Stor trailer presenterar flera nya serier på HBO Max 2023

Kommande tv-spelsfilmer och serier 2023 – hela listan

Fredrik Edström
Uppdaterad 16 januari 2023 kl. 16:01 | Publicerad 15 januari 2023 kl. 16:01

Horisonten är smockladdad med fler tv-spelsadaptioner

Hollywood har länge varit förtjusta i att filmatisera tv-spel. Idag listar jag därför vad vi har att vänta under 2023 på film och seriefronten!

Ett paradigmskifte tycks ha skett. The Last of Us landar snart på HBO Max och kritiker är trollbundna. Vår egen Sebastian Ahokas är i extas och dundrar till med filmtopps högsta betyg i sin recension (som du hittar här!). Har vinden äntligen vänt för tv-spelens plats i filmernas och seriernas eget medium eller är The Last of Us ett strålande undantag? Den som lever får se, men tv-spelsrullarna ser inte ut att ta vägen någonstans.

Därför vill jag nu passa på och lista samtliga tv-spelsfilmer och serier som har premiärdatum i år, Detta för att få en behändig överblick om vad vi har att vänta. Jag kommer enbart lista de filmer och serier som är mer eller mindre garanterade att anlända 2023 – är du nyfiken på att se en lista över alla tv-spelsproduktioner i arbete så får jag tålmodigt be dig vänta. 

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Medverkande: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith m.fl
Regi: John Francis Daley & Jonathan Goldstein

D & D är måhända mest känt som brädspel med faktum är att tv-spelen haglat från serien ända sedan 1981. Filmen satsar på charmen och äventyret från den älskade rollspelsserien där en karismatisk tjuv ser sig ut på jakt för att återta en försvunnen relik. Klassisk RPG-premiss helt enkelt! Svensk biopremiär 31 Mars.

The Super Mario Bros. Movie

Medverkande: Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day m.fl
Regi: Aaron Horwath & Michael Jelenic

Mannen, myten, rörmokaren: Super Mario kommer till vita duken i animerad form, signerat Illumination Entertainment. Vi får slå följe med Mario och hans bror Luigi på en färgsprakande resa genom svampriket där den diaboliska Bowser sprider skräck. Givetvis skymta bekanta ansikten som Toad, Donkey Kong och Princessan Peach förbi i en adaption som förhoppningsvis sköljer bort smaken från live-action filmatiseringen från 1993. Svensk biopremiär 7 April.

Gran Turismo

Medverkande: David Harbour, Orlando Bloom, Djimon Hounsou m.fl
Regi: Neill Blomkamp

Bilspelsserien Gran Turismo blir filmatiserad, men filmskaparna tycks ha hittat en liten annorlunda ingång. Filmen baseras på den sanna historien om en tonåring som genom sina vassa Gran Turismo-skills tar klivet till att bli en riktig Nascar-förare. Räkna med hög fart och sentimentalitet om drömmar som kan slå in. Amerikansk biopremiär 11 Augusti, svensk premiär i dagsläget okänt.

The Witcher säsong 2
Foto: Netflix

The Witcher (säsong 3)

Medverkande: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra m.fl
Skapare: Lauren Schmidt

Henry Cavills sista säsong som Geralt of Rivia blir i kommande säsong 3 av The Witcher. Preliminär release under sommaren 2023 på Netflix. 

Trailerpremiär för Halo-serien
Foto: Paramount

Halo (säsong 2)

Medverkande: Pablo Schreiber, Shabana Azmi, Natasha Culzac m.fl 
Skapare: Steven Kane & Kyle Killen

Första säsongen blev en monumental succé för Paramount+ och säsong två gav snabbt grönt ljus. Inte mycket är känt om storyn eller releasedatum, men kloka hjärnor spekulerar att säsong 2 kan landa sent 2023 på SkyShowtime i Sverige. Håll tummarna för mer ufo-slakt snarast!

Borderlands film
Foto: Lionsgate

Borderlands

Medverkande: Kevin Hart, Cate Blanchett, Jack Black m.fl
Regi: Eli Roth & Tim Miller

Det excentriska FPS-rollspelet Borderlands kommer också att dundra in i filmernas värld. En stjärnspäckad ensemble med regi av grindhouseveteranen Eli Roth och Tim Miller (Deadpool, Terminator: Dark Fate) som tagits in i sista stund för ett gäng med omtagningar kan säkert bli skoj! Vi har inget officiellt releasedatum på blodfesten men experterna siar någon gång under 2023. 

Detta var alla tv-spelsadaptioner som är mer eller mindre garanterade release under 2023. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL