Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya julfilmer 2020 – 11 bästa tipsen

Nya julfilmer 2020 – 11 bästa tipsen

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
04 december 2020
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
04 december 2020

Hitta julkänslan med årets bästa julfilmer.

Häll upp glöggen, slå in dig själv i en varm filt och njut av några av årets nya julfilmer – Filmtopp har vaskat fram de 11 bästa tipsen på julfilmer 2020.

Julen är tiden på året då nära och kära samlas för att umgås och visa varandra uppskattning. Julen är tiden på året då vi äter gott och unnar oss det där lilla extra. Julen är tiden på året då vi ägnar en extra tanke åt alla som inte är lika lyckligt lottade som oss själva ...

… och julen är givetvis den tiden på året då det är som mysigast att titta på film!

Varje vinter släpps det dussintals nya julfilmer och för den kombinerade jul- och filmälskaren finns det ingen bättre tid på året. Att sålla agnarna från vetet är dock lättare sagt än gjort med tanke på hur många julfilmer som finns och hur utspridda de är över olika streamingtjänster och tv-kanaler. 

För att underlätta i jakten på de bästa julfilmerna har Filmtopp tagit fram 11 bra tips som kan hjälpa dig att hitta den rätta julkänslan.

Är du enbart ute efter våra jultips från Netflix så kan du hitta dem här: Julfilmer Netflix

Jingle Jangle: En magisk jul

“Jingle Jangle: En magisk jul” är en av årets mest omtalade julfilmer, och det är den med all rätt. Filmen har visserligen sina skavanker, men den fyller välbehövligt ett tomrum bland alla andra julfilmer som tenderar att likna varandra. 

Jingle Jangle är full av magi och julstämning, och den är framför allt ett givet alternativ för alla yngre julälskare.

Finns att streama på Netflix.

Holidate – En av alla nya julfilmer på Netflix.

Tips på julfilmer 2020 - Holidate
Foto: Netflix.

Romantik och jul är väl en kombination som ingen kan säga nej till? Holidate är en modern romantisk julfilm med gott om humor som handlar om två singlar som bestämmer sig för att ta stöd av varandra under alla högtider under ett år. Ni kan säkerligen gissa er till att en och annan känsla kommer att blossa upp under årets gång...

Finns att streama på Netflix.

The Christmas Chronicles 2

Nya julfilmer 2020 - 11 bästa tipsen
Foto: Netflix. Ett sockersöt alternativ bland alla nya julfilmer.

2018 kom Netflix med julfilmen “The Christmas Chronicles” och nu har äntligen en uppföljare hittat sin väg till streamingtjänsten. The Christmas Chronicles 2 håller överlag samma nivå som sin föregångare och förtjänar helt klart din tid. Dessutom måste man ju bara se Kurt Russell som jultomten igen – finns det någon stiligare tomte i filmhistorien?

Finns att streama på Netflix.

Happiest Season

“Happiest Season” är en nytänkande romantisk julkomedi som definitivt har ett värde för dig även när det inte nalkas jul. Filmens normbrytande queer-fokus friskar upp i en genre som tenderar att vara ganska så enspårig, men normbrytande eller ej – Clea DuValls story är ett utmärkt och välskrivet drama. Se den!

Finns att streama på Hulu*.

*Hulu har inte lanserat sin tjänst på den svenska marknaden ännu, så håll utkik efter Happiest Season bland de större streamingtjänsternas julfilmer och på SF Anytime.

Angelas julönskning

Angelas julönskning på Netflix - filmtips
Foto: Netflix. En av alla nya julfilmer!

Är du ute efter någonting lättsmält och värmande som kan resonera även med de yngsta i familjen så är Angelas julönskning det givna alternativet. Angelas julönskning är ett charmigt och animerat litet paket på 47 minuter som utan tvekan kommer fylla dig med tillräckligt med värme för att du ska klara dig ända till våren.

Har du inte redan sett föregångaren Angelas jul (2018), så rekommenderar vi att du inleder med den.

Finns att streama på Netflix.

Noelle

Julfilmen Noelle finns på Disney plus
Foto: Disney+.

“Noelle” är egentligen en film från 2019, men med tanke på att Disney+ hittade till Sverige först i år så fick filmen sin lansering hos oss 2020. Filmen är en härlig komedi som handlar om tomtens dotter, Noelle (Anna Kendrick), som måste styra upp familjeverksamheten efter det att jultomten pensionerat sig och hennes äldre bror har problem med att axla ansvaret som han har ärvt. Ett mysigt alternativ bland alla nya julfilmer, väl värd att se.

Finns att streama på Disney+.

The Lego Star Wars Holiday Special

Så gott som samtliga Lego-filmer och -serier är festliga, roliga och extremt underhållande – den här 44 minuters julspecialen på Disney+ med Star Wars-tema är inget undantag. Självdistansen är som vanligt på topp i Lego-produktionerna och i denna Star Wars-special får vi dessutom bege oss ut på både en nostalgitripp och en skrattfest med julkänsla.

Disney+ har flera charmiga julkortfilmer som kan göra susen när du behöver komma i stämning. I år har tjänsten även släppt Once Upon a Snowman med allas vår favoritkaraktär Olof, från Frost, i fokus. 

Finns att streama på Disney+.

Mariah Carey’s Magical Christmas Special

“All I Want for Christmas Is You” är jullåten som sätter sig på allas hjärnor år efter år, och i och med det har Mariah Carey för evigt blivit förknippad med årets mysigaste högtid. Det känns med andra ord helt naturligt att hon fått sin egen julspecial i år. Hon är dock inte den enda storstjärnan i specialen som är där för att rädda julen. 

Vid sin sida har Carey ikoner och stjärnor som Ariana Grande, Jennifer Hudson, Snoop Dogg, Tiffany Haddish och Billy Eichner, för att bara nämna några.

Finns att streama på Apple TV+.

The Princess Switch 2: Switched Again

Nya julfilmer 2020 - 11 bästa tipsen
Foto: Netflix.

Ännu en Netflix-uppföljare – I “The Princess Switch 2: Switched Again” tar Vanessa Hudgens vidare berättelsen om bagaren och prinsessan som ser identiska ut. I den första filmen från 2018 spelade Hudgens både rollen som Stacy och den som Margaret. Denna gången får hon axla ytterligare en roll när de två dubbelgångarna upptäcker att de har en dubbel…trippelgångare. Det visar sig snart att de två kopiorna hade det betydligt lättare innan nummer tre kom in i bilden. 

Finns att streama på Netflix.

Operation Christmas Drop

Tips på julfilm – Operation Christmas Drop
Foto: Netflix.

I “Operation Christmas Drop” är det en jul fylld av sol och stränder som gäller. Filmen är en romantisk komedi om en assisten till en politiker som får i uppdrag att hitta anledningar till att stänga ned en flygbas. Flygkaptenen hon stöter på i paradismiljön tvingar henne dock att både ta itu med en och annan nyväckt känsla och motiven bakom hennes uppdrag.

Finns att streama på Netflix.

Dear Santa

“Dear Santa” kanske inte är de flestas förstaval när det kommer till julfilm, men denna dokumentär kommer att ge dig svart på vitt hur viktigt det är att vi tar hand om varandra. Dokumentären handlar om det amerikanska federala postverkets program “Operation Santa”, som går ut på att ta tillvara på de hundratusentals brev som varje år postas till tomten. Under dokumentären får vi träffa personer över hela USA som jobbar med “Operation Santa” med förhoppningen om att kunna uppfylla behövande barns önskningar.  

Finns tillgänglig på flera olika plattformar.

I Sverige har barn också möjligheten att skicka brev till tomten om de önskar.

Ho ho ho, ibland kommer filmtomten med några riktigt fina paket i form av hjärtevärmande julfilmer. Förhoppningsvis kan åtminstone några av dessa nya julfilmer falla dig i smaken, så att din filmjul kan bli precis så mysig som den kan bli. 

För fler listor, filmtips och artiklar → scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL