Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Stranger Things

3 improviserade stunder i säsongsfinalen av Stranger Things 4

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
05 juli 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
05 juli 2022

Flera gripande händelser improviserades fram av skådespelarna.

Den fjärde säsongen av "Stranger Things" har gått i mål med sina avslutande två avsnitt. I den storskaliga säsongsfinalen bjöds vi på en uppsjö av starka scener och i några av dem kan vi tacka skådespelarnas instinkter för att det blev så bra som det blev...

*** OBS! Artikeln innehåller spoilers från säsongsavslutningen! ***

De sista två avsnitten av Stranger Things säsong 4 landade på Netflix den 1 juli – och de var fyllda till bredden med storslaget innehåll. Säsongsfinalen var uppdelad i två avsnitt på otroliga 1 timma och 25 minuter respektive 2 timmar och 19 minuter långa. I dem bjöds vi på en hel del gripande scener och en del av alla magiska ögonblick har visat sig vara improviserade av skådespelarna.

På Twitter-kontot @strangerwriters, som är Stranger Things-manusförfattarnas konto, delade de med sig av tre minnesvärda stunder från säsongsfinalen som uppstod till följd av skådespelarnas instinkter.

1. Den efterlängtade kyssen

Attraktionen mellan Joyce (Winona Ryder) och Hopper (David Harbour) har byggt upp under en längre tid, men det var skådespelarna själva som fick ta tjuren vid hornen för att skapa det här magiska ögonblicket mellan dem. Kyssen de delar innan den sista striden i fängelset ska enligt manusförfattarna lagts till av skådespelarna själva under inspelningen.

2. Lucas desperation

Säsongsavslutningen kanske mest hjärtskärande stund utspelade sig när Lucas (Caleb McLaughlin) hade den döende Max (Sadie Sink) i sina armar. Lucas sorg och desperation blir extra påtaglig när han maktlös ropar efter sin systers hjälp – ett ögonblick som alltså ska ha varit improviserat av McLaughlin.

3. Vännernas kärleksförklaring

Ett av de finaste ögonblicken vi bjöds på i säsongsavslutningen var mellan Dustin (Gaten Matarazzo) och säsongens uppfriskande nytillskott, Eddie (Joseph Quinn), när den sistnämnde förklarar sina kärlek för sin yngre vän. Ögonblicket i avsnittet upplevdes som genuint och kanske beror det på att Quinn improviserade i stunden. Med tanke på vad som kommer att utspela sig mellan dem lite längre fram i avsnittet blir det dessutom en extra laddad replik.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL