Nya barnfilmer på bio och streaming i höst

Nya barnfilmer på bio och streaming i höst

Filmtopp
06 september 2022 kl. 18:09

Filmtopp lyfter fram höstens stora premiärer för barn

I höst har flera nya barnfilmer premiär – både på bio och streaming – samt en hel del TV-serier. Filmtopp listar några av alla de produktioner som hela familjen snart kan se tillsammans.

Oavsett om du föredrar film eller serier, om du föredrar att mysa med barnen hemma i soffan eller ta med dem på bio, så har du en hel del att se fram emot de närmaste månaderna.

En stor mängd nya barnfilmer kommer att ha premiär på bio eller streaming under hösten, och utöver det kan vi också vänta en hel del TV-serier som är anpassade efter de yngre.

Filmtopp har vaskat fram några av guldkornen som kan avnjutas av hela familjen under hösten.

Pinocchio – Disney+

Premiär på Disney+: 8 september

Klassiska Pinocchio kommer till liv igen – denna gången på Disney+. En kombinerad CGI och live action-version av den älskade berättelsen – om träsnidaren Geppetto som skapar dockan Pinocchio och behandlar honom som sin son – har exklusiv premiär på streamingtjänsten den 8 september.

Flera stora namn skådespelar och gör rösterna i filmen, inklusive Tom Hanks, Joseph Gordon-Levitt, Cynthia Erivo och Keegan-Michael Key.

Mamma Mu hittar hem – Bio

Nya barnfilmer på bio och streaming i höst – Mamma Mu hittar hem
Foto: SF Studios.

Biopremiär: 9 september

En rolig, färgsprakande och varm, ny långfilm om den populära och älskade Mamma Mu och Kråkan. En film om två väldigt olika vänner som utforskar och upplever livets stora mirakel tillsammans.

Kenny Starfighter - DR Deo slår tillbaka – SVT

Kenny Starfighter: Dr Deo slår tillbaka
Foto: SVT.

Premiär på SVT och SVT Play: 16 september

Kenny Starfighter, galaxhjälten från planeten Mylta är tillbaka i ett nytt spännande rymdäventyr. Nu tillsammans med sin kusin Penny Starfighter. Kenny hade ett uppdrag på jorden 1997, där han med hjälp av tre barn lyckades fånga in den stinkande skurken Dr Deo, som nu sitter i tryggt förvar i ett säkerhetsfängelse på Mylta. Men Kenny gjorde ett stort misstag, han glömde kvar viktig utrustning på jorden. Rådet på Mylta ger order om att utrustningen måste hämtas tillbaka omedelbart.

Men var är Kenny? Ingen har sett honom på över tjugo år. Penny Starfighter vill verkligen ha uppdraget men måste först hitta Kenny.

Den nya säsongen av TV-serien "Kenny Starfighter – DR Deo" slår tillbaka visas i 8 stycken avsnitt.

Drifting Home – Netflix

Drifting Home – Nya barnfilmer på bio och streaming i höst
Foto: Netflix.

Premiär på Netflix: 16 september

Animefilmen för hela familjen, Drifting Home, kommer till Netflix i mitten av september. Den kretsar kring två barndomsvänner, uppvuxna i ett lägenhetskomplex som ska rivas. Under sommarlovet, när de leker i lägenhetskomplexet händer någonting märkligt – plötsligt har det drivit ut i ett öppet hav. Kommer de någonsin att kunna ta sig tillbaka?

Hokus pokus 2 – Disney+

Premiär på Disney+: 30 september

Nästan 30 år efter premiären av Hokus pokus (1993) fortsätter familjesagan med Hokus pokus 2 – och det med Bette Midler, Sarah Jessica Parker och Kathy Najimy i huvudrollerna.

Handlingen i denna uppföljare kretsar kring tre unga kvinnor som av misstag lyckas öppna dörren till dagens Salem för systrarna Sanderson. Nu måste de lista ut ett sätt att stoppa häxorna innan det är för sent.

The School for Good and Evil – Netflix

The School for Good and Evil
Foto: Netflix.

Premiär på Netflix: 19 oktober

Ser du fram emot något att se tillsammans med de aningen äldre barnen kan du ta sikte på The School for Good and Evil. Denna stjärnspäckade fantasykomedi – med skådespelare som Laurence Fishburne, Michelle Yeoh, Ben Kingsley och Charlize Theron samt med Cate Blanchett som berättarröst – handlar om två vänner som går på en skola för hjältar och skurkar – och plötsligt finner sig själva på varsin sida i kampen mellan ont och gott.

Tassar av stål – Bio

Tassar av stål
Foto: Lucky Dogs.

Biopremiär: 21 oktober

Tassar av stål har redan haft premiär på flera håll i världen och lockat en hel del – stora som små – till biograferna, och i oktober är det äntligen Sveriges tur. Filmen handlar om den älskvärda hunden, Hank, som drömmer om att bli samuraj. Han ger sig ut i världen för att förvandla drömmen till verklighet, men det är lättare sagt en gjort. Att han dessutom kommer till en stad där det endast bor katter gör inte saken enklare.

LasseMajas detektivbyrå – Skorpionens gåta – Bio

Biopremiär: 28 oktober

Alla i Valleby ser fram emot Vallebydagen när en tjuv plötsligt slår till och utför en serie stölder. Efter sig lämnar tjuven symboler kopplade till stjärntecken och rymden. Stölderna verkar gå ut på att förstöra Vallebydagen. Lasse och Maja kastar sig över utredningen som snart utvecklar sig till en katt-och-råtta-lek där tjuven alltid tycks ligga steget före. Men vem är egentligen denne listige mästertjuv och vad är motivet? 

Kommer Lasse och Maja att lyckas knäcka gåtan och stoppa tjuven innan hela Vallebydagen ställs in?

Enola Holmes 2 – Netflix

Enola Holmes 2
Foto: Netflix.

Premiär på Netflix: 4 november

Uppföljaren till Netflix storsuccé Enola Holmes har premiär på streamingtjänsten den 4 november. Milly Bobby Brown är tillbaka i rollen som Sherlock Holmes lillasyster och Henry Cavill repriserar rollen som den legendariske detektiven.

I Enola Holmes 2 är Enola numera en professionell detektiv och hennes första officiella fall blir att hitta en försvunnen flicka.

Karma och Jonar – Viaplay

Karma och Jonar
Foto: Viaplay Studios.

Premiär på Viaplay: Under hösten (inget bekräftat datum)

Suzanne Reuter, Frank Dorsin och Lily Wahlsteen gör rösterna till huvudrollerna Zelda Falköga, Jonar och Karma i Viaplays animerade äventyrsserie Karma och Jonar. Serien är baserad på de bästsäljande barnböckerna med samma namn och handlar om två tonåringar från rivaliserade familjer. De bor i det förtrollande vackra landet Glimeria, som varit fridfullt i årtal, men sedan magiska och ondskefulla krafter intagit det har himlen börjat mörkna.

Karma och Jonar upptäcker att de måste ta mod till sig och samarbete för att besegra ondskan.

"Karma och Jonar" är en TV-serie i 8 delar på 12 minuter vardera.

En annorlunda värld – Bio

En annurlunda värld
Foto: Walt Disney Pictures.

Biopremiär: 23 november

En annorlunda värld är Disneys kommande storfilm om den legendariska familjen Clade, kända för att vara en släkt av upptäckare. Clade-familjen ger sig tillsammans med sitt team av på en resa som sträcker sig bortom både tid och rum och som tar dem till en plats med oändliga mysterier.

Guillermo del Toros Pinocchio – Netflix

Premiär på Netflix: December

Det är inte bara på Disney+ som vi kommer att få se Pinocchio i ny tappning. Även Netflix, med självaste Guillermo del Toro i registolen, har gjort en Pinocchio-film som kommer till streamingtjänsten senare i höst.

Guillermo del Toros Pinocchio är ett animerat familjeäventyr där skådespelare som Ewan McGregor, Ron Perlman, Finn Wolfhard och Cate Blanchett gör rösterna.

Mästerkatten 2 – Bio

Mästerkatten 2
Foto: Universal Pictures.

Biopremiär: 21 december

Den djärve lagbrytaren Mästerkatten upptäcker att hans passion för fara, och orädda våghalsighet, har tagit ut sin rätt. Mästerkatten har tappat räkningen och har gjort av med åtta av sina nio liv.

Det finns en önskestjärna som kan återställa hans förlorade liv och han ger sig ut på en resa som leder honom in i den svarta skogen. Men med bara ett liv kvar, måste Mästerkatten bli ödmjuk och be om hjälp från sin tidigare partner och fiende: den fängslande Kitty Mjuktass.

Håkan Bråkan – Bio

Biopremiär: 25 december

En av de stora svenska familjefilmerna som har premiär till jul är Håkan Bråkan. Denna gången tar sig den älskade karaktären an några inbrottstjuvar, en barnvakt och en dataspelstävling.

Till jul kommer vi också att bjudas på en stor mängd julrelaterade premiärer – både filmer och serier – för barn. Utöver de stora titlarna som vi listat ovan, finns det med andra ord mycket, mycket mer än så att se fram emot.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL