Nu på bio

Det senaste på biofronten!

10 Netflix-filmer för hela familjen

Bästa familjefilmerna på Netflix

  • Netflix
Jonathan Smeds | Lista
16 mars 2022
Jonathan Smeds | Lista
16 mars 2022

"De här filmerna funkar för alla åldrar!"

Hos Netflix är utbudet stort när det kommer till det mesta. Reality, dokumentärer och serier inom alla genrer finns här representerade. Men det finns också en bred repertoar när det kommer till familjefilmer. Vi på Filmtopp listar här 10 filmer på Netflix för hela familjen. Alla filmer utom en finns dessutom tillgänglig med svensk dubbning, vilket betyder att alla kan hänga med ordentligt!

1. Tillbaka till vildmarken

Bland de bästa familjefilmerna på Netflix har vi "Tillbaka till vildmarken".
"Tillbaka till vildmarken" tillhör de bästa familjefilmerna på Netflix.

Bland de bästa familjefilmerna på Netflix hittar vi Tillbaka till vildmarken. På ett zoo i Australien tröttnar ett gäng dödliga varelser på att vara inlåsta i ett reptilhus. Dessa missförsstådda djur är inte alls så farliga som vi människor tror, och därför bestämmer sig för att fly. Med sig får de också den gulliga koalan Gullponken, som blivit en kändis på grund av sitt söta utseende. Filmen har fått goda recensioner, och har bland annat 88% approval hos Rotten Tomatoes.

2. Vivo

Även denna film har kritikerrosats. Vivo är en veckelbjörn som älskar musik. Hans ägare Andrés är kär i Marta, och Vivo bestämmer sig för att leverera en kärlekssång till henne som förkunnar Andrés kärlek. Det innebär att de två beger sig ut på ett oförglömligt och musikaliskt äventyr. Filmen innehåller som ni kanske förstår flera originallåtar, skrivna av Lin-Manuel Miranda. Om musiken ens är hälften så bra som i Encanto kan ni nog förvänta er att flera av den här filmens låtar lär nynnas på i familjen framöver...

3. The Royal Treatment

Om inte tecknat är något för din familj, och ni hellre föredrar romcoms, rekommenderas The Royal Treatment starkt. Den var under sin premiärvecka Netflix mest sedda film. Filmen handlar om Isabella, som äger en frisörsalong i New York. Hon får chansen att vara stylist på ett kungligt bröllop, där prinsen Thomas motvilligt ska gifta sig åt landets vägnar. Men när Isabella och Thomas träffas blir de kära i varandra, och frågan är nu om de bägge kan följa sina hjärtan istället? Det här är den enda filmen på listan som inte finns dubbat på svenska.

4. Home Team

Av de bästa familjefilmerna på Netflix vill vi lyfta fram "Home Team". Foto: Netflix.
Foto: Netflix.

Däremot finns alltså den här filmen dubbad, för alla er som velat se Kevin James prata svenska. Nu är det såklart inte enbart det som gör den värd att se. Home Team är inspirerad på den sanna historien om Sean Payton. Han är en före detta NFL tränare som vann Super Bowl, men blev avstängd ett år efter en skandal. Under sin avstängning väljer han att åka hem och träna sin sons amerikanska fotbollslag. Rollen som Payton spelas av Kevin James, och filmen är producerad av Adam Sandlers Happy Madison Productions. Ni kan därmed förvänta er en av de bästa familjefilmerna på Netflix att se just nu.

5. Skejttjejen 

Mer seriöst blir det däremot i Skater Girl. Prerna är en tonåring som bor i en fattig del av Indien. En dag introduceras hon till sporten skateboard, vilket blir ett uppvaknade till vem hon är. Nu måste hon slåss mot alla odds för att följa sina drömmar och tävla i det nationella mästerskapet. En hjärtvärmande film om mod, självförtroende och att våga gå sin egna väg. Vi på Filmtopp skrev att filmens drama föll platt, men gav den en trea i betyg.

6. Ja-dagen

"Ja-dagen" är en av de bästa familjefilmerna på Netflix.
"Ja-dagen" är en högst sevärd familjefilm på Netflix.

Det har blivit dags för barnen att bestämma reglerna! I denna komedifilm, med Jennifer Garner och Edgar Ramírez, bestämmer föräldrarna Allison och Carlos att barnen för en gångs skull ska få all uppmärksamhet. De får därför nästan helt fria händer att under 24 timmar bestämma vad familjen ska göra. Det hela blir början på ett äventyr i Los Angeles som de sent ska glömma. Kanske är det även så att familjen, genom dessa händelser, kommer närmare varandra än någonsin. Beskrevs i Filmtopps recension som en kul film för hela familjen.

7. Hilda och bergakungen

Hilda är en Netflix-serie om en liten flicka som växt upp i skogen nära staden Trolberg. Där hamnar hon på äventyr tillsammans med sin räv Twig, alven Alfur samt kompisarna David och Frida. Serien har prisats med flera Emmys och Annies. Nu har den även fått en rulle, som utgör en av de bästa familjefilmerna på Netflix. I Hilda och bergakungen vaknar Hilda upp med kroppen av ett troll. Nu måste hon försöka ta sig hem och lista ut hur hon kan förvandla sig tillbaka till människa. Finns en unik touch i animationen som gör både serien och filmen väldigt snygg.

8. Jakten på Ohana

Jakten på Ohana är en av de bästa familjefilmerna på Netflix.
Bland de bästa familjefilmerna på Netflix hittar vi "Jakten på Ohana".

Ohana betyder familj, så mycket har jag lärt mig från Lilo och Stitch. I den här filmen är det i för sig skatter och inte aliens, experiment eller familj som huvudpersoner söker efter. Två syskon från Brooklyn åker på semester till hawaiianska O´ahu. Där hittar de en dagbok som pekar ut platsen för en länge försvunnen skatt. Fast bestämda att hitta den, beger sig syskonen ut på ett äventyr, där de på vägen dessutom kommer få återupptäcka sitt hawaiianska förflutna. Filmtopp gav filmen en ganska så svag tvåa, men påpekade samtidigt att den absolut lär gå hem hos barnen.

9. My Little Pony: En ny generation

My Little Pony är en klassiker som går hem för alla åldrar. Nu är de tillbaka, men allt är inte frid och fröjd. Equestria är numera en splittrad värld, där ponys, pegasis och enhörningar inte längre kommer överens. Den klarögda hjälteponnyn Sunny tror på att de alla en dag kan leva tillsammans i harmoni. Tillsammans med sina vänner, och en gnutta magi, bestämmer hon sig för att göra slag i saken och återförena Equestria en gång för alla.

10. Sälkåren

Sälkåren är även den en av de bästa familjefilmerna på Netflix. Sälen Quinn har fått nog. Maten börjar ta slut i havet, och det är hajarnas fel. Det blir inte heller bättre av att hajarna även försöker äta upp alla sälar. Därför rekryterar Quinn ett gäng andra sälar, som tillsammans tänker slå tillbaka mot de fruktade rovdjuren. Humorn är till största delen riktad för en yngre publik, men som Filmtopp även skrev i sin recension finns det en del referenser till gamla krigsfilmer som äldre lär gilla. Ser man den med familjen lär kanske den svenska dubbningen bli aktuell, men den engelska är annars ett starkt tips! Då får ni röster från till exempel J.K. Simmons, Dolph Lundgren och, självklart, Seal. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL