5 serier för dig som gillar Sex Education

5 serier för dig som gillar Sex Education

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
17 september 2021 kl. 19:09
ANNONS
ANNONS

Här är serierna som vi tror passar dig som älskar Sex Education.

Efter en lång, lång väntan har den tredje säsongen av "Sex Education" äntligen landat på Netflix. Det enda problemet med det är att vissa av er sannolikt väntat så ivrigt att ni betat av alla avsnitt i ett svep – och plötsligt sitter ni där tomhänta igen. Men misströsta inte, det finns andra serier som vi tror kan stilla det där suget efter fler avsnitt.

Netflix-serien "Sex Education" är den där typen av serie som är så bra att man inte vill att den ska ta slut, men samtidigt kan man inte låta bli att titta på alla avsnitt  på en gång.

Har du redan hunnit avverka hela den tredje säsongen av Sex Education tror vi att du gillade vad du fick se, men det innebär också att du inte har fler avsnitt att avnjuta.

En väntan på över 1,5 år mellan säsong två och tre, och så är det redan över? Deppigt.

Det är sannerligen deppigt, men det finns också ljus i mörkret – det här innebär nämligen att du har mer tid över till att se andra bra serier. För alla fans av Sex Education har vi letat fram fem stycken serier som vi tror att ni kommer att uppskatta.

LÄS OCKSÅ: De bästa serierna på Netflix

Never Have I Ever

Never Have I Ever
Foto: Netflix.

Vi skulle inte säga att det är en garanti att du gillar Never Have I Ever om du tycker om Sex Education, men vi skulle vilja säga att det nästan är en garanti. Äsch, vi kör på garanti – tycker du om Sex Education kan vi garantera att du också uppskattar Never Have I Ever!

Never Have I Ever är den omtyckta Netflix-serien från Mindy Kaling (The Office, The Mindy Project). Serien är aningen mer av en renodlad komedi än Sex Education, men det finns också många likheter. Fokus i serien ligger givetvis på de problem som uppstår när vi håller på att bli vuxna, begär och behov inkluderat.

Det finns just nu två säsonger av "Never Have I Ever" på Netflix.

Atypical

Atypical
Foto: Netflix.

"Atypical" tillhör, precis som alla andra serier på den här listan, coming of age-genren, men dess perspektiv sticker ut en aning. Huvudpersonen i Atypical befinner sig på autismspektrumet, vilket leder till en hel del unika situationer i hans resa på väg in i vuxenlivet. Utöver det är likheterna många; jakten på kärlek, identitet och behovet av någon form av riktning i takt med att vi blir äldre, är något som de flesta av oss bevisligen går igenom under ungdomen.

Jag skulle beskriva Atypical som en aningen "snällare" serie än Sex Education, men jag också skulle påstå att båda av dem har en ton med en snarlik karaktär av värme.

Alla fyra säsonger av "Atypical" finns på Netflix.

Big Mouth

Big Mouth
Foto: Netflix.

"Big Mouth" är ett unikum när det kommer till animerade serier. Frågan är om någon annan serie – animerad eller icke-animerad – hade kunnat utforska puberteten med lika mycket galenskap och grovhet, men samtidigt träffsäkerhet, som Big Mouth. I den här lysande serien förkroppsligas ungdomens alla stora utmaningar i form av hormonmonster, ångestmyggor m.m. på ett sätt som är både underhållande och ögonöppnande.

Big Mouth är mycket, mycket mer spårad än Sex Education (och det är nog en serie som vissa kan ha svårt för), men tematiken i dem är onekligen densamma, och det finns goda chanser att du fattar tycke för denna pärla om du är ett fan av Sex Education

Det finns fyra säsonger av "Big Mouth" på Netflix.

Young Royals

Young Royals
Foto: Netflix.

Givetvis måste vi inkludera Netflix svenska dundersuccé, Young Royals, på denna lista. Young Royals är serien om prins Wilhelm, som börjar på en internatskola med förhoppningen om att hitta en tydligare väg framåt i livet. Förpliktelserna som kommer med att vara prins är dock inte lätta att hantera – framför allt inte när hjärtat försöker bestämma vägen framåt.

Tonen i Young Royals och Sex Education skiljer sig åt ganska mycket, men även för detta tips finns det en länk genom seriernas tematik.

En säsong av "Young Royals" finns på Netflix.

LÄS OCKSÅ: 5 serier för dig som gillar Young Royals

The End of the F***ing World

The End of the F***ing World
Foto: Netflix.

"The End of the F***ing World" är en riktig pärla på Netflix. Serien handlar om två annorlunda ungdomar, en som är förmodad psykopat och en som är impulsiv bortom det "normala". Duon ger sig ut på en resa tillsammans som, lager för lager, ska komma att avslöja vilka de verkligen är, samtidigt som de också utforskar sina känslor för varandra.

Är du sugen på Sex Education, men vill krydda med lite crime och äventyr, så är det här alternativet för dig.

Seriens två säsonger finns på Netflix.

BONUS: Sex Education från 1953 – Molly Grows Up

Var det mer "Sex Education" du ville ha? Då ska du givetvis få mer Sex Education! Här bjussar vi på sexualundervisning när den är som bäst, vilket givetvis är från 1953 med lite kristna undertoner.

Vad mer ska man säga om Molly Grows Up förutom att det är en strålande välgjord och lärorik produktion? Det är bara att luta sig tillbaka och njuta!

KOLLA OCKSÅ IN: Årets bästa serier

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL