Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Netflix lanserar ny topplista för filmer och serier

Netflix lanserar ny topplista för filmer och serier

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
17 november 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
17 november 2021

Här kan du se Netflix populäraste titlar

Netflix har gått från att knappt dela med sig av någon statistik alls till att bli en av streamingmarknadens mer transparenta tjänster. Nu har Netflix lanserat en ny hemsida där man kan se deras populäraste titlar, både globalt och på specifika marknader.

Netflix har lanserat hemsidan top10.netflix.com, där man kan få en tydlig överblick över vilka som är streamingtjänstens populäraste filmer och serier. Som namnet på den nya hemsidan antyder kan besökare ta del av topplistor som rankar Netflix 10 populäraste titlar, både globalt och för ungefär 100 olika marknader där streamingtjänsten finns.

Topp 10-listorna uppdateras veckovis och titlarna för filmer och serier listas separat. Du kan även välja att sortera dem efter språk (engelskspråkiga och icke-engelskspråkiga). Utöver det kan du se hur många veckor en titel har legat på topp 10, och för titlarna på de globala listorna kan du dessutom se hur många timmar som respektive film/serie har streamats. 

Längre ned på sidan kan du även ta del av sammanställd information över i hur många länder som respektive titel har tagit sig in på topp 10. För de globala topplistorna kan du också scrolla ned för att se vilka 10 titlar inom respektive kategori som streamats flest timmar under sina första 28 dagar på tjänsten.

LÄS OCKSÅ:

Netflix topplista.

Tidigare har Netflix räknat hur många användare som tittat på en film/serie i minst 2 minuter för att avgöra vilka som är deras populäraste titlar, men nu har de alltså gått över till att ranka efter antal streamade timmar.

I samband med lanseringen av den nya hemsidan är det Red Notice, med storstjärnorna Ryan Reynolds, Gal Gadot och Dwayne "The Rock" Johnson, som toppar den senaste topplistan på ett överlägset manér. Totalt sett streamades filmen i makalösa 148 720 000 timmar förra veckan. Det i jämförelse med Love Hard på andraplats, som streamades i 58 560 000 timmar.

De uppdaterade topplistorna publiceras varje tisdag och Netflix räknar varje film och säsong var för sig. Det innebär att i teorin att serietopplistan kan innehålla flera olika säsonger av en och samma serie. Topplistorna går också att ladda ned för den som önskar det.

NÄSTA ARTIKEL