Streama gratis

Ingen Dreamfilm? Här streamar du gratis film!

Eric Diedrichs | Lista
05 oktober 2017
Eric Diedrichs | Lista
05 oktober 2017

Ingen Dreamfilm? Här kan du streama gratis! Filmtopp listar några alternativ.

Streamingsajten Dreamfilm

Det är nog få svenska filmälskare som gått miste om den oerhört populära streamingsajten Dreamfilm. Trots att sajten (eller ska man säga tjänsten?) gick genom viss turbulens när upphovsmännen åkte fast, lever den vidare  och tycks växa sig ännu större.

Som vi alla vet gör vi tittare film- och tv-skapare, och kulturen generellt, mer skada än nytta när vi illegalt streamar film på internet och ser till att deras vinst blir mindre. I den här frågan är just Dreamfilm den största boven i Sverige.

Erbjudande: C More fritt i två veckor.

Bäckström
ERBJUDANDE: Klicka på bilden och se C Mores filmer och serier 2 veckor kostnadsfritt.

Var kollar vi på gratis film när vi inte kollar på Dreamfilm, eller någon annan illegal streamingsajt? 

Visst är det roligare att hitta din favoritfilm eller favoritserie på en plats du vet att du inte berövar skaparna på deras levebröd. Effekten av att bolag tjänar allt mindre pengar och att biografer behöver pumpa upp sina biljettpriser, är att även berättelserna tar skada.

Det är ingen slump att vi dras med mastodontfilmer, som främst visar upp den nya tekniken. De är givna kassasuccéer. Däremot drabbas filmer och berättelser, som ligger i gråzonen mellan independent och storfilm. Som kostar halvstora pengar och som kanske tjänar pengar, kanske inte tjänar pengar  görs alltmer sällan. Här ska Netflix ha en eloge, som försöker fylla den luckan med alternativa och originella berättelser.

Olagligt streamande?

Hemsidor som Dreamfilm, Swefilmer och Nyafilmer, som erbjuder gratis streaming av nya filmer, är många gånger olagliga. Både att driva och att använda. Att distribuera filmer till den här typen av streamingtjänster eller torrentsidor råder det inget snack om att det är olagligt, men det har länge diskuterats, huruvida det ur en rättslig mening ska vara illegalt att enbart streama från dessa hemsidor eller inte.

Detta är en gråzon där lagen inte riktigt är helt fast, men flera jurister hävdar att man kan dömas för att streama hos dessa aktörer OM man är medveten om eller misstänker att sidorna är illegala.

Nedan listar vi plattformer där du kan streama film gratis, men som inte stödjer den som bryter mot lagen.

Här kan du streama lagligt gratis!

Viaplay – För dig som läser Filmtopp

Viaplay är en av de största streamingtjänsterna på den svenska marknaden. Här finns allt från storfilmer till smala favoriter och en hel del bra serier. Vi har exempelvis titlar som Deadpool, Brooklyn, The Salesman, Sameblod och Resident Evil: The Final Chapter.

Dessutom kommer det upp nya titlar varje vecka och här finns också möjligheten att ladda ner filmer och serier direkt till mobilen.

Prova Viaplay gratis:

Missa inte heller att du genom Filmtopp får VIAPLAY GRATIS I 14 DAGAR. För att ta del av erbjudandet är det bara att trycka på länken och skriva upp sig!

SVT Play

SVT Plays logotyp

Här hittar du väldigt många skandinaviska produktioner, främst tv-serier- och program, med allt från sport till kulturdokumentärer. SVT Play är bra på att visa repriser ifall du exempelvis skulle missa nyheterna. Det finns även långfilmer att tillgå.

Ett hett tips är att se Min lilla syster, en av få filmer Filmtopps chefredaktör Eric Diedrichs gett fullpott. Att streama på SVT Play är gratis och utan reklam. Bättre du kikar på något av SVT Plays utbud med högt kulturvärde i stället för att leta fulstream på någon impopulär sit-com med Matthew Perry från Vänner. Och, dessutom... bra för samvetet? Ja! Här finns massa gratis film att streama och annat material.

Öppet Arkiv (SVT) - Här finns massa film att streama gratis

På öppet arkiv kan du streama film helt gratis.
På öppet arkiv kan du streama film helt gratis. De har ett stort utbud!

På SVT:s Öppet Arkiv är det mer fokus på fiktion, snarare än reality-tv. Här kommer du åt bra draman, komedier, kriminalare och så vidare. Till skillnad från Dreamfilm hittar du även mycket gammalt material att streama gratis.

Har du mot all förmodan missat Nile City 105.6 har du en hysterisk upplevelse framför dig. Och är du extra svag för kriminalare borde du passa på att se Graven, som är i klass med HBO:s braksuccé True Detective! Här har vi skrivit om ha några tips på tv-serier i öppet arkiv.

Dplay

Ingen Dreamfilm
Ingen Dreamfilm? Här streamar du gratis!

Denna tjänst låter dig se många kanaler live, bland annat Kanal 5, 9, 11, TLC, Animal Planet och Discovery Channel. Allt på Dplay är inte gratis, vissa serier och program kräver premium-medlemskap. Bland det som är gratis hittar vi svenska favoriter, som Breaking News, Fiskefeber, Tunnelbanan och Jorden runt på 6 steg. Du får dock räkna med att sajten i utbyte mot allt innehål som är gratis visar en del reklam

Dplay har även en populär tjänst, temakanaler, som samlar program, avsnitt och serier om samma ämne. Exempelvis allt med deras kända duo Filip och Fredrik och hajpade dokumentärer.

Plejmo

På Plejmo finner varje månad ett urval av gratis film.
På Pljmo finner varje månad ett urval av gratis film att streama.

Från filmälskare, till filmälskare, tycks vara Plejmos ledord. De har ett enormt brett filmutbud på över 5 000 titlar, och är en räddare i nöden för den som vill kunna se allt från alternativ film till blockbusters. Plejmo är inte kostnadsfritt, men har utvalda gratistitlar att streama varje månad. Dessutom erbjuder de billiga hyrfilmer, som kostar från tre och nio kronor att hyra.

Mycket film, för lite pengar! En praktisk funktion är att du även kan ladda ned deras filmer, vilket är underbart att ha när du exempelvis inte har surf kvar på mobilen eller reser.

TV4 Play

Streama mängder av serier och filmer på Tv4Play.

På TV4 Play kan du snabbt skaffa dig ett gratiskonto och ta del av deras utbud. Du kan se serier som Farang och Solsidan, men även realityprogram som Idol. Nackdelen är att du möts av mycket reklam, men det kan du smidigt komma undan genom att bli premium-medlem.

Gemensamt med samtliga av dessa tjänster på vår lista är att du kan ha dem direkt i telefonen. Börja ladda ned appar i stället för piratkopierade filmer, som är levebrödet för Dreamfilm. Streama istället lagligt och gratis!

Saknar du några alternativ på vår lista med vart du kan streama gratis? Kommentera!