Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Angela's Christmas Wish. Foto: Netflix

Angela's Christmas Wish (2020)

 • 47 min
 • Familjefilm
 • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
02 december 2020
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
02 december 2020

Mysig film med fint budskap.

För många barn är julens högpunkt alla julklappar. Önskelistorna börjar finputsas så fort som första avsnittet av julkalendern är slut. Men vad är egentligen viktigast att önska sig under julen? Den frågan ställer sig Angela i denna varma kortfilm.

 • Regi:
  Damien O'Connor
 • Manus:
  Frank McCourt, Damien O'Connor
 • I rollerna:
  Oscar Butler, Moe Dunford, Jared Harris, Shona Hamill m.fl

I uppföljaren till den populära kortfilmen Angela's Christmas får vi ännu en gång ta del av den irländska flickan Angelas jul. I år har Angela stora planer och stora önskningar för julen. Efter att Angelas pappa hastigt lämnat familjen för att jobba i Australien är hennes högsta önskan för julen självklar.

Att få hem hennes pappa igen hade inte bara varit hennes högsta önskan, utan också det bästa för hela familjen tycker hon. Men hur får man hem någon från andra sidan jordklotet? Och hur ska hon hinna göra det i tid för julafton när Australien ligger så långt bort? 

Angela visar på nytt vad julen handlar om

Första kortfilmen med Angela som kom för ett par år sedan var en mycket mysig film med en hel del hjärta och värme. Årets uppföljare har samma ingredienser som gjorde filmen så populär och älskad, med ett fint budskap om julen. Här bjuds det på julkänsla så att det räcker och blir över. Trots den korta speltiden ger Angela's Christmas en något att tänka på när eftertexterna rullar.

Då vi lever i en tid som gör det svårare att träffa dem vi älskar innebär det att årets jul blir en jul som ingen annan. Filmen påminner oss ur ett barns perspektiv om vad som är det viktiga med julen och vad julen betyder för de små. Med det sagt så känns filmens budskap extra starkt och blir oundvikligt tydligt, men på ett bra vis.

Detta är verkligen en kortfilm som har allt. Här finns budskapet som jag har tjatat om, en välskriven berättelse, fin animering och en hel del känslor. Jag kommer på mig själv med att både skratta och fälla en och annan tår. Filmens 47 minuter rusar förbi och får mig att önska att filmen var betydligt längre. Så bra och fin är den faktiskt. Hoppas att vi inte behöver vänta ytterligare tre år på nästa film med Angela.

 Trots att detta är en film som har barnen som målgrupp så är Angela's Christmas klart sevärd även för den äldre publiken. Bli inte överraskad om filmen får dig att fälla en tår eller två.

MER LÄSNING: Besök Filmtopps julsida med juliga tips!

NÄSTA ARTIKEL