Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
5 serier för dig som gillar Sex/Life

5 serier för dig som gillar Sex/Life

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 juli 2021

Serietips till dig som tyckte om Sex/Life på Netflix.

Är “Sex/Life” på Netflix ditt nya guilty pleasure? Då har vi tips på några andra serier som vi tror att du också kommer att uppskatta.

"Sex/Life" kom till Netflix den 25 juni och hade några blygsamma premiärdagar på den svenska marknaden, men den senaste tiden har serien fullkomligt exploderat i popularitet.

Serien handlar om en tvåbarnsmamma vars alldagliga liv plötsligt tar en vändning när hennes ex dyker upp. Sex/Life är en spännande och bitvis provokativ skildring av begär – något som vi försökt ha i åtanke när vi valt ut våra tips.

Sex/Life har fått blandad kritik, men för många har serien snabbt blivit ett guilty pleasure, och det går inte förneka att underhållningsvärdet finns där. För dig som redan har hunnit titta klart på den första säsongen har vi några tips på andra Netflix-serier.

LÄS MER: Bästa serierna på Netflix

Här är tips på 5 Netflixserier till dig som gillar “Sex/Life”:

Dark Desire (2020– )

Tips: Se Dark Desire på Netflix om du gillar Sex/Life
Foto: Netflix.

"Dark Desire" är en mexikansk Netflix-serie som på många sätt liknar Sex/Life. Ingen av serierna räds det intima och båda innehåller ett överflöd av passion.

Letar du efter en serie på Netflix som är så nära Sex/Life i som möjligt skulle vi nog vilja påstå att det här är ditt bästa alternativ – åtminstone innehållsmässigt. Dark Desire är betydligt mörkare än Sex/Life och det är inte en humoristisk serie på samma sätt, men i övrigt är likheterna som sagt många.

Serien handlar om en gift kvinna som reser bort under en helg och under den väcks en ny passion till liv inom henne. Som namnet på Dark Desire antyder kommer dock inte den typen passion helt utan komplikationer.

Young Royals (2021– )

Young Royals – tips till dig som gillar Sex/Life
Foto: Netflix.

Den senaste svenska Netflix-serien, Young Royals, tror vi skulle kunna passa dig som uppskattade Sex/Life. De två serierna är inte direkt lika, men det finns trots allt en hel del kring romantiken som känns igen. Det är främst aspekterna av romans som motarbetas av förutsättningar som gör att det går att dra paralleller mellan Sex/Life och Young Royals.

Medan Sex/Life har ett tydligt fokus på hur ens förflutna plötsligt kan komma och vända upp och ner på vardagen, så har Young Royals nästan ett motsatt perspektiv. I den svenska serien är det snarare ett fokus på handlingar i nutid, som grundar sig i begär, kan komma att påverka framtiden.

LÄS MER: 5 serier för dig som gillar Young Royals

Love (2016–2018)

Love på Netflix.
Foto: Netflix.

“Love” är en romantisk serie precis som de flesta andra på listan, men till skillnad från dem ligger inte fokus så mycket den förbjudna känslan med kärlek, utan mer de komplicerade aspekterna av en modern relation. 

Vill du ha ett alternativ till Sex/Life som inte upplevs som lika melodramatiskt, och som känns mer verklighetsförankrat, så är Love serien du bör klicka igång härnäst. 

Både Paul Rust och, kanske framför allt Gillian Jacobs, är dessutom utmärkta i de två huvudrollerna.

Too Hot to Handle (2020– )

Too Hot to Handle – en realityserie för dig som gillade Sex/Life
Foto: Netflix.

Okej, med det här förslaget tar vi ut svängarna en aning, men är du ett fan av både Sex/Life och realityserier finns det en god chans att Too Hot to Handle faktiskt skulle falla dig i smaken. 

Det finns nämligen flertalet element i Too Hot to Handle som är framstående i Sex/Life. Eller vad sägs om romantik, åtrå, det förbjudna, konsekvenserna av ens handlingar? Båda serierna innehåller dessa ingredienser i överflöd.

Den här dokusåpan skulle också kunna ses som en hypotetisk prequel till Sex/Life för den med en levande fantasi. Vem vet, sexskapaderna som deltagarna i Too Hot to Handle gör allt för att undvika (men kanske också ger efter för) kan mycket väl göra sig påminda längre fram i deras liv. 

Dessutom, om vi riktar fokus på guilty pleasure-aspekten, finns det något bättre tips än en realityserie av det här slaget? 

Har du däremot svårt för realityserier i stil med Paradise Hotel och dylikt bör du nog hålla dig undan från Too Hot to Handle

Ginny & Georgia (2021– )

Ginny & Georgia kan passa dig som gillar Sex/Life
Foto: Netflix.

Tonen i “Ginny & Georgia” skiljer sig en hel del från Sex/Life, och Ginny & Georgia riktar sig till en aningen yngre publik, men det två serierna har också en hel del likheter. 

De mest uppenbara beröringspunkterna finner vi i balansgången som karaktärerna måste gå för att hantera både familjelivet och deras kärleksliv, samt hur ens förflutna kan komma tillbaka och jaga en senare i livet.

Fastnade du för de delarna av handlingen i Sex/Life, och samtidigt tycker om ungdomsserier, så tror vi att Ginny & Georgia kan vara ett riktigt bra val för dig.

LÄS MER: 5 serier för dig som älskar Ginny & Georgia

 

 

 

 

NÄSTA ARTIKEL