Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
10 Netflix-filmer för hela familjen

Bästa familjefilmerna på Netflix

  • Netflix
Jonathan Smeds | Lista
16 mars 2022
Jonathan Smeds | Lista
16 mars 2022

Netflix-filmerna för hela familjen!

Hos Netflix är utbudet stort när det kommer till det mesta. Reality, dokumentärer och serier inom alla genrer finns här representerade. Men det finns också en bred repertoar när det kommer till bra familjefilmer. Vi på Filmtopp listar här 10 filmer på Netflix för hela familjen. Alla filmer utom en finns dessutom tillgänglig med svensk dubbning, vilket betyder att alla kan hänga med ordentligt!

Bra familjefilmer på Netflix

Havsmonstret (2022)

Havsmonstret – en av de bästa familjefilmerna på Netflix
Foto: Netflix.

En av de allra senaste av de bästa familjefilmerna på Netflix är Havsmonstret. Filmen landade på streamingtjänsten under sommaren 2022 och handlar om en ung, föräldralös flicka som lever i en värld som är bebodd av enorma havsmonster. För att komma närmare sina föräldrar, som försvann till havs, tar hon sig ombord på ett jaktskepp som tillhör en legendarisk monsterjägare. Snart börjar det uppenbara sig för flickan att världen ute på öppet vatten inte alls är vad hon hade föreställt sig.

The Adam Project (2022)

The Adam Project – bra familjefilmer på Netflix
The Adam Project – en av många bra familjefilmer på Netflix. Foto: Netflix.

Består familjen delvis av barn som är aningen äldre och kan hantera en del action och höga insatser, så finns det få lika bra familjefilmer på Netflix som The Adam Project. Filmen, med skådespelare som Ryan Reynolds, Mark Ruffalo, Jennifer Garner och Zoe Saldaña m.fl. är en fartfylld sci-fi-film för hela familjen.

Handlingen kretsar kring en tidsresande stridspilot som kraschlandar i år 2022 och vänder sig till sitt yngre jag för att rädda framtiden.

Home Team (2022)

Av de bästa familjefilmerna på Netflix vill vi lyfta fram "Home Team". Foto: Netflix.
Foto: Netflix.

Däremot finns alltså den här filmen dubbad, för alla er som velat se Kevin James prata svenska. Nu är det såklart inte enbart det som gör den värd att se. Home Team är inspirerad på den sanna historien om Sean Payton. Han är en före detta NFL tränare som vann Super Bowl, men blev avstängd ett år efter en skandal. Under sin avstängning väljer han att åka hem och träna sin sons amerikanska fotbollslag. Rollen som Payton spelas av Kevin James, och filmen är producerad av Adam Sandlers Happy Madison Productions. Ni kan därmed förvänta er en av de bästa familjefilmerna på Netflix att se just nu.

The Royal Treatment (2022)

bästa familjefilmerna på Netflix – The Royal Treatment
Foto: Netflix.

Om inte tecknat är något för din familj, och ni hellre föredrar romcoms, rekommenderas The Royal Treatment starkt. Den var under sin premiärvecka Netflix mest sedda film. Filmen handlar om Isabella, som äger en frisörsalong i New York. Hon får chansen att vara stylist på ett kungligt bröllop, där prinsen Thomas motvilligt ska gifta sig åt landets vägnar. Men när Isabella och Thomas träffas blir de kära i varandra, och frågan är nu om de bägge kan följa sina hjärtan istället? Det här är den enda filmen på listan som inte finns dubbat på svenska.

Familjen Mitchell mot maskinerna (2021)

Familjen Mitchell mot maskinerna – en av de bästa familjefilmerna på Netflix
Foto: Netflix.

En av de stora succéerna på Netflix under 2021 var den animerade familjefilmen Familjen Mitchell mot maskinerna, som till och med nominerades till en Oscar för bästa animerade film. Handlingen i denna charmiga rulle – som utan tvekan är en av de bästa familjefilmerna på Netflix – kretsar, som titeln antyder, kring familjen Mitchell. Den smått skruvande, relativt dysfunktionella familjen Mitchell blir plötsligt mänsklighetens allra sista hopp i samband med att robotar håller på att ta över världen.

Tillbaka till vildmarken (2021)

Bland de bästa familjefilmerna på Netflix har vi "Tillbaka till vildmarken".
Tillbaka till vildmarken tillhör de bästa familjefilmerna på Netflix.

Bland de bästa familjefilmerna på Netflix hittar vi Tillbaka till vildmarken. På ett zoo i Australien tröttnar ett gäng dödliga varelser på att vara inlåsta i ett reptilhus. Dessa missförsstådda djur är inte alls så farliga som vi människor tror, och därför bestämmer sig för att fly. Med sig får de också den gulliga koalan Gullponken, som blivit en kändis på grund av sitt söta utseende. Filmen har fått goda recensioner, och har bland annat 88 procent approval hos Rotten Tomatoes.

Vivo (2021)

Även denna film har kritikerrosats. Vivo är en veckelbjörn som älskar musik. Hans ägare Andrés är kär i Marta, och Vivo bestämmer sig för att leverera en kärlekssång till henne som förkunnar Andrés kärlek. Det innebär att de två beger sig ut på ett oförglömligt och musikaliskt äventyr. Filmen innehåller som ni kanske förstår flera originallåtar, skrivna av Lin-Manuel Miranda. Om musiken ens är hälften så bra som i Encanto kan ni nog förvänta er att flera av den här filmens låtar lär nynnas på i familjen framöver...

Skejttjejen (2021)

Mer seriöst blir det däremot i Skater Girl. Prerna är en tonåring som bor i en fattig del av Indien. En dag introduceras hon till sporten skateboard, vilket blir ett uppvaknade till vem hon är. Nu måste hon slåss mot alla odds för att följa sina drömmar och tävla i det nationella mästerskapet. En hjärtvärmande film om mod, självförtroende och att våga gå sin egna väg. Vi på Filmtopp skrev att filmens drama föll platt, men gav den en trea i betyg.

Ja-dagen (2021)

"Ja-dagen" är en av de bästa familjefilmerna på Netflix.
Ja-dagen är en bra familjefilm på Netflix.

Det har blivit dags för barnen att bestämma reglerna! I denna komedifilm, med Jennifer Garner och Edgar Ramírez, bestämmer föräldrarna Allison och Carlos att barnen för en gångs skull ska få all uppmärksamhet. De får därför nästan helt fria händer att under 24 timmar bestämma vad familjen ska göra. Det hela blir början på ett äventyr i Los Angeles som de sent ska glömma. Kanske är det även så att familjen, genom dessa händelser, kommer närmare varandra än någonsin. Beskrevs i Filmtopps recension som en kul film för hela familjen.

Hilda och bergakungen (2021)

Hilda är en Netflix-serie om en liten flicka som växt upp i skogen nära staden Trolberg. Där hamnar hon på äventyr tillsammans med sin räv Twig, alven Alfur samt kompisarna David och Frida. Serien har prisats med flera Emmys och Annies. Nu har den även fått en rulle, som utgör en av de bästa familjefilmerna på Netflix. I Hilda och bergakungen vaknar Hilda upp med kroppen av ett troll. Nu måste hon försöka ta sig hem och lista ut hur hon kan förvandla sig tillbaka till människa. Finns en unik touch i animationen som gör både serien och filmen väldigt snygg.

Jakten på Ohana (2021)

Jakten på Ohana är en av de bästa familjefilmerna på Netflix.
Bland de bästa familjefilmerna på Netflix hittar vi Jakten på Ohana.

Ohana betyder familj, så mycket har jag lärt mig från Lilo och Stitch. I den här filmen är det i för sig skatter och inte aliens, experiment eller familj som huvudpersoner söker efter. Två syskon från Brooklyn åker på semester till hawaiianska O´ahu. Där hittar de en dagbok som pekar ut platsen för en länge försvunnen skatt. Fast bestämda att hitta den, beger sig syskonen ut på ett äventyr, där de på vägen dessutom kommer få återupptäcka sitt hawaiianska förflutna. Filmtopp gav filmen en ganska så svag tvåa, men påpekade samtidigt att den absolut lär gå hem hos barnen.

Sälkåren (2021)

Sälkåren är även den en av de bästa familjefilmerna på Netflix. Sälen Quinn har fått nog. Maten börjar ta slut i havet, och det är hajarnas fel. Det blir inte heller bättre av att hajarna även försöker äta upp alla sälar. Därför rekryterar Quinn ett gäng andra sälar, som tillsammans tänker slå tillbaka mot de fruktade rovdjuren. Humorn är till största delen riktad för en yngre publik, men som Filmtopp även skrev i sin recension finns det en del referenser till gamla krigsfilmer som äldre lär gilla. Ser man den med familjen lär kanske den svenska dubbningen bli aktuell, men den engelska är annars ett starkt tips! Då får ni röster från till exempel J.K. Simmons, Dolph Lundgren och, självklart, Seal. 

Artikeln skrevs ursprungligen av Jonathan Smeds och har sedan dess uppdaterats löpande av redaktionen.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL