Recension: The Killer (2023) – David Finchers nya är en sevärd thriller

Tips på nya filmer på Netflix – senaste nytt att streama

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 20 december 2023 kl. 12:12 | Publicerad 11 februari 2021 kl. 14:02

Här kommer ett gäng snabba filmtips!

Netflix fortsätter att släppa flera originalproduktioner varje vecka. Men var lugn – Filmtopp är macheten som hackar dig fram genom streamingdjungeln. Här kommer tips på nya filmer på Netflix!

Vill du ha ännu fler filmtips och en överblick på vad som komma skall under året? Se då Filmtopps lista med bästa filmerna på Netflix 2023! Precis som vi jobbar med att täcka filmmarknaden, arbetar vi också flitigt för att plocka fram serietips. Där vi gör en noggrann bevakning av streamingtjänstens utbud. Missa därför inte Filmtopps sammanställning av de bästa serierna på Netflix 2023!

Tips på nya filmer på Netflix:

Bradley Cooper i Maestro
Bradley Cooper i "Maestro". Foto: Netflix

Maestro (drama)

Efter den extrema succén med A Star Is Born är Bradley Cooper tillbaka med en ny film, som han regisserar och har skrivit tillsammans med Josh Singer. Är en av årets bästa filmer och skildrar Leonard Bernsteins (Cooper) och Felicia Montealegres (Carey Mulligan) kärlekshistoria över flera decennier.

Chicken Run: Dawn of the Nugget (komedi)

Flykten från hönsgården gjorde storsuccé år 2000 och nu är det dags för en uppföljare på Netflix. I Dawn of the Nugget ser våra favoriter från hönsgården ut att ha allt redo för att leva ett lyckligt och fridfullt liv på sin ö, men på fastlandet hägrar ett nytt hot som riskerar att bli slutet för hela hönssläktet...

The Killer
Michael Fassbender i "The Killer": Foto: Netflix

The Killer (thriller)

Regisserad av David Fincher kommer här en dramathriller om en yrkesmördare. Huvudrollen spelas av ingen mindre än Michael Fassbender och som det allt är när en ny film signerad Fincher har premiär är den helt värd att spana in – även om det kanske inte är någon ny Fight Club eller Se7en. Snyggt som bara den och bitvis väldigt spännande.

Leave the World Behind (thriler)

Stjärnspäckad thriller med bl.a. Julia Roberts och Ethan Hawke på rollistan. Leave the World Behind gör allt i sin makt för att skrämma upp tittaren över vårt samhälleliga beroende av teknologins allomfattande makt och rädslan som medföljer när den plötsligt tas ifrån oss, och gör så på ett popcornvänligt och självsäkert sätt.

Konferensen
Foto: Netflix

Konferensen (skräck)

Bra skräckfilmer är en bristvara – svenska bra skräckfilmer är i princip obefintliga. Därför är det extra roligt att Netflix faktiskt ser till att leverera en. Konferensen är en charmig och underhållande slasherkomedi väl värd din tid.

Pain Hustlers
Foto: Netflix

Pain Hustlers (drama)

Med Pain Hustlers ligger Netflix bakom en av årets skönaste, men också obehagligaste filmer – åtminstone moraliskt sett. Här följer vi ett läkemedel företag som skor sig på att göra folk beroende av opioider. Det har gjorts flera serier på temat på sistone på grund av den omfattande opioidkrisen i landet. Här är en spelfilm, men stjärnor som Chris Evans, Emily Blunt och Andy Garcia som får personifiera den värsta formen av girighet.

The Wonderful Story of Henry Sugar
Benedict Cumberbatch och Ralph Fiennes i Wes Andersons nya Netflix-film. Foto: Netflix

The Wonderful Story of Henry Sugar (äventyr)

Wes Andersons senaste filmer har fått blandad respons av Filmtopps recensenter, men hans senaste – 40-minutaren The Wonderful Story of Henry Sugarfick ett fint mottagande. Baserad på en av Roald Dahls mindre känna historier får vi här följa med en otrolig historia om en snuskigt rik man, som lär sig att fuska i kortspel på det mest osannolika sätt. Mycket sevärt!

En dag och en halv
Fares Fares i "En dag och en halv". Foto: Netflix

En dag och en halv (drama, thriller)

Inspirerad av en verklig händelse följer vi här en man som går in och kidnappar sitt ex på en vårdcentral. Under pistolhot tvingar han polisen Lucas att köra flyktbilen och det är främst i den som berättelsen skildras. Regisserad av Fares Fares, som här gör sin regidebut. Han spelar även polisen Lucas.

Adam Sandler i You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah
Familjen Sandler spelar mot varandra i denna hyllade komedi. Foto: Netflix

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah (komedi)

Att Adam Sandler kan göra allt från utmärkta dramer till riktigt fåniga komedier är nog de flesta överens om. Det ska tilläggas att han har varit jämnare på senare år och så även här. You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah är en charmig coming of age-historia om en 15-årig tjej som snart ska ha sin Bat Mitzvah – men inför den går precis allt fel. Väldigt hyllad och fick även ett positivt mottagande från Filmtopp. Familjen Sandler spelar mot varandra.

Heart of Stone
Gal Gadot i "Heart of Stone". Foto: Netflix

Heart of Stone (action)

Netflix ligger bakom många (som i väldigt många) undermåliga actionfilmer, men en ny, som faktiskt håller måttet, är Heart of Stone med Gal Gadot. Det är verkligen ingen film som uppfinner hjulet, men det är en skaplig actiondänga – och bara där kommer man långt.

Extraction
Chris Hemsworth i "Extraction 2". Foto: Netflix

Extraction 2 (action)

Om Heart of Stone är en skaplig actionrulle är Extraction 2 en fullskalig smocka. Enligt Filmtopps Andreas Ziegler är det till och med modern action när den är som bäst. Denna gången ska Tyler Rake rädda en familj ut ett georgiskt fängelse och spänningen är på topp från början till slut.

One More Time
Hedda Stiernstedt i "One More Time". Foto: Netflix

One More Time (komedi)

Svensk komedi där Hedda Stiernstedt spelar Amelia, som efter att ha varit med om en olycka när hon ska fylla 40 år, plötsligt vaknar upp som 18-åring igen. Och det är inte något som hon sörjer – till en början – men när hon inser att hon måste leva om dagen om och om igen är det inte lika roligt längre.

Unlocked
Foto: Netflix

Unlocked (thriller)

Nami är en vanlig ung kvinna i Sydkorea. Precis som alla andra ungdomar i tjugoårsåldern gillar hon att festa och umgås med vänner, och i livet försöker hon ta sig fram varje dag med sitt vardagsarbete. Men en dag tappar hon bort sin mobiltelefon, och det blir början på en riktig mardröm. Telefonen hittas nämligen av en seriemördare, Jun-Yeong, som ser till att hacka hennes mobiltelefon. Genom detta och med en otrolig förmåga att manipulera, nästlar han sig nu in i hennes liv på ett livsfarligt sätt. Nami är helt ovetandes om det som hänt.

Kampen om Narvik är ett bra tips på nya filmer på Netflix
Foto: Netflix.

Kampen om Narvik (drama, krig)

Bland tips på nya filmer på Netflix hittar vi den norska krigsfilmen Kampen om Narvik som berättar om en ganska sällan omtalad händelse i Andra världskriget, nämligen nazisternas invasion av Norge. Även om denna krigsfilm inte slår upp ny mark i övrigt, så bjuds det på stabilt hantverk och gott om spänning. En av streamingtjänstens bättre originalfilmer på senare tid.

Bland tips på nya filmer på Netflix – senaste nytt att streama hittar vi "Pinocchio" av Guillermo del Toro.
Guillermo del Toro har gjort det igen. Foto: Netflix.

Guillermo del Toro's Pinocchio (drama, fantasy)

Efter The Shape of Water och Nightmare Alley fortsätter Guillermo del Toro att imponera med sina filmer. I hans nya Pinocchio-film får vi bländas av berättelsen såväl som det tekniska arbetet som tillsammans utgör en närmast magisk helhet. Dessutom är röstarbetet, av bland annat Ewan McGregor, lysande rakt igenom. Nej, den här klart skinande diamant på Netflix får du inte låta gå dig obemärkt förbi.

Tips på nya filmer på Netflix – senaste nytt att streama
Foto: Netflix.

The Good Nurse (drama)

Denna dramafilm på Netflix bygger på den sanna berättelsen om Charles Cullen, en sjuksköterska som 2003 dömdes till livstids fängelse för att i sitt yrke ha mördat 40 patienter, med misstanke om betydligt fler. Eddie Redmayne spelar Cullen, som efter flera anställningar under kort tid får nytt jobb på ett sjukhus i New Jersey-trakten. På rollistan ser vi även Jessica Chastain som en kollega och vän till Cullen.

Filmen brister något på dramatik men lyckas ändå med att engagera när den riktar skarp kritik mot det amerikanska sjukvårdssystemet. De två huvudrollerna gör även ett utmärkt jobb med att hålla oss investerade i berättelsen.

Bland nya filmer på Netflix att streama hittar vi Athena
Foto: Netflix.

Athena (action, thriller)

I den franska filmen Athena leder det tragiska mordet på en ung pojke till krig i kvarteret, där offrets äldre bröder står i centrum för konflikten. Athena är en av Netflix mest sedda i Sverige, men om du har råkat missa spektaklet kan vi rekommendera att du ger det en chans. Det vi får är nämligen en ursnygg actionthriller med hjärtat på rätt ställe. 

Blonde (2022)
Ana de Armas som Marilyn Monroe i "Blonde". Foto: Netflix.

Blonde (drama)

Det är viktigt att poängtera att den som ser Blonde med förväntningarna av en traditionell biopic om skådespelarens liv riskerar att bli gruvligt besviken. Den sedvanliga ”från vaggan till graven”-mallen slängs ut genom fönstret och vad vi istället får se är något som påminner mer om en skräckfilm som utspelar sig i psyket på Marilyn Monroe. En av höstens stora snackisar!

Havsmonstret – nya filmer på Netflix 2022
Foto: Netflix.

Havsmonstret (Äventyr)

Den animerade filmen Havsmonstret på Netflix handlar om en föräldralös flicka som bor i en värld där det kryllar av vidunderliga monster i havet. I ett försök att komma närmare sina föräldrar – som miste sina liv till havs – smyger hon ombord på ett ökänt skepp. Det visar sig snart att livet på öppet hav inte alls var vad hon hade föreställt sig.

Hustle (2022)
Adam Sandler i "Hustle". Foto: Netflix.

Hustle (drama, komedi)

Sportdramat Hustle handlar om en basketscout vars glansdagar och glöd är bakom honom. Hans kärlek till sporten får dock nytt liv när han upptäcker en talangfull spelare på Madrids bakgator. Tillsammans försöker de trotsa oddsen för att ta sig hela vägen till NBA.

I huvudrollen hittar vi självaste Adam Sandler.

Tips på nya filmer på Netflix – senaste nytt att streama
Foto: Netflix.

Toscana (drama, komedi)

Dansk-italienska dramat Toscana handlar om kärlek, mat och gemenskap. Vi får följa Theo Dahl (Anders Matthesen), som genom ett brev på posten får veta att hans pappa nyligen har gått ur tiden och lämnat kvar slottet "Ristonchi" för honom att ärva. Filmen vill inspirera tittarna till att satsa på sådant som gör dem lyckliga.

Bortsett från romantiserande klichéer med mopedåkande och armar runt midjan i Italien, är Toscana en varm och kärleksfull berättelse. Den får en att vilja söka upp närmsta ekologiska grönsakshandlare för att försöka steka till en lika god men enkel middag som Theo Dahl får den att se ut.

Choose or die är ett tips på nya filmer på Netflix.
Foto: Netflix.

Choose or Die (skräck)

I vår lista med tips på nya filmer på Netflix – senaste nytt att streama hittar vi en påhittig skräckfilm med Asa Butterfield. Sex Education-stjärnan spelar här en kille som hoppas kunna vinna ett kontantpris genom att spela ett mystiskt datorspel från 80-talet. Då dras han och sin vän in i en skrämmande och surrealistisk värld.

Choose or Die kommer med sina brister men är i slutet av dagen en trevlig kombination av Jumanji, Terror på Elm Street och Saw. Klart sevärd vad gäller streamingtjänstens skräckutbud.

Paris 13:e arrondissement är en av nya filmer på Netflix vi måste tipsa om bland senaste nytt att streama.
Foto: Netflix.

Paris 13:e arrondissement (drama)

Vill du ha ett utsökt franskt kärleksdrama? Paris 13:e arrondissement utspelar sig i stadsdelen Les Olympiades och följer Émilie, som inleder en relation med sin nyinflyttade inneboende, läraren Camille. Men kanske är han mer intresserad av Nora, som är ny i stan och som dras till en hemlighetsfull kvinna vid namn Amber.

Den här filmen är en av streamingtjänstens bästa för i år. Bakom kärleksintrigerna gömmer sig kryddstark humor och fantastiska skådespelarprestationer. Berättandet är även kantat med en hel del sex, som i det här fallet känns ovanligt naturligt på film. 

The Unforgivable
Foto: Netflix.

The Unforgivable (drama)

Efter succén med Bird Box är Sandra Bullock tillbaka i en ny Netflix-film – och precis som senast är resultatet sevärt. Denna gången kanske i ännu högre grad.

I lysande The Unforgiveable släpps Ruth (Bullock) ut från fängelse, men trots att hon på pappret sonat för det brott som satte henne bakom lås och bom, så betyder det inte att samhället är redo att ge henne en andra chans.

The Unforgivable är inte rädd för att gå på djupet och Filmtopps Mimi Dahlén beskriver filmen som "intensiv på ett förtjusande lågmält vis".

Nya internationella filmer på Netflix 2023

De stora, amerikanska, flitigt marknadsförda filmerna är av förklarliga skäl de titlar bland Netflix nya filmer som per automatik sticker ut allra mest och som vi har mest kännedom om. Med det sagt kan vi räkna med att Netflix också fortsätter sin satsning på internationella filmer.

Vi vet bland annat tt det kommer en hel del filmer från Norden under året, men precis som under 2022 så kommer streamingtjänsten fortsätta utforska marknader över hela planeten.

Den som är vaksam på vilka nya internationella filmer på Netflix som kommer 2023, kan därför mycket väl har en hel del guldkorn att vänta under året.

Här var tips på nya filmer på Netflix. Missa inte Filmtopps lista med de bästa serierna 2023 för tips på produktioner hos Netflix såväl som andra streamingtjänster. 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL