Se drottning Elizabeth i The Crown säsong 5

Höstens TV-serier 2022 – alla höjdpunkter

Filmtopp
Uppdaterad 13 september 2022 kl. 08:09 | Publicerad 03 september 2022 kl. 20:09

Flera enorma titlar väntar oss tittare

Med sommaren i mål är det dags att se fram emot det smörgåsbord av bingevänliga titlar som väntar. Vi presenterar höjdpunkterna bland höstens TV-serier 2022.

Höstens TV-serier 2022 – Filmtopp lista de största höjdpunkterna

House of the Dragon – streamar nu

Höstens TV-serier 2022 – alla höjdpunkter
Foto: HBO Max.

Den efterlängtade Game of Thrones-prequeln House of the Dragon var inför sin premiär en av årets mest efterlängtade serier, och nu finns den äntligen att streama på HBO Max. Handlingen bygger på George R.R. Martins bok Eld & blod och utspelar sig 200 år innan händelserna i Game of Thrones med fokus på historien om Huset Targaryen. En av höstens TV-serier 2022 vi följer med på, vare sig vi vill eller inte. 

Streamas på: HBO Max

Sagan om Ringen: Maktens Ringar – streamar nu

Sagan om Ringen: Maktens ringar
Foto: Amazon Prime Video.

Tillsammans med House of the Dragon är Sagan om Ringen: Maktens Ringar årets mest hajpade serie. Även den är en prequel och utspelar sig långt innan händelserna i Peter Jacksons magiska filmtrilogi. Serien, som är planerad att ha uppåt fem säsonger, är tidernas dyraste produktion. Vi kan konstatera att det märks på resultatet, som kort och gott är bländande.

Streamas på: Amazon Prime Video

Heder (säsong 3) – 12 september

I den tredje säsongen av Heder har det gått 18 månader sedan vi senast såg de fyra advokaterna. Och det börjar brutalt med ett omskakande terrorattentat riktat mot en stor grupp kvinnor. Det visar sig kunna kopplas till incelrörelsen – män som hamnat i ofrivillig celibat och byggt upp ett våldsamt hat mot kvinnor.

Streamas på: Viaplay

The Handmaid's Tale (säsong 5) – 15 september

Höstens TV-serier 2022 – alla höjdpunkter
Foto: Hulu.

I den nya säsongen av The Handmaid's Tale får June ta konsekvenserna av att ha dödat befälhavare Waterford och samtidigt kämpa för att hitta sin nya identitet och sitt syfte. Änkan Serena försöker höja sin status och profil i Toronto medans Gileads inflytande smyger sig in i Kanada. Kommendör Lawrence försöker tillsammans med Nick och moster Lydia reformera Gilead och ta makten. June, Luke och Moira fortsätter kampen på avstånd och sitt uppdrag att rädda och återförenas med Hannah.

Streamas på: HBO Max

Kenny Starfighter slår tillbaka (säsong 1) – 16 september

Snart återser vi Johan Rheborg i sin legendariske roll som den intergalaktiske hjälten Kenny Starfighter. Det blir av allt att döma ett kärt återseende. Bland de mest efterlängtade av höstens TV-serier 2022 på svensk mark. 

Streamas på: SVT Play

Tunna blå linjen (säsong 2) – 18 september

Den andra säsongen av Tunna blå linjen förväntas bli en av höstsäsongens stora tittarfavoriter. I den får vi återigen följa Malmöpolisen som tacklar sin tuffa vardag på jobbet och deras privata bekymmer. Som du ser i trailern återser vi kärntrion bestående av Amanda Jansson, Gizem Erdogan och Oscar Töringe, samtidigt som vi presenteras för en del nya ansikten. 

Streamas på: SVT Play

Mer läsning:

Andor (säsong 1) – 21 september

Star Wars: Andor
"Andor" är en av höstens TV-serier 2022 flest ser fram emot. Foto: Disney+.

Nästa Star Wars-serie att slå ner på Disney+ ger oss berättelsen om det spirande upproret mot Imperiet och hur människor och flera planeter i galaxen blev inblandade. I en tid fylld av faror, bedrägerier och intriger ger sig Cassian Andor ut på den väg som är avsedd att förvandla honom till en rebellhjälte. Bland de bärande rollerna ser vi ingen mindre än vår svenske storhet Stellan Skarsgård

Streamas på: Disney+

Snabba Cash (säsong 2) – 22 september

I höst får vi äntligen se fortsättningen på Snabba Cash. I den nya säsongen följer vi fortsatt Leya (Evin Ahmad). Nu, ett år efter händelserna i den första säsongen, är hon en starkt lysande tech-stjärna, men ständiga tankar på Salim (Alexander Abdallah) gör det svårt för henne att njuta av sina framgångar. Samtidigt är klimatet på gatan brutalare än någonsin och Ravy (Dada Fungula Bozela) känner pressen från både polis och konkurrenter.

Streamas på: Netflix

The Walking Dead (säsong 11, del 2) – 2 oktober

Höstens TV-serier 2022 – alla höjdpunkter
Foto: AMC.

AMC:s långkörare The Walking Dead är en av höstens TV-serier 2022 som nu lider mot sitt slut. I den elfte säsongen riktas fokuset på gruppens sammandrabbning med Commonwealth, ett nätverk av samhällen bestående av 50.000 överlevare med avancerad utrustning som bor tillsammans. Samtidigt får vi också följa vad som händer efter gruppens konfrontation med det fientliga gänget Reapers, som anföll och tog över Meridian. 

Streamas på: HBO Max och discovery+ har visat tidigare säsonger. Förväntningen är att även de här avsnitten landar på antingen någon av dem eller båda två.

Let The Right One In (säsong 1) – 7 oktober

John Ajvide Lindqvists roman från 2004 har varit en lång succé som givit två filmatiseringar, en svensk och en amerikansk. I början på oktober får vi ta del av en amerikansk serie. Den uppges kretsa runt relationen mellan vampyren och hennes far, som flyttar till en lägenhet i New York där deras närmsta grannar är en polis och en ung pojke. Bland huvudrollerna ser vi Oscarsnominerade Demián Bichir, känd från A Better Life, The Hateful Eight och Godzilla vs. Kong.

Streamas på: Det är ännu inte bekräftat, men streamingtjänsten som plockar in flest Showtime-produktioner är Paramount+.

Headhunters (säsong 1) – 10 oktober

KLART: då har nya serien Headhunters premiär på C More
Foto: C More.

Snart är det dags för den nya serien Headhunters, ett drama med inslag av mörk humor och spänning som utspelar sig innan Jo Nesbøs berömda bok Huvudjägarna. I en av rollerna ser vi den svenske skådespelaren Martin Wallström, känd från de nya Beck-filmerna. Här spelar han en översittare, mobbare och allmänt oskön person som hamnar på kollisionskurs med Roger Brown.

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (säsong 1) – 25 oktober

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities
Foto: Netflix.

Personen bakom Pans labyrint och The Shape of Water, Guillermo del Toro, ligger bakom denna skräckserie för Netflix. Den är en antologi som består av flera bloddrypande skräckhistorier. Avsnitten görs av några av dagens mest högaktade skräckskapare, inklusive regissörerna bakom The Babadook, Splice och Mandy

Streamas på: Netflix

The White Lotus (säsong 2) – oktober

Höstens TV-serier 2022 – alla höjdpunkter
Foto: HBO Max.

The White Lotus var först tänkt att vara en miniserie, men sett till hur många som älskade den och närmast krävde en fortsättning, blev HBO illa tvungna att agera. Och detta genom att lyda den hängivna fanbasen. Något premiärdatum för den nya säsongen är ännu inte bekräftat, men vi uppdaterar dig så snart det blir känt.

Streamas på: HBO Max

Manifest (säsong 4) – 4 november

Manifest säsong 4
Foto: Netflix.

Den tredje säsongen av det mysteriedrivna dramat Manifest har varit en av Netflix mest populära i Sverige i år. Nu ser många fram emot säsong 4 som får sin premiär den fjärde november. Vi får hålla tummarna för en lika engagerande fortsättning.

Streamas på: Netflix

Yellowstone (säsong 5) – 13 november

Paramount+ flaggskepp, den moderna westernserien Yellowstone, har varit en enda lång framgångssaga. I fokus står familjen Dutton i Montana, som äger en av USA:s allra största rancher. Livet på familjens ranch är dock inte så stillsamt som man kan tro – det finns många andra som också vill lägga beslag på marken, inklusive ursprungsbefolkningen och byggherrar. I den femte säsongen väntas familjen hamna under större hot än vad de någonsin tidigare mött förut. Ja, vi förväntar oss en minst lika spännande säsong som de föregående. En klar höjdpunkt bland höstens TV-serier 2022.

Streamas på: Paramount+

The Crown (säsong 5) – november

Se drottning Elizabeth i The Crown säsong 5
Foto: Netflix.

Det har snart gått två år sedan vi fick se nya avsnitt av Netflix hyllade kostymdrama. I den femte säsongen som snart har sin premiär är det dags för Imelda Staunton (Harry Potter och Fenixordern) att axla rollen som Englands drottning mellan åren 1990-2003. Det ser vi högst fram emot.

Streamas på: Netflix

Fler av höstens TV-serier 2022 att se fram emot:

Höstens TV-serier 2022 – alla höjdpunkter
"Nattryttarna". Foto: C More.
 • Hellraiser – Hulu / Disney+
 • Last Light – Viaplay
 • Fenris – Viaplay
 • Nattryttarna – C More
 • Dumpad – discovery+
 • Star Wars: Uslningarna (säsong 2) – Disney+
 • The Midnight Club – Netflix
 • Wednesday – Netflix
 • Tulsa King – Paramount+
 • Mythic Quest (säsong 3) – Apple TV+
 • Avenue 5 (säsong 2) – HBO Max
 • A Very British Scandal – Amazon Prime Video
 • Atlanta – Disney+

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL