Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!

Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
08 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
08 augusti 2021

Nya bra skräckfilmer på Netflix.

Netflix utbud av skräckfilmer har växt sig stort. Funderar du på vilka du bör ge en chans har du hittat helt rätt – här är de bästa skräckfilmerna på Netflix!

Det råder en ständig jakt efter de bästa skräckfilmerna på Netflix. Streamingtjänsten har också producerat rysare som på löpande band och nu byggt upp ett någorlunda imponerade utbud av filmer på den fronten. Flera filmer på Netflix består av uppmärksammade rysare och flera av dem har du kanske missat. Filmtopp hjälper dig därför att gräva fram guldkornen.

Här är tipsen på de nya bästa skräckfilmerna på Netflix:

Incantation (2022)

Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!
Foto: Netflix.

I denna sydasiatiska skräckis Incantation kretsar kring en mamma som efter att ha blivit utskriven från ett mentalsjukhus återfår vårdnaden av sin dotter. För att ha något fint att blicka tillbaka på börjar hon filma deras vardag, men det hela tar snabbt en mörk vändning och snart befinner de sig i en mardröm.

En film med sina skavanker men som innehåller gott om mystik, psykologiska aspekter, en och annan jump scare, och den del annat som bör kunna underhålla en skräckfilmsälskare.

Choose or Die (2022)

Choose or die – en av de bästa skräckfilmerna på Netflix
Foto: Netflix.

Bland de bästa skräckfilmerna på Netflix just nu hittar vi Choose or Die – en rysare om en ung kodare och hennes vän som släpper lös en förbannelse i samband med att de startar igång ett skräckspel från 80-talet, i hopp om att vinna pengar. 

Detta är en överlevnadsskräckis med Iola Evans och Asa Butterfield (Sex Education) i huvudrollerna. Skräcklegendaren Robert Englund gör dessutom en insats i filmen som röstskådespelare.

The Texas Chainsaw Massacre (2022)

The Texas Chainsaw Massacre är en av de bästa skräckfilmerna på Netflix 2022.
Foto: Netflix.

Det finns filmserier som vägrar att dö, hur många varv de än rullar. Så är sannerligen fallet med Motorsågsmassakern, vars original släpptes 1974, och där vi nyligen fick en sprillans ny film på Netflix. I den nya filmen följer vi en grupp influerare som vill blåsa nytt liv i en övergiven stad i Texas. Vad de inte känner till är att den ökända Leatherface gömt sig där under flera års tid, och nu kommer upp till ytan.

Det är kanske generöst att kalla The Texas Chainsaw Massacre för en av de bästa skräckfilmerna på Netflix men många står enade om att den är en av de klart bättre i sin filmserie. Och som fallet är med många rysare som inte nödvändigtvis är lysande, så är dess underhållningsvärde likväl intakt.

Ödemarken (2022)

Streama Ödemarken på Netflix
Foto: Netflix.

I Ödemarken följer vi en isolerad 1800-talsfamilj. De hemsöks av en ondskefull varelse som livnär sig på fruktan. Den dramatiska frågan blir därför: lille Diego rädda sin mamma från odjuret – och galenskapen? 

Det här är i grunden ingen unik skräckfilm, men den vet likväl hur den ska skrämma vettet ur en. Det blir inte sämre av att vi får ta del av en fantastisk miljö.

No One Gets Out Alive (2021)

No One Gets Out Alive (2021)
"No One Gets Out Alive" är en av de bästa skräckfilmerna på Netflix.

En papperslös kvinna från Mexiko anländer i Cleveland och tar in på ett nedgånget pensionat där hon snart börjar höra kusliga ljud och se otäcka syner.

No One Gets Out Alive känns som den typen av välgjord europeisk indierysare du får söka dig till Monsters of Film och andra skräckfestivaler för att upptäcka. Med andra ord en stilsäker och vass rysare, som du med största sannolikhet kommer att uppskatta.

Fear Street 1, 2 och 3 (2021)

Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!
Foto: Netflix.

Bland de bästa skräckfilmerna på Netflix hittar vi "Fear Street"-trilogin. Det känns som om streamingtjnsten spelade alla sina kort helt rätt när de lanserade filmerna med en del i veckan under sommaren. De tog till vara på möjligheten att släppa filmerna inom ett mindre tidsspann, men lyckades samtidigt bygga upp ett intresse och en hype genom att släppa filmerna med en veckas mellanrum. 

Greppet som Netflix tog med Fear Street-filmerna kan mycket väl ha fått många att upptäcka deras större utbud av skräckisar, för första gången.

De tre filmerna utspelar sig i staden Shadyside under tre olika årtal: 1994 (del 1), 1978 (del 2) och 1666 (del 3). I de tre filmerna får vi utforska ondskan som omgärdat samhället i över 300 år, och följa den tillbaka till dess ursprung.

Army of the Dead (2021)

Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!
Foto: Netflix.

Actionsatsningen “Army of the Dead”, regisserad av Zack Snyder, är inte bara en av årets stora succéer på Netflix – faktum är att det är en av deras mest framgångsrika filmer någonsin med över 75 miljoner strömningar kort efter sin premiär.

Army of the Dead är kanske visserligen mer av en actionrulle än en skräckfilm, men med zombieelementen tycker vi trots allt att den kan inkluderas på listan.

I filmen har zombier tagit över syndernas stad, Las Vegas, och en grupp legosoldater har i uppdrag att tömma ett kassavalv på pengar – innan USA:s regering har droppat en bomb över staden för att utplåna allt liv i området. 

En uppföljare till succén, som kom att heta “Army of Thieves”, finns även den att se på streamingtjänsten.

Blood Red Sky (2021)

Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!
"Blood Red Sky", en av de bästa skräckfilmerna på Netflix eller en av de sämsta? Publiken såväl som kritiker är delade.

“Blood Red Sky” är ännu en actionskräckis från Netflix, men den är inte alls lika testosteronladdad som ovan listade Army of the Dead

Blood Red Sky handlar om en kvinna med en mystisk sjukdom. Hon befinner sig på ett plan som blir kapad av terrorister och händelseförloppet tar därifrån en och annan oväntad vändning. 

Filmen är överraskande och har en hel del potential, men enligt Filmtopps recensent blir det dessvärre bara soppa av de goda förutsättningarna. Kanske gillar du den bättre? Oavsett vilket kommer den med största säkerhet aldrig kvala in på listan med världens bästa skräckfilmer.

En klassisk skräckfilm (2021)

Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!
Foto: Netflix.

Vill du se en klassisk skräckfilm? Då borde du sätta på En klassisk skräckfilm på Netflix – åtminstone om vi ska utgå från titeln. Den här skräckfilmen är som namnet antyder precis vad man väntar sig, men givetvis inte utan en twist.

Filmen handlar om fem främlingar som åker husbil i södra Italiens skogar. En natt kör de av vägen och vaknar upp mitt ute i ingenstans. Mer än så vågar vi inte avslöja med risk för spoilers...

Things Heard & Seen (2021)

Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!
Foto: Netflix.

“Things Heard & Seen” med Amanda Seyfried i huvudrollen landade på Netflix under våren. Filmen har kanske inte hyllats till skyarna av kritiker, men det verkar trots allt finnas en hel del som uppskattat den.

Things Heard & Seen handlar om en konstnär som flyttar från Manhattan tillsammans med sin make. I deras nya hem börjar hon ana att både platsen och hennes man gömmer ett mörker.

Kingdom: Ashin of the North (2021)

Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!
Foto: Netflix.

Okej, “Kingdom: Ashin of the North” kräver lite förarbete innan du sätter på den, för filmen är egentligen ett specialavsnitt av den koreanska Netflix-serien Kingdom. Men det gör den inte mindre värd sin plats på listan med de bästa skräckfilmerna på Netflix.

Serien utspelar sig i forna Korea och blandar effektivt sådant som politik och historia med thriller och skräck. När serien tar vid har en mystisk sjukdom börjat sprida sig i kungariket, samtidigt som kungen själv är sjuk. I Ashin of the North, som givetvis utspelar sig i samma värld som serien, får vi följa en kvinna som vill hämnas sin klan och familj som blivit mördade.

Vi rekommenderar givetvis att du tittar på serien innan du sätter på specialavsnittet. Det kräver som sagt lite förarbete, men var så säker, det kommer att vara värt det.

The 8th Night (2021)

Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!
Foto: Netflix.

“The 8th Night” är ytterligare en koreansk skräckis, men denna gången utspelar sig handlingen i nutid. 

Filmen handlar om en munk, med en yxa i högsta hugg, som försöker bekämpa en tusenårig demon som sätter skräck i världen och besätter människor.

Homunculus (2021)

Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!
Foto: Netflix.

Vi reser vidare från Korea till Japan för att tipsa om Homunculus, som är en av de bästa skräckfilmerna på Netflix. Filmen har ett fokus på det övernaturliga och där gränsen mellan vad som är verkligt och vad som är illusioner blir allt mer diffus.

Efter ett experimentellt medicinsk ingrepp vaknar en hemlös man med minnesförlust upp med förmågan att se människors innersta trauman. 

Aftermath (2021)

Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!
Foto: Netflix.

“Aftermath” är en av de bättre av Netflix i sin genre från förra året. Handlingen kretsar kring ett ungt par som flyttar in i ett vackert hus i ett försök att rädda sitt äktenskap. Som du säkert redan listat ut är det inte allting som står rätt till i det nya huset och snart börjar de skrämmande sakerna att avlösa varandra.

Svärmen (2021)

Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!
Foto: Netflix.

Ett annat av de senaste tillskotten inom skräck som nyligen har landat på streamingtjänsten är den franska filmen Svärmen. Det här kan vara den perfekta skräckfilmen – det vill säga om du har insektsfobi.

Filmen handlar om en änka som måste ta hand om sina två barn och den gräshoppsfarm som lämnats i hennes ägo. Samtidigt som änkan kämpar med sin mentala hälsa upptäcker hon att gräshopparna är lite väl förtjusta i blod.

Det kusliga huset (2020)

Bästa skräckfilmerna på Netflix – alla nya tips!
"Det kusliga huset" tillhör de bästa skräckfilmerna på Netflix.

Från den klassiska skräckfilmen till det kusliga huset. Den här österrikiska rullen väcker liv i en närmast utdöd gren av genren – tonårsskräckfilmen. Precis som listans förra bidrag innehåller Det kusliga huset en hel del klassiska element. 

Handlingen kretsar kring en ung storstadskille som måste flytta till en by i södra Österrike tillsammans med sin mamma och lillebror. Allt verkar dock inte vara helt som det ska vara i deras nya hem, och bröderna försöker tillsammans med nya vänner lista ut vad det är som hemsöker deras hus.

 

Letar du efter de bästa skräckfilmerna på Netflix så har du nu några alternativ att välja mellan. Kvaliteten på skräckisarna som Netflix har släppt de senaste åren svajar en hel del i kvalitet, men älskar du genren kan du garanterat hitta några sevärda filmer på listan.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL