One More Time. Foto: Netflix

One More Time

Genre: Drama, Komedi
I rollerna: Hedda Stiernstedt, Evelyn Mok, Vanna Rosenberg, Per Fritzell m.fl

För den som gillar filmer i stil med "Måndag hela veckan" och "17 again", eller klassiska ungdomsfilmer från amerikanska high schools kommer troligtvis "One More Time" gå rätt hem. Annars finns det en risk att det blir en tjatig film som till viss del känns lite mycket. Den som ändå håller ut belönas med en avslutande period som faktiskt är fin och med visst djup.

Evil Dead Rise affischbild
Foto: Warner Bros.

Evil Dead Rise

Genre: Skräck
I rollerna: Lily Sullivan, Alyssa Sutherland, Morgan Davies m.fl.

Evil Dead Rise är äntligen här! Ännu en gång kommer den hudbundna boken av ondska att plåga och tortera dem som läser ur den. Det är ett beprövat koncept som fortsätter att skrämma publiken, särskilt efter att den senaste utgåvan Evil Dead från 2013, höjde våldet till högsta nivån. Evil Dead Rise är mer i takt med den senaste installationen, än 80-tals klassikern, då den är full av blod, tortyr och extrem våld.

Nicolas Cage som Dracula
Foto: UIP

Renfield

Genre: Skräck, Komedi
I rollerna: Nicholas Hoult, Nicolas Cage, Awkwafina m.fl.

Nicolas Cage spelar Dracula i den här flippade skräckkomedin om den blodsugande grevens tjänare Renfield. Det utspelas i modern tid där Renfield försöker tjäna sin mästare samtidigt som han insser att han befinner sig i en skadlig relation. Att jobba för Dracula är inte direkt någon dans på rosor. Roligt, flippat och mycket blodigt.

Nya filmer 2023 – tips på bra filmer
Av nya filmer 2023 har "Super Mario Bros. Filmen" varit en av de mest efterlängtade. Foto: United International Pictures.

Super Mario Bros. Filmen

Genre: Animation, Äventyr, Komedi
I rollerna: Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black, Keegan-Michael Key, Seth Rogen m.fl.

En animerad storsatsning av Nintendo, Universal Pictures och Illumination Entertainment på en ny filmatisering av Super Mario Bros. älskade värld. Många tunga namn finns med på rollistan som röstskådespelare, inklusive Chris Pratt som Mario, Anya Taylor-Joy som Princess Peach och Jack Black som Bowser.

 

Air
Foto: Warner Bros. Discovery

Air

Genre: Drama
Med: Matt Damon, Ben Affleck, Jason Bateman, Gustaf Skarsgård m.fl.

Air skildrar en gripande berättelse som följer en karriärdefinierande chansning där allt stod på spel. Det är den sanna historien om en skoförsäljare som övertalade Nike att anlita basketstjärnan Michael Jordan. Vad som följde sedan revolutionerade sportvärlden och populärkulturen med varumärket Air Jordan. Stjärnspäckat och underhållande!

Honor Among Thieves
Foto: UIP

Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves

Genre: Action
Med: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith, Sophia Lillis, Hugh Grant m.fl.

Efter att ha rymt från fängelset ger sig småtjuvarna Edgin (Chris Pine) och Holga (Michelle Rodriguez) ut på ett hejdundrande äventyr för att återförena Edgins familj och sätta dit sin tidigare partner in crime, Forge (Hugh Grant), som också är anledningen till att de åkte fast.

När rollspelens rollspel blir Hollywoodfilm är resultatet bättre än förväntat. Bitvis är det faktiskt ruggigt underhållande med kreativa scener och fyndigt munhuggeri. Särskilt imponerande är filmens första halva som flera gånger nosar på de höga betygen

Infinity Pool – en av alla nya sevärda titlar
Mia Goth och Alexander Skarsgård i Infinity Pool. Foto: Universal Pictures

Infinity Pool

Genre: Skräck
Med: Alexander Skarsgård, Mia Goth, Cleopatra Coleman m.fl.

På ett isolerat hotell, njuter James och Em av den ultimate semestern med fantastiska stränder, enastående personal och gassande sol. Men den förföriska och mystiska Gabi, får dem att våga sig utanför hotellområdet, där de plötsligt befinner sig i en kultur full av våld, hedonism och outsäglig fasa.

En tragisk olycka ställer dem öga mot öga med nolltolerans mot brott: antingen blir man avrättad, eller, om man är så rik att man har råd med det, så kan man se sig själv dö som klon istället.

John Wick: Chapter 4
Foto: Nordisk Film

John Wick: Chapter 4

Genre: Action
Med: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishbourne m.fl.

Efter en prolog där John Wick rider på en häst i ett ökenlandskap för att mörda en arabisk ledare vid "The High Tabe" kastas vi in i ungefär en timmes lång strid i Osaka. Där presenteras vi för flera nya karaktärer som titt som tätt kommer att poppa upp under resans gång. Däribland Caine (Donnie Yen) – en blind och livsfarlig lönnmördare, dödliga Akira och den mystiske spanaren (Shamier Anderson), som tålmodigt väntar på att belöningssumman på John Wicks huvud ska ticka uppåt. Skoningslös action när den är som mest.

Munch
Foto: Viaplay

Munch

Ganre: Drama
Med: Anne Krigsvoll, Alfred Ekker Strande, Mattis Herman Nyquist m.fl.

Henrik Martin Dahlsbakken är tillbaka med en ny film och denna gången av det seriösare slaget. Det handlar om den stora konstnären Edvard Munch och skildras på ett I'm Not There-liknande manér där olika skådespelare gestaltar målarens olika faser. Totalt rör det sig om fyra stycken olika tidslinjer, som på olika vis får korsbefruktas med varandra. Vissa mer framgångsrikt än andra.

 

Boston Strangler
Foto: Disney

Boston Strangler

Genre: Drama
Med: Keira Knigtley, Carrie Coon m.fl.

Matt Ruskin har skapat en modern thriller som de två kvinnliga journalisterna som lyckades avslöja vem den notoriske Bostonstryparen var. Den mest drivna av de två journalisterna, Loretta McLaughlin, spelas av Keira Knightly, som äntligen får göra annat än att kyssas på regniga åkrar i romantiska dramer. Likt Jake Gyllenhaal i Zodiac (2007) blir hon besatt av att hitta en mördare som försätter en hel stad i skräck. Familjeliv? Hej då. Evigt stirrande i journaler? Nämen, tjena! Carrie Coon spelar den andra journalisten, som är lite skickligare på att distansera sig från sitt arbete.

Eo
Foto: Njutafilms

EO

Genre: Drama
Med: Ett gäng åsnor och Isabelle Hupert

I en omvälvande och mycket känslomässigt stark historia får vi se det moderna Europa genom en åsnas ögon. Efter att Eo inte längre får vara kvar på cirkusen där han börjat sina dagar hamnar han på en bondgård. Men friheten kallar och Eo rymmer.  Därefter hamnar Eo i en serie av farliga, märkliga och äventyrliga situationer. Under sina resor över kontinenten stöter Eo på både bra och dåliga människor och upplever såväl glädjeämnen som sorger. Den som en gång sett världen genom Eos ögon blir aldrig mer densamma.

Close
Foto: Njutafilms

Close

Genre: Drama
Med: Eden Dambrine, Gustav De Waele, Émilie Dequenne m.fl.

När vi introduceras för Leo och Rémi är de oskiljaktiga – mer bröder än vänner. Snart börjar  de "tuffa" eleverna på skolan kommentera deras närhet med diverse bögskämt och homofobiska gliringar, något som skapar en spricka i vännernas relation. Värre blir det när Leo (lysande spelad av Eden Dambrine) börjar stöta bort sin vän. Ett agerande som kommer att få oanade konsekvenser.

 

Recension: En vacker dag… (2022)
Foto: NonStop Entertainment

En vacker dag…

Genre: Drama
Med: Léa Seudeux, Pascal Greggory, Melvil Poupaud m.fl.

 En ung kvinna lever med sin dotter och sin pappa, som lider av en neurodegenerativ sjukdom. Samtidigt som hon kämpar med att hitta ett hyfsat hem för sin pappa att bo på springer hon in i en gammal vän, och trots att han redan har ett förhållande så inleder de en affär.

Empire of Light (2023)
Foto: Walt Disney Studios.

Empire of Light

Genre: Drama
Med: Olivia Colman, Micheal Ward, Toby Jones, Colin Firth m.fl.

Empire of Light är en ny dramafilm signerad Sam Mendes, med Oscarsvinnaren Olivia Colman i huvudrollen. Colman spelar Hilary, som jobbar på en anrik biograf och lever ett stilla, passivt liv. Det ändras när hon får en ny kollega i Stephen (Micheal Ward), en yngre man av annan etnicitet, som plötsligt sätter färg på hennes tillvaro. Filmen beskrivs av Filmtopps Oskar Pettersson som på gränsen till översentimental, men menar att delar av filmens värme trots allt når fram.

Reality
Foto: Seaview.

Reality

Genre: Drama
Med: Sydney Sweeney, Josh Hamilton, Marchánt Davis, Benny Elledge

Reality berättar historien om Reality Winners fängslande. För den som inte har koll på Winner är hon en uppmärksammad amerikansk visselblåsare som haft positioner inom både NSA och det amerikanska flygvapnet. Detta moderna och starka kammarspel är baserat på regissören Tina Satters pjäs Is This a Room, som i sin tur skrevs utifrån verkliga ljudinspelningar från Winners gripande. Filmen hade världspremiär på Berlins filmfestival.

Rolf Lassgård avslöjar sin största styrka som skådespelare
Foto: Nordisk Film.

Andra akten

Genre: Drama, Romantik
Med: Rolf Lassgård, Lena Olin, Lars Väringer, Görel Crona, Charlie Gustafsson m.fl.

I Mårten Klingbergs mysiga Andra akten får vi följa en nyligen pensionerad fysioterapeut (Lena Olin) som försöker hitta en ny mening i livet, och kanske börjar hon komma något på spåren när hon tjatar till sig ett jobb trots att hon har pensionerat sig. Hon får i uppdrag att hjälpa en känd skådespelare med rehabiliteringen efter en stroke. Den vresige patienten är inte enkel att hantera till en början, men snart utvecklar sig Andra akten till en härlig feelgood-film om att hitta sig själv sent i livet.

Kungen
Foto: SF STudios

Kungen

Genre: Dokumentär
Med: Karin af Klintberg, Carl XVI Gustaf m.fl.

I två år uppvaktade filmregissören Karin af Klintberg hovets informationsavdelning. Till slut fick hon som första journalist någonsin ett ja. En unik möjlighet att på nära håll få följa kung Carl XVI Gustaf i hans liv och arbete. Detta är en intresseväckande och oväntat närgående dokumentär om en man som alltid hållit sig sluten.

The Adults – sevärd ny film 2023
Foto: Universal Pictures

The Adults

Genre: Drama
I rollerna: Michael Cera, Hannah Gross, Sophia Lillis, Anoop Desai m.fl.

The Adults är en sevärd dramafilm som rymmer gott om skratt och handlar om tre syskon som alla befinner sig i olika stadier av vuxenlivet. Storyn är typiskt karaktärsdriven och det är relationen mellan de tre syskonen som är hjärtat i filmen – och dynamiken dem emellan är presenterad med ett starkt manus och imponerande skådespeleri. I de tre syskonrollerna ser vi Michael Cera, Hannah Gross och Sophia Lillis.

Nya sevärda filmer 2023
Foto: Disney

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Genre: Action, Äventyr, Komedi
I rollerna: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Kathryn Newton, Michelle Pfeiffer, Michael Douglas, Bill Murray, Jonathan Majors m.fl.

Vi har blivit vana vid att Marvel pumpar ut filmer som på löpande band och det är svårt att inte känna sig lite mätt på det hela. En MCU-film som vi faktiskt ser fram emot under 2023 är Ant-Man and the Wasp: Quantumania – till stor del på grund av den härliga rollbesättningen med Paul Rudd i täten.

Cocaine Bear
Foto: Universal Pictures

Cocaine Bear

Genre: Skräck, Komedi
I rollerna: Keri Russell, Kristofer Hivju, Alden Ehrenreich, Ray Liotta m.fl.

Året är 1985 och kilovis med kokain kastas ur ett flygplan för att senare plockas upp och langas vidare på amerikansk mark. Kokset hamnar i tassarna på en nyfiken svartbjörn som med en numera vitpudrad snok går ”bear-särk” i jakten på nästa fix, och det är bäst att du inte står i vägen för Laddingtons galna framfart!

Recension: Operation Fortune: Ruse de Guerre (2023)
Foto:  SF Studios

Operation Fortune: Ruse de guerre

Genre: Action, Thriller, Komedi
I rollerna: Jason Statham, Aubrey Plaza, Hugh Grant, Josh Hartnett, Bugzy Malone m.fl.

Bland tidiga nya filmer 2023 som lär fånga mångas intresse hittar vi Guy Ritchies Operation Fortune: Ruse de guerre. Regissören här en säregen ton på sina filmer som alltid garanterar underhållning av högsta klass. Det ska också bli spännande att se vad Aubrey Plaza kan åstadkomma i en Ritchie-film, vid sidan om namn som Hugh Grant och Jason Statham.

Handlingen i filmen kretsar kring en internationell underättelsetjänst som anlitar en ny agent för att stoppa försäljningen av ny, farlig vapenteknologi.

Nya filmer 2023 – tips på bra filmer
Foto: Paramount Pictures.

Babylon

Genre: Drama, Komedi
I rollerna: Brad Pitt, Margot Robbie, Jean Smart, Olivia Wilde, Tobey Maguire, Flea, Samara Weaving, Spike Jonze, Max Minghella m.fl.

En av årets mest framemotsedda filmer kommer redan i januari. Damien Chazelle har mycket att leva upp till efter succéerna med Whiplash och La La Land, men denna berättelse om ambition och överflödig extravagans ser ut att bli något utöver det vanliga.

Magic Mike's Last Dance
Foto: Warner Bros.

Magic Mike's Last Dance

Genre: Komedi, Drama
I rollerna: Channing Tatum, Salma Hayek, Caitlin Gerard, Nancy Carroll, Gavin Spokes, Ayub Khan-Din m.fl.

Efter ett långt uppehåll gör Channing Tatums Mike Lane redo att kasta kläderna en sista gång. I Magic Mike's Last Dance är Mike pank och tvingas hoppa mellan olika bartenderjobb, men snart uppenbarar sig en möllighet att besöka London för att göra det han är bäst på – med förhoppningen om att det är sista gången.

Nya filmer 2023 – de mest framemotsedda premiärerna

Nya filmer 2023 – tips på bra filmer
Foto: Warner Bros.

Wonka

Genre: Komedi, Äventyr, Familjefilm
I rollerna: Timothée Chalamet, Olivia Colman, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key m.fl.

I slutet av 2023 kommer vi att få uppleva historien om hur den ikoniske karaktären Willy Wonka blev den han blev. I rollen som en ung Wonka kommer vi att få se Timothée Chalamet, och han omgärdas av en hel del tunga namn.

Premiär: December 2023.

Spaceman

Genre: Drama, Sci-fi
I rollerna: Adam Sandler, Carey Mulligan, Paul Dano, Kunal Nayyar, Isabella Rossellini, Sinéad Phelps m.fl.

Efter dundersuccén som regissör för Chernobyl är Johan Renck tillbaka med sitt nästa stora projekt – denna gången i form av sci-fi-dramat Spaceman. Filmen är baserad på en roman av Jaroslav Kalfař och handlar om en astronaut vars jordeliv håller på att fallera. För att styra upp det igen tar han hjälp av en varelse från tidernas begynnelse.

I rollerna ser vi flera tunga namn, inte minst Adam Sandler, Carey Mulligan och Paul Dano.

Premiär: Någon gång 2023.

Disappointment Blvd.

Genre: Komedi, Drama, Skräck
I rollerna: Joaquin Phoenix, Kylie Rogers, Parker Posey, Amy Ryan, Patti LuPone, Nathan Lane m.fl.

Ari Aster är utan tvekan en av de mest spännande nya regissörerna just nu. De senaste åren har han gjort stor succé med Hereditary (2018) och Midsommar (2019), och under 2023 återvänder han med sin tredje film, Disappointment Blvd.

Det har varit hemlighetsfullt kring filmens handling, men det ska utspela sig över flera decennier och kretsa kring en av tidernas främsta entreprenörer.

Premiär: Någon gång 2023.

OBS! Många av premiärdatumen är preliminära och kan komma att ändras.

Fler nya filmer att se fram emot 2023

Det finns bevisligen en stor mängd nya filmer 2023 som är värda att se fram emot, men det bästa av allt är att de ovan listade bara är ett litet smakprov av vad som väntar. Nedan hittar du ytterligare ett gäng filmer inom diverse genrer som förväntas ha premiär under året.

Kommande action- och äventyrsfilmer 2023

  • The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (17 november) – prequel-film till The Hunger Games
  • Argylle (någon gång 2023) – action med Henry Cavill, Sam Rockwell och Bryce Dallas Howard m.fl.
  • Rebel Moon (någon gång 2023) – Zack Snyder-action med Charlie Hunnam
  • Boy Kills World (någon gång 2023) – våldsam action med Bill Skarsgård
  • Land of Bad (någon gång 2023) – actionthriller med Russell Crowe, Liam Hemsworth och Luke Hemsworth
  • Extraction 2 (någon gång 2023) – uppföljare till Netflix actionthriller från 2020
  • Havoc (någon gång 2023) – actionthriller med Tom Hardy, Timothy Olyphant och Forest Whitaker

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL