Då kommer Fargo säsong 4

Bästa serierna på HBO 2020

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 16 mars 2022 kl. 19:03 | Publicerad 27 mars 2020 kl. 12:03

Här har du din verklighetsflykt.

I det pågående strömkriget slåss de stora tjänsterna om att locka tittare. Detta gör de bäst genom att producera kvalitativa serier, vilket HBO mycket väl kan vara starkast på. Här summerar vi de bästa serierna på HBO 2020!

Året som fått sig en stor vändning med det världsomfattande coronaviruset har gjort oss mer desperata än någonsin efter bra serier att fördriva den isolerade tiden med.

Men misströsta inte allt för mycket – nya serier hos streamingjätten ger oss plåster på såren. Missa inte heller våra noggrant valda filmtips HBO om du är mer förtjust i det berättarformatet.

Har du ännu inte upptäckt alla bra serier på HBO 2020 ska du inte behöva leta längre. Vi har givetvis sammanställ dem! 

Bästa serierna på HBO Nordic 2020:

The Flight Attendant (säsong 1)

The Flight Attendant
"The Flight Attendant" med Kaley Cuoco är en av de bästa serierna på HBO 2020. Foto: HBO Nordic.

The Flight Attendant på HBO är baserad på författaren Chris Bohjalians bok med samma titel. Den börjar med att flygvärdinnan Cassie vaknar upp i ett tjusigt hotellrum efter en blöt utekväll i ett avlägset land. Men just den här morgonen vaknar hon upp blodig, bredvid den uppenbart mördade mannen Alex – som hon träffade i första klass-delen på flygning till Bangkok dagen innan.

När det väl kommer till kritan hänger hela seriens väsen på Cuocos axlar och lyckligtvis är hon bättre än någonsin.

His Dark Materials (säsong 2)

Säsong 2 av His Dark Materials tar vid där den första slutade, där både Lyra och Will lämnade sina respektive världar bakom sig. 

Om du gillade den första säsongen lär du inte ha några svårigheter att ta dig igenom den här. Om du känner dig lite osäker på om du vill fortsätta titta efter vad vi fick se ifjol... så är det definitivt värt att ge fortsättningen en chans.

A Teacher (säsong 1)

A Teacher är en av de bästa serierna på HBO 2020.
Foto: HBO Nordic.

I A Teacher möts engelskläraren Claire (Kate Mara) och sistaårseleven Eric (Nick Robinson) i skolan och utvecklar en sexuell relation som blir mer och mer intensiv. 

Det här är en riktigt mörk serie. Den är inte fysiskt våldsam eller blodig, utan istället emotionellt våldsam, där varje avsnitt avslutas med en uppmaning att hjälpa människor som är i liknande situationer. A Teacher är ingen mystitt, den får dig att tänka och reflektera. 

The Undoing (säsong 1)

The Undoing på HBO Nordic
Nicole Kidman och Hugh Grant i "The Undoing". Foto: HBO Nordic.

I HBO:s nya miniserie The Undoing, som är en av de bästa serierna på HBO 2020, följer vi en framgångsrik terapeut vars liv riskerar att gå i spillror när hennes mörkaste hemligheter håller på att nås ut till allmänheten. Detta i samband med att hon släpper sin allra första bok. Serien är gjord av skaparna bakom Big Little Lies och är snudd på lika fenomenal. Förhoppningsvis sker även här undantaget att en miniserie förlängs till det större formatet, med åtminstone en andra säsong.

Björnstad (säsong 1)

Ulf Stenberg i Björnstad
Ulf Stenberg i "Björnstad". Foto: HBO Nordic.

Peter Grönlund har regisserat HBO:s svenska serie Björnstad som bygger på Fredrik Backmans hyllade roman. Här skakas en småstad om av ett mord där den huvudmisstänkte är stjärnan i stadens hockeylag och likaså stolthet. I en av huvudrollerna ser vi Ulf Stenberg från Älska mig. Kan mycket väl vara årets bästa svenska serie.

The Good Lord Bird (säsong 1)

Oscarsnominerade Hollywoodstjärnan Ethan Hawke har huvudrollen i det biografiska dramat The Good Lord Bird som tveklöst är en av de bästa serierna på HBO 2020. Storyn berättas ur den fiktive grabben Onions perspektiv. Han ansluter till ledaren John Browns grupp med soldater som bekämpar slaveriet i Kanas på mitten av 1850-talet.

Utöver en spännande historia handlar mycket om Hawkes starka prestation, som lär nomineras till en Emmystatyett när det vankas galasäsong.

Fargo (säsong 4)

Chris Rock i "Fargo" säsong 4. Foto: HBO Nordic.
Chris Rock i "Fargo" säsong 4. Foto: HBO Nordic.

Den fjärde säsongen av Fargo förflyttar oss från Minnesota till Kansas där ett gangsterkrig härjar. I huvudrollerna ser vi den här gången Chris Rock och Jason Schwartzman. Seriens efterlängtade fortsättning överträffar sina förväntningar där varje avsnitt är en aptitretare i lyxförpackning. Om produktionen lider mot sitt slut återstår att se. Isåfall gör den det med flaggan i topp.

Lovecraft Country (säsong 1)

Lovecraft Country tar oss på en resa genom 50-talets USA och skildrar de monster som lurar på de allra mest oväntade platserna. Det är snyggt och stilistiskt. Ett av höstens måsten för skräckälskaren.

Frayed (säsong 1)

Frayed tvingas den rika hemmafrun Sammy Cooper lämna sitt liv i London för att återvända hem till Australien där hon i sin tur måste konfrontera de personer och problem som en gång i tiden fick henne att byta kontinent. En av de bästa serierna på HBO 2020.

I May Destroy You (säsong 1)

I May Destroy You
Foto: HBO Nordic.

Arabella har efter en lyckad debutroman blivit något av en Twitter-kändis. När vi först introduceras inför vår huvudkaraktär så har hon precis kommit hem från en författarresa till Italien, betalt av förlaget som förväntar sig att få se ett första utkast av hennes nya bok. Men det har, minst sagt, inte riktigt lossnat…

Michaela Coels ”I May Destroy You” är under sina bästa stunder en fruktansvärt gripande och viktig berättelse, som förtjänar att lyftas fram och hyllas på alla sätt och vis.

I Know This Much Is True (miniserie)

I Know This Much Is True
Foto: HBO Nordic.

Tvillingbröderna Dominick och Thomas Birdsey står i handlingens fokus och spelas båda två av Mark Ruffalo. ”Dom” är en förhållandevis vanlig man, som efter åtskilliga motgångar i livet börjat få en allt mer aggressiv framtoning. Medan Thomas är paranoid och helhjärtat tror att CIA är ute efter honom. Vi får följa olika händelser i syskonens liv under tre olika tidslinjer: tidig grundskola, college-tiden samt ”nutid” när tvillingarna har hunnit fylla 40 år.

Problemen i serien börjar när Thomas plötsligt hugger av sig sin ena arm, mitt i ett befolkat bibliotek, och därefter tvångsförflyttas till ett högrisk-fängelse. En miljö som inte riktigt gör underverk med hans paranoida sätt att se på världen. Dom gör allt för att få ut sin bror ur fängelset, samtidigt som hans eget liv faller samman.

The Great (säsong 1)

The Great
"The Great" är en av de bästa serierna på HBO 2020. Foto: HBO Nordic.

Vår handling drar igång året 1761, när Catherine åker till Ryssland för att gifta sig med Peter och bli landets kejsarinna vid hans sida. Hon förväntar sig romantik från Peter — och en möjlighet att kunna förbättra landet, som för övrigt ligger i krig med Sverige under den första säsongen. Medan hennes nya make helt vill ha arvingar och någon som är rolig när det passar honom… och annars håller käft.

Bosch (säsong 6)

Bosch säsong 6 – En av de bästa serierna på HBO.
"Bosch". Foto: HBO Nordic.

Bosch utreder mordet på en läkare, som stal radioaktivt material för att rädda sin kidnappade fru. Det hettar till ordentligt när det ser ut som att detta material kommit i händerna på separatister. Bosch utreder även ett tio år gammalt mord på en 14-årig flicka. Jerry Edgar (Jamie Hector) utreder Jacques Avril (Treva Etienne), en haitisk gangster, som har många liv på sitt samvete. Avril är en riktigt hal jävel, vilket gör att Edgar blir alltmer frustrerad.

Penny Dreadful: City of Angels (säsong 1)

Penny Dreadful City of Angels
Foto: HBO Nordic.

”Penny Dreadful” är en av de bästa skräckserierna som någonsin har gjorts. Den nya serien ”City of Angels” är lyckligtvis skapad av samma man. John Logans spirituella uppföljare till sitt gamla mästerverk lever nämligen upp till våra högt ställda förväntningar.

Breeders (säsong 1)

Här fokuserar berättelsen på föräldraskap och utmaningarna som följer samt de motstridiga känslor som det pratas om alltför sällan. Med detta sagt gör sig serien som allra bäst på den som själv haft småbarn. Men oavsett är den både tänkvärd och underhållande. Vi hoppas på Breeders fortsätter, vilket den också borde göra efter en sån här kanonstart. 

Roligt är det också att Fargo och Hobbit-stjärnan Martin Freeman både är skapare bakom och huvudroll i denna nya HBO-produktion. 

Devs (säsong 1)

I Ex Machina-regissören Alex Garlands spännande science fiction-mysterium Devs följer vi mjukvaruingenjören Lily Chan som utreder den mystiska utvecklingsavdelningen på hennes arbete. Varför? Hon misstänker att den ligger bakom hennes pojkväns försvinnande. 

Den här miniserien är ett måste att se för alla som gillar en stämningsfull thriller där högteknologi är i fokus. Definitivt någonting för alla Black Mirror-fans därute. Det skall också säga att skådespeleriet glänser från början till slut. Särskilt är The Office-stjärnan Nick Offerman briljant i rollen som en pappa, som ett rikt och samtidigt besvärat geni. 

Kidding (säsong 2)

Jim Carrey i Kidding säsong 2
Jim Carrey briljerar i "Kidding" som är en av de bästa serierna på HBO 2020. Foto: HBO Nordic.

Serien om den berömde barnprogramledaren Jeff vars familjeliv håller på att rasa samman är tillbaka på HBO med sin andra säsong. Det skall även understrykas att Jim Carrey är tillbaka i högform. Men å andra sidan, när är han inte briljant?

Den andra säsongen av Kidding är minst lika bra som sin föregående – om inte bättre. Skådespelarna känns mer inne i sina rollfigurer och Jeffs inre konflikter förvärras. Ett jordskred av mörk humor. 

Mrs. America (säsong 1)

Mrs. America fokuserar på den kvinnliga frihetsrörelsen som ägde rum i USA på 70-talet, men istället för att följa en person i det ledet får vi istället följa den konservativa aktivisten Phyllis Schlaflys som var emot rörelsen. 

Med Mrs. America har HBO producerat en fasansfullt stark dramaserie som vi på förhand gissar kommer vara väldigt aktuell när galasäsongen drar igång. Framförallt är Cate Blanchett, som så många gånger förut, briljant i sin roll. Japp, antingen vinner hon en Golden Globe eller Emmy. Om inte båda och. 

The Outsider (säsong 1)

Den här nagelbitande storyn tar vid när utredningen börjar av en pojke som blivit brutalt mördad. När det dessutom verkar som att någonting övernaturligt är inblandat i mordet börjar detektiverna att ifrågasätta allting de tror på. 

Då och då händer det att Stephen Kings böcker får starka filmatiseringar och TV-adaptioner (i ärlighetens namn visst det en del blanka skott). Kriminalaren The Outsider är en sådan produktion, och den kan mycket väl vara vårens alla bästa serie. Det råder då inga tvivel om att den är en av de bästa serierna på HBO 2020. Inte sett den ännu? Skäms! 

The Plot Against America (säsong 1)

I denna fiktiva plot får vi en knorr på viktig amerikansk historia: Här besegras istället den före detta amerikanska presidenten Franklin D. Roosevelt valet 1940 mot den främlingsfientlige populisten Charles Lindbergh. Vi leds genom berättelsen ur en judisk familjs perspektiv. Baserad på en roman av Philip Roth och medskapad av David Simon som gjorde den ikoniska serien The Wire

Bröderna Coens älskling John Turturro och Stranger Things-morsan Winona Ryder är stjärnor i det politiska dramat The Plot Against America. Består av blott sex avsnitt. 

Westworld (säsong 3)

Aaron Paul i Westworld säsong 3.
Aaron Paul gör comeback i rampljuset med Westworld säsong 3. Foto: HBO Nordic.

Bland de serier som fortfarande producerar nya avsnitt är Westworld ett av streamingjättens ståtligaste flaggskepp. Deras fregatt. Därför har många fått vänta högst smärtsamt på fortsättningen, men nu är den äntligen här och denna gången lämnar vi nöjesparken. Något som också är annorlunda är förstås rollistan där Breaking Bad-ikonen Aaron Paul är ett läckert tillskottet. Och nog är han fenomenal även här. 

Annars är det som vanligt: filosofi blandas med högkvalitativ action. Samtidigt står mer på spel än någonsin. 

Filmtopps lista med de bästa serierna på HBO 2020 kommer att uppdateras så fort en titel förtjänar sin plats här. Så håll utkik och återkom!

Hur står sig HBO i strömkriget?

Allt fler streamingtjänster dyker upp på marknaden och strömkriget är mer spänt än någonsin mellan aktörerna som slåss för att vinna över nya prenumeranter, men också behålla sina nuvarande. Streamingtjänsten är förstås tillsammans med Netflix den största, men de får se upp för Amazon Prime VideoApple TV+ och Disney+. Ja, behovet av att ha ett flaggskepp i form av en superserie har aldrig varit större. 

Efter Game of Thrones är HBO:s största serie Westworld. Men det sägs att säsong 4 blir den sista eftersom att seriens showrunners Jonathan Nolan och Lisa Joy börjat titta på andra projekt för Amazon. Detta betyder att streamingtjänsten snart behöver få ut en ny dunderserie som håller dem precis så aktuella som de vill. För gudarna skall veta att deras främsta konkurrent Netflix producerar titlar i högre takt och att de under de senaste åren lyckats få till fler homeruns i form av Orange is the New BlackHouse of Cards, Stranger Things och The Witcher

Bör HBO vara oroliga? 

Konkurrens brukar vara ett hälsosamt medel för att höja sina egna prestationer och även här vill vi tro att så är fallet. HBO har sedan 90-talet varit konsekventa med att nya bra serier, och vi ser inte varför de borde börja tvivla på sin förmåga nu. Men likväl har behovet av att bygga en bomb som kan blåsa skallen av miljontals tittare aldrig varit större.

Med det sagt ska det bli spännande att se hur strömkriget fortsätter att utvecklas. Kommer vi att få se någon streamingtjänst rycka iväg redan under 2020? 

MER LÄSNING:

Scrolla vidare för fler listor!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL