Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Tips på nya filmer och TV-serier på Netflix – senaste nytt att streama

Tips på nya filmer på Netflix – senaste nytt att streama

 • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
11 februari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
11 februari 2021

Här kommer ett gäng snabba filmtips!

Netflix fortsätter att släppa flera originalproduktioner varje vecka. Men var lugn – Filmtopp är macheten som hackar dig fram genom streamingdjungeln. Här kommer tips på nya filmer på Netflix!

Vill du ha ännu fler filmtips och en överblick på vad som komma skall under året? Se då Filmtopps lista med bästa filmerna på Netflix 2022! Precis som vi jobbar med att täcka filmmarknaden, arbetar vi också flitigt för att plocka fram serietips. Där vi gör en noggrann bevakning av streamingtjänstens utbud. Missa därför inte Filmtopps sammanställning av de bästa serierna på Netflix 2022!

Tips på nya filmer på Netflix:

The Man from Toronto

Nya filmer på Netflix – The Man from Toronto (2022)
Foto: Netflix.

I actionkomedin The Man from Toronto spelar Kevin Hart en misslyckad entreprenör och undermålig make. När han försöker skämma bort sin fru på hennes födelsedag ställer han till det mer än vanligt och misstas för att vara en en kallblodig yrkesmördare som går under namnet "The Man from Toronto" (Woody Harrelson). Yrkesmördaren är dock situationen hack i häl och snart måste de samarbeta för att reda ut missförståendet... något som är lättare sagt än gjort.

Spiderhead

Nya filmer på Netflix – Spiderhead
Foto: Netflix.

Netflix sci-fi-drama med Chris Hemsworth och Miles Teller i huvudrollerna hade premiär under juni. Den handlar om ett fängelse där ägaren testar experimentella droger på de intagna i utbyte mot mer eller mindre fria regler inne på fängelset. På ytan är det en drömuppgörelse för de dömda fångarna, men frågan är hur fria de faktiskt är under överenskommelsen.

Hustle

Hustle (2022)
Foto: Netflix.

Sportdramat Hustle handlar om en basketscout vars glansdagar och glöd är bakom honom. Hans kärlek till sporten får dock nytt liv när han upptäcker en talangfull spelare på Madrids bakgator. Tillsammans försöker de trotsa oddsen för att ta sig hela vägen till NBA.

I huvudrollen hittar vi självaste Adam Sandler.

Senior Year

Senior Year (2022) – en av många nya filmer på Netflix
Foto: Netflix.

Senior Year med Rebel Wilson i huvudrollen är en intressant mix av en typisk tonårskomedi från början av 00-talet/slutet av 90-talet och en modern tonårskomedi. I filmen hamnar 17-åriga Stephanie i koma med bara några få veckor kvar av high school. Hon vaknar upp 20 år senare, 37 år gammal på pappret, men fortfarande 17 år mentalt. Hon bestämmer sig för att återvända till high school och tar sikte på att bli balens drottning.

Toscana

Tips på nya filmer på Netflix – senaste nytt att streama
Foto: Netflix.

Dansk-italitenska dramat Toscana handlar om kärlek, mat och gemenskap. Vi får följa Theo Dahl (Anders Matthesen), som genom ett brev på posten får veta att hans pappa nyligen har gått ur tiden och lämnat kvar slottet "Ristonchi" för honom att ärva. Filmen vill inspirera tittarna till att satsa på sådant som gör dem lyckliga.

Bortsett från romantiserande klichéer med mopedåkande och armar runt midjan i Italien, är Toscana en varm och kärleksfull berättelse. Den får en att vilja söka upp närmsta ekologiska grönsakshandlare för att försöka steka till en lika god men enkel middag som Theo Dahl får den att se ut.

Den perfekta familjen

Tips på nya filmer på Netflix – senaste nytt att streama
Bland tips på nya filmer på Netflix hittar vi "Den perfekta familjen". Foto: Netflix.

Netflix spanska komedi Den perfekta familjen handlar om det motsatta – en dysfunktionell familj som måste förenas över ett bröllop. Även om den inte kommer utan sina brister, så är den i slutet av dagen en lättsam familjekomedi där en stor del av skämten går hem. En av streamingtjänstens bättre europeiska filmer som släppts under senvåren.

Marmaduke

Tips på nya filmer på Netflix – senaste nytt att streama
Foto: Netflix.

Handlingen i den nya Marmaduke-filmen må vara simpel om en hund som är som en hund, tills trubbel uppstår och den måste visa sin bästa sida för familj och omvärld, men den är likväl en mysig animerad komedi. En berättelse om att aldrig ge upp oavsett vem man är, samt vikten av att acceptera någon (i detta fall en hund) för vem den är. Och att familjen tillsammans kan klara allt.

Choose or Die (Skräck)

Choose or die är ett tips på nya filmer på Netflix.
Foto: Netflix.

I vår lista med tips på nya filmer på Netflix – senaste nytt att streama hittar vi en påhittig skräckfilm med Asa Butterfield. Sex Education-stjärnan spelar här en kille som hoppas kunna vinna ett kontantpris genom att spela ett mystiskt datorspel från 80-talet. Då dras han och sin vän in i en skrämmande och surrealistisk värld.

Choose or Die kommer med sina brister men är i slutet av dagen en trevlig kombination av Jumanji, Terror på Elm Street och Saw. Klart sevärd vad gäller streamingtjänstens skräckutbud.

Paris 13:e arrondissement (Drama)

Paris 13:e arrondissement är en av nya filmer på Netflix vi måste tipsa om bland senaste nytt att streama.
Foto: Netflix.

Vill du ha ett utsökt franskt kärleksdrama? Paris 13:e arrondissement utspelar sig i stadsdelen Les Olympiades och följer Émilie, som inleder en relation med sin nyinflyttade inneboende, läraren Camille. Men kanske är han mer intresserad av Nora, som är ny i stan och som dras till en hemlighetsfull kvinna vid namn Amber.

Den här filmen är en av streamingtjänstens bästa för i år. Bakom kärleksintrigerna gömmer sig kryddstark humor och fantastiska skådespelarprestationer. Berättandet är även kantat med en hel del sex, som i det här fallet känns ovanligt naturligt på film. 

Metal Lords (Komedi)

Metal Lords
Börja med vårt första tips på nya filmer på Netflix.

Netflix senaste ungdomsdrama, skriven av Game of Thrones-skaparen D.B. Weiss, är en gullig hyllning till heavy metal, även om den inte på något vis uppfinner hjulet. En hel del komik blir det när några ungdomar bestämmer sig för att starta ett band för att delta i en tävling. Jo, visst… School of Rock ligger inte långt borta, men trevligt är det – dessutom är musiken faktiskt rätt jäkla fet!

Svart Krabba (Action/Thriller)

Den 18:e mars är det premiär för Netflix svenska actionthriller Svart Krabba med Noomi Rapace i huvudrollen. Det vill vi förstås inte missa! 

I filmen får sex soldater i uppdrag att leverera ett mystiskt paket som ska kunna få ett slut på kriget, men för att göra det måste de färdas över den frusna skärgårdsisen och bege sig in på fiendeterritorium. I centrum av berättelsen hittar vi Caroline Edh (Rapace) – en före detta skridskoåkare som blivit soldat.

Min bästa vän Anne Frank (Drama)

Vill du ha ett bra dramatips som finns tillgängligt här och nu på streamingtjänsten? Då rekommenderar vi Min bästa vän Anne Frank. Filmen handlar om tiden innan Anne (Aiko Bemsterbooer) mystiskt försvann och hennes bästa vän Hannah Goslar (Josephine Arendsen) alltid fanns vid hennes sida. Min bästa vän Anne Frank intar Hannas perspektiv och visar hennes liv i soliga Nederländerna där nazisterna regerade med järnhand ända fram till det ödesbestämda återseendet med sin vän i koncentrationslägret Berger-Belsen.

Motorsågsmassaker (skräck)

Motorsågsmassakern. Foto: Netflix.
Foto: Netflix.

Okej, vi ska erkänna att den här filmen kanske inte riktigt platsar på listan. Nya Motorsågsmassakern är inte vad många skulle kalla "bra film" efter dess rätta bemärkelse, men! Den är likväl underhållande och löper linan fullt ut med sitt råa våld. Och ska vi för sakens skulle jämföra den med tidigare filmer i franchisen efter originalet så står den sig bland de klart bättre – om inte den bästa. 

Ödemarken (Skräck)

Streama Ödemarken på Netflix
Foto: Netflix.

Spansk skräckfilm som håller en på tårna, det kan väl ingen få nog av? Därför är Ödemarken ett givet tips på nya filmer på Netflix. Här följer vi Lucia som bor i ett illabådande hus ute i ödemarken tillsammans med sin man Salvador och deras son Diego. När en obehaglig incident tvingar bort fadern på ett uppdrag dömt att misslyckas har Lucia och Diego bara varandra – och den två meter långa, blodtörstiga varelsen som springer runt på deras fält förstås. 

München - På randen till krig (Drama)

Münchenkonferensen 1938. Två tidigare vänner som numera jobbar åt olika regeringar tvingas bli spioner för att kunna avslöja en av nazisternas hemligheter.

En mer sofistikerad berättelser än vi kommit att förknippa med genren, som Rädda menige Ryan (1998) och Dunkirk (2017). Den bygger på politiska spel vars spelpjäser är rent abstrakta och hjärnorna som sätts mot varandra måste våga satsa sina egna och sina närmastes liv för att vinna. Ibland blir det förvirrande med namnlösa karaktärer och drag som görs utanför skärmen, men spänner man ögonbrynen nog så kan man inte undgå att sugas in i intrigen. 

Mixtape (Drama, Komedi)

Mixtape är en annorlunda och fenomenal coming of age-film som både griper tag i en och lockar till skratt. År 1999 hittar 12-åriga Beverly ett trasigt band med låtar som hennes döda föräldrar lämnat efter sig. Hon letar efter låtarna för att ta reda på mer om vilka de var. För dig som älskar nyanserade filmer i lunkande tempo är det här ett måste. P.S. Ett gediget soundtrack utlovas!

Don't Look Up (Komedi, Drama)

Förra året slutade med en riktig kanon på streamingtjänsten. Stjärnspäckade Don't Look Up handlar om två lågrankade astronomer som ser att en komet är på väg mot Jorden och att den kommer utplåna allt liv. Det här är en smart satir som kommenterar vår samtid där vi lyssnar på influencers än politiker. Att vi hellre vill ha ett glatt flöde än tungt flöde när vi scrollar på sociala medier. Att inte kunna få sin röst hörd utan att bli stämplad som foliehatt. Att en amerikansk president inte vill röra i saken för hur den kan påverka hennes väljare inför valet, och mycket mer! På rollistan ser vi Leonardo DiCaprioJennifer LawrenceMeryl StreepJonah Hill och Timothée Chalamet med flera.

The Unforgivable (Drama)

The Unforgivable
Foto: Netflix.

Efter succén med Bird Box är Sandra Bullock tillbaka i en ny Netflix-film – och precis som senast är resultatet sevärt. Denna gången kanske i ännu högre grad.

I lysande The Unforgiveable släpps Ruth (Bullock) ut från fängelse, men trots att hon på pappret sonat för det brott som satte henne bakom lås och bom, så betyder det inte att samhället är redo att ge henne en andra chans.

The Unforgivable är inte rädd för att gå på djupet och Filmtopps Mimi Dahlén beskriver filmen som "intensiv på ett förtjusande lågmält vis".

tick, tick...BOOM! (Musikal)

tick, tick...BOOM! En av de bästa filmerna på Netflix 2021
Foto: Netflix.

Sugen på en musikalfilm för musikalälskare? Den handlar om skapandet av just en musikal. tick,tick... BOOM! är ett givet tips på nya filmer på Netflix. Den är regisserad av Hamilton-skaparen Lin-Manuel Miranda, och handlingen fokuserar på Jonathan Larson (Andrew Garfield) och hans drömmar om Broadway. Det som saknas för att han ska lyckas göra verklighet av sin dröm är det perfekta avslutningsnumret. 

Kommer pusselbitarna att falla på plats innan hans tid rinner ut eller inte?

7 Prisoners (Drama)

7 Prisoners är en av de bästa filmerna på Netflix 2021
"7 Prisoners" är en av de bästa filmerna på Netflix 2021. Foto: Netflix.

En rekryterare erbjuder Mateus och hans vänner jobb ute på den brasilianska landsbygden. Det är åtminstone vad de tror. När de väl kommer dit visar det sig att några lukrativ jobb inte alls väntar, istället faller de offer för slavarbete. Härifrån får vi följa deras desperata jakt på frihet. 

7 Prisoners bjuder på flera imponerande skådespelarinsatser i vad som är en stark berättelse. Även om filmen kan kännas något långsam ibland är det i slutet av dagen nittio minuter som verkligen får en att känna och tänka. 

The Harder They Fall – Western

I denna kommande westernfilm som frontas av Idris Elba följer vi en laglös som får nys om att personen som mördade hans föräldrar har släppts ut från fängelset. Han samlar därför ihop ett gäng för att hitta mördaren och en gång för alla utkräva sin hämnd.

Army of Thieves (Action, Komedi)

I denna prequel till zombiefilmen Army of the Dead får vi följa med bankrånaren Dieter som reser runt i Europa för att öppna omöjliga kassaskåp, detta under zombiepandemins begynnelse. 

I sin helhet är Army of Thieves en oftast underhållande heistfilm och inte mycket mer än så. Går du in med rätt förväntningar lär du med andra ord klara dig.

Passing (Drama)

Skådespelaren Rebecca Hall har jobbat med många storfilmer under åren. Nu tar hon regidebuterar med ett imponerande drama om rasismen i 1920-talets USA. I en av rollerna ser vi även Alexander Skarsgård som imponerar i vad som inte kan beskrivas som annat än en av de bästa filmerna på Netflix.

Hall visar utöver det upp beundransvärd återhållsamhet i sin regi där mottot "show, don’t tell" lyser igenom från första till sista bildruta.

I död och lust (Skräck, Komedi)

Av våra tips på nya filmer på Netflix är norska I död och lust ett måste. Inför en helg i stugan planerar Lars i hemlighet att bli av med sin partner Lisa (Noomi Rapade) för alltid. Planen känns vattentät, men när det väl gäller går ingenting som han hoppats. Faktum är att varken Lars eller Lisa hade kunnat förutse vad som ska komma att utspela sig bland dem på den norska landsbygden.

No One Gets Out Alive (Skräck)

I en av Netflix bättre rysare under 2021 följer vi papperslösa Ambar som tar in på ett sjabbigt pensionat i Cleveland. Planen är att bo där i väntan på uppehållstillståndet, men snart kommer hon önska att hon valde ett annat ställe att fördriva tiden på. Stans billigaste rum visar sig ha ett större pris än Ambar kunnat föreställa sig. 

Fever Dream (Drama, Thriller)

De röster som leder oss genom Fever Dream, en film präglad av lösryckt berättande, tillhör den psykiskt labila kvinnan Amanda som är på besök i sin hemstad samt David, en besvärlig grabb hon lär känna i området. Davids mamma Carola misstänker att hennes son är farlig, detta efter att han överlevde en förgiftning som liten och till följd av den påstås ha fått halva sin själ förflyttad till en annan kropp. Att lära känna de två visar sig vara det värsta som kan hända Amanda. Sökandet efter en fridfull plats där hon kan komma till ro med sig själv resulterar istället i att hon närmar sig bristningsgränsen. Och där blir det obehagligt.

Kate (Action)

Den erfarna lönnmördaren Kate håller till i ett sprakande Tokyo där Yakuza-gangsters härjar fritt. Läget verkar under kontroll, men efter att ha haft ihjäl en högt uppsatt ledares bror, förgiftar någon Kate. Med ett dygn kvar att leva, beger hon sig på en dödsturné genom staden för att hitta den som förgiftat henne. Till sin hjälp har Kate en tonårsdotter till en av hennes tidigare måltavlor. En av årets bästa actionfilmer och måste finnas med bland våra tips på nya filmer på Netflix.

Schumacher (Dokumentär)

Michael Schumacher vann sju VM-titlar under sin legendariska karriär på banan och anses därför vara tidernas störste Formel 1-förare. I Netflix dokumentär om denna enorma profil får vi ta del av titlarna, men också livet utanför rampljuset. Med detta sagt är det här en underhållande film även för den som inte diggar racing.

The Forgotten Battle (Krig)

I den här lysande krigsfilmen berättas historien om ett av Andra världskrigets mindre kända slag, det vid Schelde. Vi får följa tre personer som på olika sätt var inblandade i det drygt månadslånga slaget; Teuntje som hjälper motståndsrörelsen, brittiska piloten Will som nödlandar strax utanför ett tyskbelägrat område och holländaren Marinus, som krigar för den tyska armén. På rollistan ser vi Tom Felton, känd från Harry Potter-filmerna.

För filmtips som inte nödvändigtvis är på Netflix – se Filmtopps lista med de bästa filmerna 2021.

Kommande nya filmer på Netflix 2022:

Texas Chainsaw Massacre

Nya filmer på Netflix 2022 – Texas Chainsaw Massacre
Foto: Netflix.

Netflix blåser nytt liv i en klassisk skräckfilm med en uppföljare till Motorsågsmassakern från 1974. I Texas Chainsaw Massacre lever "Leatherface" stilla i Texas, nästan 50 år efter händelserna i originalet, men när han störs av en grupp ungdomar är det dags att plocka fram motorsågen igen.

Premiär: 18 februari.

Knives Out 2

Daniel Craig i rollen som gentlemannadetektiven Benoit Blanc blev en riktig publikfavorit med Knives Out häromåret. I en av Netflix nya filmer 2022 återvänder han för att lösa ännu ett nytt fall – denna gången med en ny imponerande skådespelarensemble. Några av tungviktarna som kommer synas i filmen med Craig är Edward Norton, Kate Hudson, Ethan Hawke och Dave Bautista. Regissören och manusförfattaren Rian Johnson ligger precis som med första filmen bakom uppföljaren.

Premiär: Okänt premiärdatum.

Hustle

Nya filmer på Netflix 2022 – Hustle
Foto: Netflix.

Adam Sandler återvänder snart i rutan med en ny sportkomedi. Han har gjort succé i genren flera gånger tidigare och så kan det mycket väl bli även med Hustle. I filmen spelar Sandler en baskettalangscout utan mycket framgång, men när han hittar en oslipad diamant på gatorna i Spanien kan det bli hans väg tillbaka till NBA.

Andra nämnvärda skådespelare i filmen är Ben Foster och Robert Duvall.

Premiär: Okänt premiärdatum.

Snuten i Hollywood 4

År 2022 har det gått hela 38 år sedan vi såg Eddie Murphy som Axel Foley i Snuten i Hollywood för första gången. Snart är han alltså tillbaka i rollen för en fjärde rulle i filmserien. Än så länge vet vi inte mycket om handlingen – ingenting faktiskt – men vi vet däremot att det är en av Netflix nya filmer 2022 som vi ser fram emot allra mest.

Premiär: Okänt premiärdatum.

Blonde

Nya filmer på Netflix 2022 – Blonde
Foto: Netflix.

Blonde är Netflix kommande film som berättar historien om Marilyn Monroes liv, dock med en fiktiv utgångspunkt. Huvudrollen som Monroe spelas av Ana de Armas, som nypt åt sig storroll efter storroll de senaste åren.

Premiär: Okänt premiärdatum.

Enola Holmes 2

Nya filmer på Netflix 2022
Foto: Netflix.

Netflix har ännu inte annonserat ut att Enola Holmes-uppföljaren, med Millie Bobby Brown som Enola Holmes och Henry Cavill som Sherlock Holmes, kommer att ha premiär under 2022, men med tanke på hur långt gången produktionen är kommen så tyder det mesta på att det är så det kommer alltid. Vi hoppas åtminstone på att det här blir en av Netflix nya filmer 2022.

Handlingen har det hållits tyst om hittills, men vi kan räkna med att Enola är ett nytt mysterium på spåret. Kanske med en ännu större involvering av sin bror denna gången.

Premiär: Okänt premiärdatum.

The Adam Project

Nya filmer på Netflix 2022 – The Adam Project
Foto: Netflix.

Kommande The Adam Project är en äventyrsfilm som involverar tidsresor. Huvudrollen spelas av Ryan Reynolds, som måste åka tillbaka i tiden för att hälsa på sitt 13-åriga jag – den enda som kan hjälpa honom.

Det finns gott om övriga kända namn i filmen vid Reynolds sida, inklusive Mark Ruffalo, Jennifer Garner och Zoe Saldana.

Premiär: Okänt premiärdatum.

Fler nya filmer på Netflix 2022:

 • Monkey Man
 • The Division
 • Svart krabba
 • Escape from Spiderhead
 • Reptile
 • The Gray Man
 • Havoc
 • Brazen
 • Home Team
 • Day Shift
 • Slumberland
 • Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure
 • Curs>r
 • The Good Nurse
 • Luther

Nya internationella filmer på Netflix 2022

De stora, amerikanska, flitigt marknadsförda filmerna är av förklarliga skäl de titlar bland Netflix nya filmer som per automatik sticker ut allra mest och som vi har mest kännedom om. Med det sagt kan vi räkna med att Netflix också fortsätter sin satsning på internationella filmer.

Vi vet bl.a. att det kommer en hel del filmer från Sydkorea och Japan under året, men precis som under 2021 så kommer streamingtjänsten fortsätta utforska marknader över hela planeten.

Den som är vaksam på vilka nya internationella filmer på Netflix som kommer 2022, kan därför mycket väl har en hel del guldkorn att vänta under året.

Här var tips på nya filmer på Netflix. Missa inte Filmtopps lista med de bästa serierna 2021 för tips på produktioner hos Netflix såväl som andra streamingtjänster. 

För fler tips och listor --> Scrolla vidare!

 

 

NÄSTA ARTIKEL