5 serier för dig som älskar Ginny & Georgia

5 serier för dig som älskar Ginny & Georgia

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 10 september 2021 kl. 11:09 | Publicerad 31 mars 2021 kl. 20:03

Tips på serier som påminner om Netflix-succén.

Har du redan hunnit se alla avsnitt av “Ginny & Georgia” på Netflix och letar efter något snarlikt? Då har du hittat rätt – Filmtopp har vaskat fram några förslag som förhoppningsvis ska falla dig i smaken.

Ginny & Georgia på Netflix
Foto: Netflix

Sedan “Ginny & Georgia” landade på Netflix i slutet av februari har serien varit så gott som ständigt närvarande på Netflix topplista över deras populäraste titlar. 

Netflix-serien har både roat och berört en stor mängd fans under sin första tid på streamingtjänsten, och det är många som har betat av samtliga tio avsnitt på bara några få sittningar. 

RECENSION: Ginny & Georgia (säsong 1)

Vi vet hur tomt det kan kännas när det inte finns fler avsnitt av ens favoritserie – så för alla som redan längtar efter fler avsnitt av Ginny & Georgia har vi sammanställt några förslag på serier som har en hel del likheter med det nya stjärnskottet på Netflix.

Här är fem serietips för dig som gillar “Ginny & Georgia”: 

Teenage Bounty Hunters 

Teenage Bounty Hunters - Netflix
Foto: Netflix

“Teenage Bounty Hunters” innehåller många av de ingredienser som gör Ginny & Georgia så bra. Netflix-serien kom ut under sommaren 2020 och den har gått lite under radarn, men kan alltså vara perfekt för dig som letar efter något nytt i stil med Ginny & Georgia

Serien handlar om tvillingsystrarna Sterling (Maddie Phillips) och Blair (Anjelica Bette Fellini) som lever ett annorlunda liv som high school-studenter och prisjägare – precis vad seriens titel antyder med andra ord. 

En annorlunda familjedynamik, tonårsliv och spänning finns det gott om i Teenage Bounty Hunters. Det kanske är egenskaper som påminner om en annan serie du gillar?

Good Girls 

Good Girls på Netflix
Foto: Netflix

Det finns tre säsonger av “Good Girls” på svenska Netflix – så fastnar du för den här serien har du med andra ord några timmars tittande framför dig. 

Serien har inte det tonårsfokus som Ginny & Georgia har, men är Georgia din favoritkaraktär så kan det här vara ett utmärkt val för dig. Good Girls handlar om tre mammor som bestämmer sig för att ta till extrema metoder för att bli självständiga. 

Andra Netflix-serier med en snarlik tematik som skulle kunna passa dig är Dead to Me och Vad som än händer.

Insatiable

Insatiable på Netflix.
Foto: Netflix.

Netflix “Insatiable” är inte för alla, men om du gillar det aningen skruvade kan det här vara en passande serie att titta på efter Ginny & Georgia

Serien handlar om en utstött tonåring som är ute efter hämnd – och hon vänder sig till skönhetstävlingar för att utkräva den. Advokaten/skönhetstränare hon har vid sin sida vet inte riktigt vad det är han ger sig in på när han tar sig an den hämndlystna tonåringen.

Gilmore Girls

Gilmore Girls på Netflix
Foto: Netflix

Alla som har blivit frälsta av Ginny & Georgia är säkerligen väl medvetna om att Georgia (Brianne Howey) refererar till sig själv och Ginny (Antonia Gentry) som just “the Gilmore Girls, but with bigger boobs”. 

Med den repliken i åtanke – hur kan vi inte inkludera Gilmore Girls på den här listan? 

Jämförelsen är dessutom ganska logisk. Båda serierna utforskar en spännande relation mellan mor och dotter, där det ibland är oklart vem av dem som beter sig som en vuxen och vem som befinner sig i ungdomen. 

Tonen skiljer sig visserligen åt en hel del – och Gilmore Girls sju första säsonger har som bekant några år på nacken nu – men det finns ändå en stor chans att du skulle uppskatta Gilmore Girls om du gillar Ginny & Georgia

Alla avsnitt finns på Netflix. 

Never Have I Ever

Never Have I Ever - Netflix
Foto: Netflix

“Never Have I Ever” utforskar inte kvinnlig vänskap i samma utsträckning som de flesta andra serierna på den här listan, men den lyckas fånga tonårens kluvna känslor på ett sätt som påminner om Ginnys upplevelser.

Mindy Kalings uppskattade Netflix-serie är mer av än renodlad komedi än Ginny & Georgia. Det här är alltså rekommendationen som är riktad till dig som är sugen på ett gott skratt – men även lite kärleksintriger. 

Har du redan sett Never Have I Ever? Då skulle även Jane the Virgin kunna vara ett alternativ för dig – alla fem säsonger av serien finns på Netflix.

MER LÄSNING: Never Have I Ever säsong 2 – detta vet vi

Det finns mängder av underbara serier på Netflix – i väntan på fler avsnitt av “Ginny & Georgia” kan förhoppningsvis någon av de ovan listade förslagen fungera som tidsfördriv.

För fler listor och artiklar --> scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL